15 / 05 / 2024

ardahan hanak arkeoloji sit alanı son durum

ardahan hanak arkeoloji sit alanı son durum

Ardahan Hanak ilçesi, Çayağzı Köyü sınırları içerisinde yer alan Cotsuyu I yerleşim alanına ilişkin bilgi ve belgelerin incelenmesi sonucunda, Cotsuyu I yerleşim alanı 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı olarak tescil edildi...

68 bin 400 metrekarelik Yeni Arkeoloji Müzesi'nde sona gelindi!

Türkiye’nin en büyük kompleksi olan Yeni Arkeoloji Müzesi bitme aşamasına geldi. Türkiye’deki en modern ve geniş müzesi olacak olan komplekste sergileme alanı 36 bin 790 metrekareyi bulacak.

Ardahan'da inşaat sezonu tamamen kapandı!

Kar yağışının ardından dondurucu soğukların başladığı Ardahan'da inşaatlardaki çalışmalar da tamamen durdu. Ardahan'ın Göle İlçesinin önde gelen inşaat firmalarından Karizma İnşaat Göle Karlıyazı Köyü ilköğretim Okulundaki çalışmasını bitirerek sezonu kapattı.

Manisa Etnografya ve Arkeoloji Müzesi'nin temeli 2017'de atılacak!

Manisa'da 2012 yılından itibaren yapımı ertelenen yeni Etnografya ve Arkeoloji Müzesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın yatırım programına alındı. Yeni müzenin temeli 2017'nin Haziran ayında atılacak.

Epsa Yalıtım, Ardahan'da fabrika kuracak!

Epsa Yalıtım, önümüzdeki yıl teşvikli yatırımlar kapsamında Ardahan'a fabrika kuracak. 7 milyon lirayı bulacak yatırım için ilk etapta 60 kişi istihdam edilecek.

Ardahan Yeni Mahalle'deki dönüşümde son durum!

Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, kentsel dönüşüm çalışmalarını denetledi. Köksoy, Yeni Mahalle'deki kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yapılan konutların çalışmalarını inceledi, ilgililerden bilgi aldı.

Sultanahmet'teki Arkeoloji Müzesi'nin restorasyonunda sona gelindi!

OSMAN Hamdi Bey tarafından Sultanahmet'te kurulan, İskender Lahdi gibi dünyanın en önemli eserlerinin sergilendiği uygarlık tarihinin 125 yıllık evi olan Arkeoloji Müzesi'ndeki restorasyon tamamlanmak üzere.

Ardahan'ın çehresi değişecek!

Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, "Kent’in çehresini değiştirecek önemli hizmetler gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz." dedi.

Ardahan'da Ağustos ayında 13 konut satıldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ağustos ayına ilişkin konut satış istatistiklerini açıkladı. Buna göre, ülke genelinde ağustosta satılan konut sayısı, bir önceki aya göre yüzde 41, geçen yılın aynı ayına göre de yüzde 2 artarak 114 bin 751 oldu. Ardahan'da ise Ağustos ayında 13 konut satıldı.

Bodrum Kalesi ve Sualtı Arkeoloji Müzesi UNESCO listesinde!

Bodrum Kalesi ve Sualtı Arkeoloji Müzesi, UNESCO “Dünya Geçici Miras Listesi”ne alındı. Dünyaca ünlü kale Muğla’dan listeye giren altıncı tarihi yapı olurken, karar turizmcileri umutlandırdı

Ardahan Ilgar Tüneli inşaatına 32 şirket talip oldu!

Ardahan’da bayramlaşma törenine katılan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Posof Ilgar Dağı Tüneli’nin ihale sünecisinin başladığını ve 32 şirketin tünelin inşaat işini almak için başvuru yaptığını söyledi.

Siirt Arkeoloji Müzesi kuruluyor!

AK Parti Siirt Milletvekili Yasin Aktay, uzun yıllardan beri Siirt’in gündeminde olmasına rağmen bir türlü kurulamayan Arkeoloji Müzesi kurulması için girişimde bulundu.

Ardahan'daki Mozaret Tüneli'nin inşaatı başladı!

Türkiye'yi Kafkaslar ve Orta Asya'ya bağlayan önemli güzergahlardan Çıldır-Aktaş karayolu üzerinde inşa edilecek ve Ardahan'ın ilk tüneli olacak Mozaret Tüneli'nin yapımına başlandı.

Ardahan Çıldır TOKİ Konutları'nın kaba inşaatı bitti!

Ardahan'ın Çıldır ilçesinde yaklaşık 20 gün önce temeli atılan Çıldır TOKİ Konutları yükselmeye başladı. TOKİ konutlarının iki bloğunun kaba inşaatı tamamlanarak üçüncü bloğa geçildi.

ardahan hanak arkeoloji sit alanı son durum Haberi

ardahan hanak arkeoloji sit alanı son durum


Ardahan İl Özel İdaresi İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğü'nün Ardahan Hanak ilçesi, Çayağzı Köyü sınırları içerisinde yer alan Cotsuyu I yerleşim alanının tescil talebine ilişkin yazısı üzerine, gerekli incelemeler yapıldı. Cotsuyu I yerleşim alanı “Korunması Gerekli Taşınmaz Kültür Varlığı” özelliği gösterdiğinden I. Derece Arkeolojik Sit Alanı olarak tescil edilmesine karar verildi.



Resmi Gazete'de yayımlanan o karar;


Kültür ve Turizm Bakanlığından:

Kars Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu

KARAR

Toplantı Tarihi ve No    : 23.01.2014-45                                                     Toplantı Yeri

Karar Tarihi ve No        : 23.01.2014-483                            ...