05 / 05 / 2024

arazi vergisi bildirimi 2014

arazi vergisi bildirimi 2014

Arazi vergisi her sene mükellefleri tarafından iki eşit taksit halinde ödeniyor. Arazi vergisi mükelleflerinin sorumlulukları arasında bildirim vermek de yer alıyor. Peki, arazi vergisi bildirimi nasıl verilir?

Arazi emlak vergisi 2021!

Arazi sahiplerinin her yıl düzenli olarak emlak vergisi ödemeleri gerekiyor. Peki, 2021'de arazisi olanlar ne kadar vergi ödeyecek? Arazi emlak vergisi 2021 oranları ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

Gayrimenkul sahipleri dikkat! Servet vergisi tartışmaları gündemde!

Ülkemizde de ilave bir servet vergisi getirilmesi gündeme geldi. Özel Servet Vergisi, servet unsurlarından ayrı ayrı alınıyor. ‘Motorlu Taşıtlar Vergisi, Emlak Vergisi (Bina Vergisi, Arazi Vergisi, Değerli Konut Vergisi) ’ bu kapsamda vergilendiriliyor.

Arazi emlak vergisi 2020!

Arazi sahiplerinin her yıl ödemeleri gereken vergi borcunun başında emlak vergi geliyor. Peki, 2020'de arazisi olanlar ne kadar vergi ödeyecek? Arazi emlak vergisi 2020 oranları ne kadar?

Arazi emlak vergisi 2019!

Arazi sahiplerinin her sene ödemeleri gereken vergi borcunun başında emlak vergi geliyor. Peki, 2019'da arazisi olanlar ne kadar vergi ödeyecek? Arazi emlak vergisi 2019 oranları ne kadar?

Gayrimenkulde öncelik rehinli alacakların oldu!

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren İcra ve İflas Kanunu gereğince gayrimenkulde bina ve arazi vergisi alacakları rehinli alacaklardan sonra gelecek..

Emlak vergisi bildirim örneği 2018!

Emlak vergisinin mükellefi taşınmazın bir başkasına devredilmesi halinde değişiyor. Taşınmazın yeni sahibi emlak vergisi bildirimi vermekle mükellef oluyor. İşte emlak vergisi bildirim örneği 2018..

Emlak Vergisi'nde arsa ve arazi değerlerinde yüzde 50 sınırı!

Emlak Vergisi'nde 2018 yılına ilişkin bina ve arazi vergi değerlerinin hesabında, 2017 için uygulanan asgari ölçüde arsa ve arazi metrekare birim değerlerinin yüzde 50 fazlası esas alınacak.

Arazi emlak vergisi 2. taksiti 2017!

2017 yılı arazi emlak vergisi için ilk taksit ödemeleri Mart-Nisan-Mayıs aylarında gerçekleşti. Peki, arazi emlak vergisi 2. taksiti 2017 ne zaman?

Kira gelir vergisi bildirimi 2017!

Taşınmazını kiraya vererek istisna sınırından yüksek gelir elde edenlerin vergi ödemesi yapabilmeleri için öncelikle bildirimde bulunmaları gerekiyor. İşte kira gelir vergisi bildirimi 2017..

Arazi emlak vergisi 2017!

Emlak vergisi için 1. taksit ödemeleri 1 Mart'ta başlıyor. Peki, emlak vergisini arazi sahipleri ne kadar ödeyecek? İşte arazi emlak vergisi 2017 oranları..

2017 yılı arazi ve bina matrahları arttırıldı!

2017 yılında uygulanacak maktu damga vergisi ve harç tutarları, bina ve arazi vergisi matrahları hesabındaki artış oranları ile tütün fonu tutarları Resmi Gazete'de yayınlandı...

Emlak vergisi bildirimi 2017!

1319 sayılı kanun gereğince ödenen emlak vergisi senede iki eşit taksit halinde veriliyor. Vergi için bir de bildirimde bulunulması gerekiyor. İşte emlak vergisi bildirimi 2017..

Emlak vergisi yeniden değerleme oranları 2016!

2016 yılı bina, arsa ve arazi vergisi değerleri ile asgari ölçüde arsa ve arazi metrekare birim değerlerinin hesabında uygulanacak oranlar tebliğ ile açıklandı. İşte emlak vergisi yeniden değerleme oranları 2016..

arazi vergisi bildirimi 2014 Haberi

arazi vergisi bildirimi 2014

Arazi vergisi bildirimi nasıl verilir?

Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm arsa ve araziler için arazi vergisi ödeniyor. Arazi vergisi her sene mükellefleri tarafından iki eşit taksit halinde ödeniyor. Arazi vergisi mükelleflerinin sorumlulukları arasında bildirim vermek de yer alıyor. Peki, arazi vergisi bildirimi nasıl verilir?


Emlak Vergisi Kanunun 33 üncü maddesinde (8 numaralı fıkra hariç) yazılı vergi değerini tadil eden nedenlerin bulunması halinde (geçici ve daimi muafiyetten faydalanılması hali dahil) emlâk vergisi bildirimi verilmesi zorunlu oluyor. Ancak devlete ait arazi için bildirim verilmez. Peki, arazi vergisi bildirimi nasıl verilir?


Bildirimler; 

a) Yeni inşa edilen binalar için, inşaatın sona erdiği veya inşaatın sona ermesinden evvel kısmen kullanılmaya başlanmış ise her kısmın kullanılmasına başlandığı bütçe yılı içerisinde,


b) Bu Kanunun 33 üncü maddesinde (8 numaralı fıkra...