05 / 05 / 2024

Arhavi imar

Arhavi imar

Efkan Ala'nın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesi ile Arhavi Belediyesi'nin Kavak HES projesiyle ilgili mahkeme kararına rağmen belediyenin imar planlarını iptal etmemesi konusunu meclise taşıdı.

Arhavi'de kaçak HES 8 ay sonra yıkıldı!

DSİ Artvin Bölge Müdürlüğü hakkında suç duyurusunda bulunması ile yıkılan köprünün bu kez de yalnızca üst zemini söküldü ama dereyi daraltarak tehlike yaratan ayaklarına dokunulmadı.

Arhavi ile Kavak HES imar planının iptali isteniyor!

ARTVİN Şehir Plancıları Odası, Arhavi Revizyon ve İlave İmar Planı ile Kavak HES imar Planı'nın iptali için yargıya başvurdu. Yetkililer, açtıkları iptal davasının takipçisi olacaklarını dile getirdiler.

Arhavi Belediyesi Kavak Hes imar planını reddetti!

MNG Holding’e ait Kavak HES projesinin imar planına bir iptal daha geldi.. Artvin’de ‘Çılgın HES’ olarak bilinen Kavak HES için yeniden sunulan imar planı Arhavi Belediye Meclisi tarafından oy birliğiyle reddedildi.

Arhavi Kavak HES'i belediye de iptal etti!

Arhavi’de ‘çılgın HES’ projesi olarak bilinen Kavak HES’in imar planı mahkeme kararına uyularak belediye meclisi tarafından oy birliğiyle iptal edildi.

Arhavi Kavak HES imar planı iptal edildi!

Artvin'in Arhavi ilçesinde şehir merkezine yapılan Kavak HES projesi için hazırlanan imar planları Rize İdare Mahkemesi tarafından hukuka uygun olmadığı gerekçesiyle iptal edildi.

Artvin'de Kavak HES projesi imar planı iptal edildi!

Artvin'in Arhavi ilçesinde şehir merkezine yapılan Kavak HES projesi için hazırlanan imar planları Rize İdare Mahkemesi tarafından hukuka uygun olmadığı gerekçesiyle iptal edildi.

Arhavi'de Kavak HES'e, ÇED olumlu raporu verilmesine tepki!

Arhavi'de belediyenin imar değişikliğiyle önünü açtığı, ancak mahkemenin yürütmesinin durdurduğu ilçe merkezindeki Kavak Hidroelektrik Santral projesi için can suyu miktarını sadece yüzde 2 artıran firmaya ikinci kez ÇED Olumlu raporu verildi.

Arhavi Belediye Meclisi Ocak ayı toplantısı yapıldı!

Arhavi Belediye Meclisi Ocak Ayı Toplantısı yapıldı. Arhavi Belediye Meclisi, Cumhuriyet Mahallesi imar planı değişikliğinin iptali isteği kabul edilmedi. Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu konu ile ilgili açıklama yaptı.

Arhavi imar planları meclis gündeminde!

Efkan Ala'nın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesi ile Arhavi Belediyesi'nin Kavak HES projesiyle ilgili mahkeme kararına rağmen belediyenin imar planlarını iptal etmemesi konusunu meclise taşıdı.

Arhavi Doğa Koruma Platformu: İmar izinleri iptal edilmeli!

Arhavi Doğa Koruma Platformu yaptığı basın açıklamasında kararı emsal olarak niteleyip Belediyenin HES'e ait imar izinlerini yok saymaktan vazgeçip iptal etmesi gerektiği yönünde bir açıklama yaptı.

Arhavi'de HES'e tepki yağdı!

Arhavi'de HES'e tepki yağdı. Artvin KAMİLET Vadisi'ne yapılması düşünülen HES için il genel meclisinde verilen imar izni henüz Valilik onayı almadı, ama Arhavi halkını ayağa kaldırdı...

Erdoğan Bayraktar: Boğaziçi ile ilgili imar çalışmamız yok!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar: ''Bakanlık olarak İstanbul Boğaziçi ile ilgili, imarıyla ilgili bir çalışmamız yok. Sadece talepler var. Varsa Bakanlığın bir imzası getirin bakalım. Bize ait değil''...

Kuştur Turizm, Kuşadası arazilerinin imar düzenlemesi yapıldı!

Kuştur Kuşadası Turizm Kuşadası arazilerinde imar durum belgesi alabilmek için park, yol ve dere terkleri yapılarak miktar düzeltmesi yaptırıldı

Haydarpaşa'da ticaret imar izni iptal edildi!

Haydarpaşa Garı Liman Dönüşüm Projesi için TCDD arsalarına verdiği ticaret imar izni iptal edildi...

Arhavi imar Haberi

Arhavi imar

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, içişleri Bakanı Efkan Ala'nın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesi ile Arhavi Belediyesi'nin Kavak HES projesiyle ilgili mahkeme kararına rağmen belediyenin imar planlarını iptal etmemesi konusunu meclise taşıdı. Bayraktutan, önergesinde benzer bir durumla orman izinlerinin iptal edildiğini hatırlatarak "Mahkeme kararını uygulamayan Arhavi Belediye Başkanı hakkında soruşturma başlatmayı düşünüyor musunuz?" diye sordu. Bayraktutan ayrıca, belediye başkanının 'bize ulaşmadı' dediği ancak ılsak imzalı olarak ortaya çıkan Belediye imar Meclis Komisyonu' raporunu da hatırlattı. 


Yurt...