06 / 07 / 2024

Arhavi Çifteköprü

Arhavi Çifteköprü

Artvin’in Arhavi ilçesinde 18. yüzyılda yaptırılmış olan Çiftekemer Köprüsü’nün turizme kazandırılması ve entegrasyonu için yürütülen ışıklandırma çalışmalarının tamamlanmasının ardından açılış töreni düzenledi. İşte törenden notlar...

Ağaç gövdesine yaptığı eve asma köprü ile ulaşıyor!

Artvin'in Arhavi ilçesinde inşaat mühendisi Osman Kaba, ıhlamur ağaçlarının gövdesine yerden 10 metre yükseklikte, 30 metrekarelik ev inşa etti. Çelik halat üzerinde bulunan asma köprü ile çıkılıp inilen ev, ilgi görüyor.

Artvin'deki bu eve asma köprü ile ulaşılıyor!

Artvin'in Arhavi ilçesinde inşaat mühendisi Osman Kaba, ıhlamur ağaçlarının gövdesine yerden 10 metre yükseklikte, 30 metrekarelik ev yaptı. Çelik halatla oluşturulan asma köprü ile girilen ev ilgi görüyor.

Artvin Arhavi'deki ağaç evlere talepler arttı!

Artvin'in Arhavi ilçesinde inşaat mühendisi Osman Kaba, ıhlamur ağaçlarının gövdesine yerden 10 metre yükseklikte, 30 metrekarelik ev inşa etti. Çelik halat üzerine kurulan asma köprü ile çıkılıp inilen ev dikkatleri üzerine çekiyor.

Artvin Kemerköprü köyünde yıkılan tarihi köprü TBMM'de!

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Artvin'in Arhavi ilçesi Kemerköprü köyünde yıkılan tarihi köprünün yeniden yapımı ve tarihi parçalarının turizme açılmasına ilişkin soru önergesi hazırladı..

Trabzon İkizdere'deki arazi tesis yapılmasını bekliyor!

Trabzon İkizdere ilçesinin Çifteköprü Köyündeki turizm arazisi 15 yıldır tesis yapılmayı bekliyor. Özel İdareye ait arazinin değerlendirilmesi istendi.

İkizdere Çifteköprü'ye tesis yapılması talebi!

İkizdere ilçesinin Çifteköprü Köyündeki turizm arazisi 15 yıldır tesis yapılmayı bekliyor.

Tarihi Arhavi Çifteköprü ışıklandırıldı!

Artvin’in Arhavi ilçesinde 18. yüzyılda yaptırılmış olan Çiftekemer Köprüsü’nün turizme kazandırılması ve entegrasyonu için yürütülen ışıklandırma çalışmalarının tamamlanmasının ardından açılış töreni düzenledi. İşte törenden notlar...

Arhavi'de kaçak HES köprüsü 8 ay sonra yıkıldı!

Mahkeme kararıyla hileli olduğu kesinleşen Artvin Arhavi Kavak HES projesi için yapılan kaçak köprü, DSİ'nin 'tehlikeli, yıkılması gerekir' raporuna rağmen ancak 8 ay sonra yıkıldı.

Arhavi'deki kaçak köprü 9 ay sonra yıkıldı!

Rize İdare Mahkemesi'nin 'ÇED olumlu' raporunu iptal ederek yapımını durdurduğu Kavak Hidroelektrik Santral projesi için Kapisre Deresi üzerine inşa edilen kaçak köprü için alınan yıkım kararı, 9 ay sonra uygulanabildi.

Arhavi Belediyesi imar değişikliği ile Hes yapımının yolunu açtı!

Geçen yıl yapımına başlanan 14 megavatlık Kavak Hidroelektrik Santral projesiyle, Çifteköprü ve Kapisre derelerinin sularının 5 kilometre boyunca tünel ve borularla Cumhuriyet Mahallesi'nde yapımına başlanacak.

Yeni Galata Köprüsü'nde bakım ve onarım yapılacak!

Yeni Galata Köprüsü, bu gece dört saat süreyle araç ve yaya trafiğine kapatılacak

Tarihi Mimar Sinan Köprüsü'ndeki kaçak yapılar yıkılacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 443 yıllık tarihi Mimar Sinan Köprüsü'nde bulunan 18 adet kaçak yapıyı yıkacak

Bogaz'da 3. köprüye iki alternatif güzergah belirlendi

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Boğaz'a 3. köprü için iki alternatif güzergah belirlediklerini söyledi. Bakan, köprü güzergahlarını açıklamadı

Arhavi Çifteköprü Haberi

Arhavi Çifteköprü

Artvin’in Arhavi ilçesinde 18. yüzyılda yaptırılmış olan Çiftekemer Köprüsü’nün turizme kazandırılması ve entegrasyonu için yürütülen ışıklandırma çalışmalarının tamamlanmasının ardından açılış töreni düzenledi.


Arhavi ilçesi Ortacalar köyüne 25 kilometre uzaklıktaki Arılı ve Küçükköy yol ayrımında bulunan ve birbirine dik gelecek şekilde iki köprüden meydana gelen tek gözlü ve eğimli yola sahip Arhavi Çiftekemer Köprüleri aydınlatma ve ışıklandırma çalışmaları açılış törenine Artvin Valisi Kemal Cirit, AK Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla, İlçe Kaymakamı Muhammet Önder, İl Jandarma Komutanı Mustafa Çelik, İl Emniyet Müdürü Alaattin Akbaş, Arhavi Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu, Hopa Belediye Başkanı Nedim Cihan, bazı kurum amirleri ile vatandaşlar katıldı.


Yaklaşık 300 yıllık tarihe sahip olan Çifteköprü, ilçenin en çok ziyaret edilen turizm noktalarından biri olmasının yanı sıra diğer doğal turizm zenginliklerden...