29 / 04 / 2024

arazinin sahibi yoksa arazi vergisini kim öder

arazinin sahibi yoksa arazi vergisini kim öder

Türkiye sınırları içinde bulunan arazi ve arsalar 1319 sayılı kanun hükümlerine göre Arazi Vergisine tabi tutuluyor. Peki, arazi vergisinin mükellefi kimdir? Arazi vergisini kimler ödemez?

Kıbrıs'ta Yahudiler ne yapıyor? Binlerce dönüm arazi topladılar!

Kıbrıs'ta Yahudilerin şimdiden 25 bin dönüm arazinin sahibi olduğu belirtildi. Peki Kıbrıs'ta Yahudiler ne yapıyor? Yahudiler Kıbrıs'tan neden arazi alıyor? 

İmzasız kira sözleşmesi geçerli mi? Yeni ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi?

Kira sözleşmeleri hem kiracı hem de ev sahibi için önem arz etmektedir. Peki imzasız kira sözleşmesi geçerli mi yoksa geçersiz midir? İşte detaylar!

Sözleşme olmadan ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi? Kira sözleşmesi yoksa ne olur?

Sözleşme olmadan ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi? Kira sözleşmesi yoksa ne olur? İşte kiracı ve ev sahiplerinin sorduğu bu soruların yanıtları!

Antalya’daki 5 milyar dolarlık miras davası sonuçlandı! Dev arazinin 700’den fazla mirasçısı çıktı!

Antalya kent merkezinde 5 milyar dolar değerinde 4 bin dönüme yakın arazinin üçte bir hisse sahibi Arap Süleyman'ın miras davası resmen sonuçlandı. İşte ayrıntılar...

Kombi bozuldu kim öder? Kombi arızasını kiracı mı yoksa ev sahibi mi öder?

Kiracıların ve ev sahiplerinin bazı hakları bulunmaktadır. Evde meydana gelen hangi hasarları ev sahibi öder, Kombi bozuldu kim öder, Kombi arızasını kiracı mı yoksa ev sahibi mi öder? İşte detaylar!

Kira sözleşmesi yoksa ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi?

Kira sözleşmesi yoksa ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi? Tahliye için hangi nedenler gerekir? sorularının yanıtlarını kiracılar tarafından aranmaktadır. İşte detaylar!

Bill Gates kripto para değil, Trakya'da arazi alıyor!

Türkiye'de Kanal İstanbul güzergahındaki arazi satışları gündemdeyken, Bill Gates'in Edirne ve Kırklareli'nde 22 bin dönüm tarım arazisi satın aldığı belirtildi. Böylece, Bill Gates, Türkiye'de 56 bin dönüm arazinin sahibi oldu.

Ebubekir Efendi'nin mezarının bulunduğu arazinin satışına iptal!

Ebubekir Efendi'nin mezarının bulunduğu arazinin satışı, Güney Afrikalı Müslümanların ve toprak sahibi bazı aile üyelerinin tepki göstermesi nedeniyle iptal edildi.

Fenerbahçe, Topuk Yaylası Tesisleri'nin tapusunu istiyor!

Fenerbahçe, Düzce’de bulunan ve farklı takımlardan da büyük ilgi gören tesisleri için harekete geçti. Sarı-Lacivertliler 49 yıllığına kiraladığı 150 dönümlük arazinin sahibi olmak istiyor.

Beyaz Park Topkapı'da teslimler 2017 Aralık'ta!

İSTANBUL Topkapı'da bir zamanlar Akşam gazetesinin binasının yer aldığı arazide konut projesi yükselecek. Arazinin sahibi Mehmet Emin Karamehmet'in patronu olduğu Çukurova Holding, Beyaz İnşaat ile kat karşılığı anlaşma imzaladı.

Tuzla Ermeni Çocuk Kampı'nda son durum!

Kampın bulunduğu arazinin sahibi Ulusoy: "Bağışla ilgili işlemlerin başlaması için dilekçemi verdim. Önümüzdeki haftalarda da işlemi yapacağız" dedi. Peki Tuzla Ermeni Çocuk Kampı'nda son durum ne?

Hisseli ev emlak vergisi 2015!

Emlak vergisi, bina veya arazinin maliki, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa bina veya arazide malik gibi tasarruf edenler tarafından ödeniyor. Peki, hisseli ev emlak vergisi 2015 nasıl ödenir?

Emlak vergisi son ödeme günü ne zaman 2015?

Bina veya arazinin maliki, intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa bina veya arazide malik gibi tasarruf edenler emlak vergisi ödemek ile mükellef oluyor. Peki, emlak vergisi son ödeme günü ne zaman 2015?

arazinin sahibi yoksa arazi vergisini kim öder Haberi

arazinin sahibi yoksa arazi vergisini kim öder

Arazi vergisinin mükellefi kimdir?

Arazi Vergisini, arazinin maliki, varsa intifa hakkı sahibi her ikisi de yoksa araziye malik gibi tasarruf edenler öder.


Bir araziye  paylı mülkiyet halinde malik olanlar, hisseleri oranında mükelleftirler. Elbirliği mülkiyette malikler vergiden müteselsilen sorumlu olurlar.


Mülkiyeti ihtilaflı bulunan arazi için mutasarrıfı bulunmayan kişiler tarafından ödenen Arazi Vergileri ihtilafın ödeme yapan aleyhine sonuçlanması halinde ihtilafla ilgili bulunanların karar tarihinden itibaren bir yıl içerisinde başvurmaları şartı ile kendilerine ret ve iade olunur.


Arazi vergisini kimler ödemez?

Arazi vergisi daimi muaflıkları 1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu kapsamında şu şekilde ifade ediliyor:


Aşağıda yazılı arazi kiraya verilmemek (24.11.1994 tarihli ve 4046 sayılı Kanun kapsamında yapılan işletme hakkı devirleri hariç) şartıyla Arazi Vergisinden daimi olarak muaftır. (a), (b), (f) , (ı) ve (j) fıkralarındaki arazi için...