29 / 04 / 2024

Arjantin ve Şili birleşiyor

Arjantin ve Şili birleşiyor

Arjantin ve Şili’den üst düzey yetkililer, iki ülkeyi birleştirecek “Uluslararası Las Lenas Geçit Tüneli Projesi”ni yürütecek ortak bir kuruluş oluşturulması için anlaşma imzaladı.

BİM 6-9 Şubat 2024 Aktüel Kataloğu yayınlandı! Uygun fiyatlı seçili ürünler ve indirim fırsatları bu hafta BİM'de!

BİM 6-9 Şubat 2024 aktüel kataloğu marketin internet sayfasında paylaşıldı. Farklı kategorilerde onlarca ürün fırsatı sunan BİM'de 6-9 Şubat 2024  kataloğunda yer alan seçili elektronik ürünler, atıştırmalıklar ve temel gıda ürünleri bulunuyor.

Son dakika: Bakan Işıkhan'dan, Asgari ücret ve 5 bin TL'lik emekli ikramiyesine ilişkin açıklama!  

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan asgari ücret ve çalışan emekli ikramiyesine ilişkin son dakika açıklaması yaptı. İşte Bakan Işıkhan'ın o açıklaması...

Vergilerdeki istisna ve muafiyetlere ilişkin düğmeye basıldı! Gelir ve kurumlar vergisi artacak mı? 

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in vergilerdeki istisna ve muafiyetlere ilişkin Gelir İdaresi Başkanlığı’na talimat verdiği aktarıldı. Çalışmada ise ağırlıklı olarak şirketlere sağlanan vergi istisnası ve muafiyetler bulunuyor. İşte ayrıntılar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan konut, kira ve otomobil fiyatlarına ilişkin duyanları hayrete düşerek açıklama!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Geleneksel Tüketici Ödülleri Töreni'ndeki konuşmasında konut ve otomobil fiyatlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdoğan, araç fiyatlarında indirimlerin başladığını ve benzer durumun konut ve kira fiyatlarında da yaşanacağını söyledi.

Bakan Işıkhan’dan EYT ve kıdem tazminatına ilişkin büyük yankı uyandıracak açıklama! Yeni bir çalışma mı geliyor?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, EYT ve kıdem tazminatına ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Işıkhan, EYT’de kalan dosyaların aralık ayına kadar bitirilmesinin hedeflendiğini söylerken, kıdem tazminatı konusunda yeni bir çalışmanın söz konusu olmadığını dile getirdi.

Bekçi adayları müjde! 2023/1 Çarşı ve Mahalle Bekçiliği e-Devlet sınav giriş yerleri erişime açıldı!

Bekçilerin heyecanla beklediği sınav giriş belgeleri erişime açıldı. İşte 2023/1 Çarşı ve Mahalle Bekçiliği sınav giriş belgesi e-Devlet sorgulama ekranı. Tıklayarak hemen öğrenin...

Tapusu olanlar DİKKAT kanun değişti! 1 Eylül’de başlayacak!

Tapu düzenlemesinde yeni değişiklikler için tarih verildi. 1 Eylül tarihinden itibaren yürülüğe girecek ve taşınmaz mülkiyeti ve ilişkilerinde önemli değişikliklere işaret ediyor.

2023 1. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği sınav tarihi açıklandı: Bekçi sınavı ne zaman, saat kaçta yapılacak? 

Bu yıl 1. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği yazılı sınav tarihi belli oldu. Polis Akademisi Başkanlığı, sınavın tarihini ve saatini açıkladı. İşte başvuru detaylarına ilişkin tüm merak edilenler...

SSK, Bağ-Kur, 4A ve 4B’liler için 2024 Ocak zammına ilişkin ilk zam oranı verildi!

Toplu sözleşme maratonu öncesi 6.5 milyon memur ve emekli, 2024 yılı Ocak ayı için beklediği zamma ilişkin ilk işareti aldı. Türkiye Cmuhuriyet Merkez Bankası'nın yıl sonu enflasyon tahmini, ocak artışına ilave edilecek enflasyon farkı hakkında bilgi verdi. İşte detaylar...

Birleşmiş Milletler'den deprem bölgesinde tekstil sektörünü destekleyecek 2,5 milyon dolarlık program!

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), 6 Şubat tarihinde yaşanan depremlerden etkilenen bölgelerde, tekstil ve ilişkili sektörlere yönelik başlatmış olduğu 2,5 milyon dolarlık yeni programla 3 bin 500 kişiye istihdam sağlamayı planlıyor.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan akaryakıtta ÖTV artışına ilişkin flaş açıklama!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, akaryakıtta ÖTV zammına ilişkin önemli bir açıklama yaptı. İşte ayrıntılar...

Türk otomotiv sektörü Şili ve Arjantin'de büyüme hedefliyor!

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) Başkanı Baran Çelik yaptığı açıklamada Latin Amerika ülkelerinde etkinliklerini artırmaya, iletişimlerini güçlendirmeye ve büyümeyi istikrarlı hale getirmeye çalıştıklarını dile getirdi.

Et ve Süt Kurumu'ndan kırmızı et fiyatlarına ilişkin flaş açıklama! 

Et ve Süt Kurumu'ndan kırmızı et fiyatlarına ilişkin dikkat çeken açıklama yapıldı. Fiyat istikrarı hususunda gerekli tedbirlerin alındığı kaydedildi.

Arjantin ve Şili birleşiyor Haberi

Arjantin ve Şili birleşiyor

Başkent Buenos Aires’teki Dışişleri Bakanlığı’na bağlı San Martin Palas’ta bir araya gelen heyetler, projeyi yürütecek kuruluşun “Ebilenas” olduğunu açıkladı.


 Arjantin Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Carlos Foradori, basın toplantısında “İki ülke arasındaki fiziki bağlantının iyileştirilmesi bir devlet politikası olmalıdır.” ifadesini kullandı.


Projenin Atlantik-Pasifik ekseni altyapı ve bağlantısının en uygun şekilde gerçekleştirilmesi adına önemli olduğunu söyleyen Foradori, bu anlamda projenin yalnızca Şili ve Arjantin değil bölge için de öncelik taşıdığını vurguladı.


Toplantı sonunda Foradori, projeye dair anlaşmaları Şili Bayındırlık Bakanı Alberto Undurraga Vicuna ile imzaladı.


And Dağları’na inşa edilecek tünelin, 2 bin metre yükseklikte yer alacağı ve 11,5 kilometre uzunluğunda olacağı belirtildi.


Arjantin’in Mendoza Eyaleti’ndeki San Rafael ve Şili’nin General Bernardo O’Higgins bölgelerini birleştirecek tünelin yıl boyunca hizmet vereceği ifade...