24 / 07 / 2024

arhavi mantolama

arhavi mantolama

Arhavi’de bazı site ve apartmanlar mantolama çalışmasına başladı. 2017 yılının son tarih olduğu ve artık binalarda “Enerji Kimlik Belgesi” zorunluluğunun gerekliliği nedeniyle tüm apartmanlabu çalışmayı başlatmak zorundalar.

Kale Mantolama Minart Silver ile estetik ve dayanıklı kaplama!

Kale Mantolama’nın mineral esaslı dekoratif cephe kaplaması Minart Silver, üstün performansı ile ağır iklim koşullarına karşı dirençli yapısıyla, binalara estetik ve dayanıklı çözümler getiriyor.

Mantolama zorunluluğu kalktı mı 2017?

Mantolama uygulaması, en basit anlatımla binayı kat kat giydirerek içerideki ısının dışarıya çıkmasını, dışarıdaki soğuğun da içeriye girmesini önleniyor. Peki, mantolama zorunluluğu kalktı mı 2017?

Arhavi OSB için 39 hektarlık arsa tahsis edildi!

Artvin'in ilk Organize Sanayi Bölgesi için 39 hektarlık bir alan tahsis edildi. Arhavi Organize Sanayi Bölgesi'nde 2 bin kişinin istihdamı sağlanacak.

Mirmirza Yapı İnşaat Mantolama Metal Temizlik Maddeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mirmirza Yapı İnşaat Mantolama Metal Temizlik Maddeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi Erol Ersin tarafından 10 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Arhavi OSB için yeni toplantı!

Artvin Arhavi Organize Sanayi Bölgesi (AROSB) yönetim kurulu üyeleri yeni bir toplantı yaptı. Toplantıya Arhavi Kaymakamı Şeref Aydın, Arhavi Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu da katıldı.

Arhavi Adliye Binası'nın ihalesi yapıldı!

Artvin Arhavi’de önemli projeler birer birer hayata geçmeye son sürat devam ediyor. Bunun son örneği de Adalet Bakanlığı tarafından Arhavi'ye inşa edilecek olan Adliye binası oldu.

Kale Mantolama binaları koruma altına alıyor!

Kale Mantolama, 10 yıl ürün, 2 yıl uygulama garantisi sunduğu mantolama sistemi ile binaları koruma altına alıyor. Tüketicileri yaz-kış konforlu bir yaşam standardına kavuşturuyor.

Artvin Arhavi'deki sahil dolgu alanı kime ait?

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Başbakan Yıldırım'a Artvin'in Arhavi ilçesindeki sahil dolgu alanının kullanım hakkının kime ait olduğunu sordu..

Artvin Arhavi OSB'de son durum!

Artvin Arhavi Organize Sanayi Bölgesi müteşebbis heyeti toplantısı, Artvin Valisi Ömer Doğanay başkanlığında gerçekleşti.

Arhavi Yalıkent Sitesi'nin çehresi değişiyor!

Arhavi Belediyesi fen işleri ekipleri tarafından Yalıkent Sitesi'nde yapılan betonlama çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Mantolama zorunluluğu 2017!

2 Mayıs 2017 tarihi itibariyle enerji kimlik belgesi olmadan dairelerin satış işlemleri gerçekleşemeyecek. Peki, mantolama zorunluluğu var mı? Mantlama olmadan bu belge alınabilir mi?

Arhavi Yalıkent'in çehresi değişiyor!

Artvin Arhavi Belediyesi fen işleri ekipleri tarafından betonlama çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Ekipler Hacılar Mahallesi’nde yer alan Yalıkent Sitesi bahçesinde betonlama çalışmalarını sürdürüyor.

Arhavi İnönü Bulvarı yenilendi!

Artvin Arhavi Belediyesi’nin şehir merkezinde başlattığı kilit taşı yenileme çalışmalarında sona gelindi. Belediyenin fen işleri ekipleri tarafından Musazade Mahallesi İnönü Bulvarı’nda kilit taşı yenileme çalışmaları sonlandırılıyor.

arhavi mantolama Haberi

arhavi mantolama


Arhavi’de bazı site ve apartmanlar dış cephe ısı yalıtım sistemi olarak da bilinen mantolama çalışmasına başladı. Gerek ısı yalıtımında, gerekse binaların modern görüntüsünü sağlamada önemli bir girişim olarak başlatılan çalışma, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından tüm Türkiye’de enerji tasarrufunu sağlamak amacıyla başlatılmıştır. 2017 yılının son tarih olduğu ve artık binalarda “Enerji Kimlik Belgesi” zorunluluğunun gerekliliği nedeniyle tüm apartmanlar ve siteler bu çalışmayı başlatmak zorundalar. Amaç yazın konutu serin tutmak, kışın ise soğuktan korunmak ve yakıt oranını azaltmakla beraber enerji maliyet giderini düşürmek ve binaya modern görünüm kazandırmaktır.


Bu kapsamda Arhavi’de duyarlı olan vatandaşlar mantolama çalışmasına başladılar. Özellikle uzun yıllar süren ısı yalıtımsız binalar bu ihtiyacı duymaktadır. Hem ısıyı muhafaza etmede, hem de enerjiyi tasarrufta katkıda bulunacağı gibi vatandaşların ısınmada...