18 / 05 / 2024

Arnavutköy imrahor havalimanı imar yolu

Arnavutköy imrahor havalimanı imar yolu

İstanbul'un üçüncü havalimanının yapılacağı Arnavutköy'ün İmrahor Mahallesi'nde 785, 788, 789 ve 792 parseller hakkında imar plan tadilatı askıya çıktı. Plan değişikliğindeki 10 metrelik imar yolu, 3. Havalimanı'na 1-2 kilometre uzaklıkta yer alıyor...

Arnavutköy-İstanbul Havalimanı metro durak isimleri neler, hangi duraklardan geçiyor?

İstanbul'da ulaşımı rahatlatmak için bir metronun daha açılışı yapılıyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapımı tamamlanan Arnavutköy-İstanbul Havalimanı metro hattı bugün açılıyor. Peki Arnavutköy-İstanbul Havalimanı metro  durak isimleri neler, hangi duraklardan geçiyor?

Arnavutköy-İstanbul Havalimanı Metro Hattı yarın hizmete açılıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu yaptığı açıklamada yarın Arnavutköy-İstanbul Havalimanı arasındaki 14 kilometrelik yeni metro hattını hizmete açacaklarını müjdeledi. İşte Bakan Uraloğlu'nun konu ile ilgili o açıklamaları....

THY Emlak Konut Arnavutköy Yenişehir evleri kura çekilişi İSİM LİSTESİ ne zaman açıklanacak?

Emlak Konut ve Türk Hava Yolları’nın, İstanbul Havalimanı yakınında hayata geçirecekleri Arnavutköy Yenişehir evleri kura çekiliş takvimi merakla bekleniyor. İşte detaylar...

Arnavutköy İmrahor Mahallesi imar planı askıda!

Arnavutköy İlçesi, Bolluca Deresi ve Yakın Çevresi ile İmrahor Mahallesi, Revizyon Nazım İmar Planına ilişkin itiraz 1/5000 ölçekli 18.05.2018 tasdik tarihli imar planı askıya çıkarıldı.

Halkalı-Arnavutköy-İstanbul Havalimanı Metrosu nereden geçecek?

6 istasyondan oluşacak ve inşaat çalışmaları devam eden Halkalı-Arnavutköy-İstanbul Havalimanı Metro Hattı, 27 kilometre uzunluğunda olacak. Peki metro hattı nereden geçecek?

Arnavutköy'de 82 dev proje Pazar günü açılacak!

Cumhurbakanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından İstanbul Havalimanı ve Kanal İstanbul gibi projelerle ön plana çıkan Arnavutköy'de yapımı tamamlanan 82 projenin açılışı yapılacak.

Arnavutköy'e İstanbul Havalimanı dopingi!

İstanbul Yeni Havalimanı'nın yer aldığı Arnavutköy ilçesinde konut fiyatlarının değerlenme oranlarını açıkladı. Güncel verilere göre Arnavutköy‘de son 1 yıllık ortalama değer artışı yüzde 14 oldu.

3. Havalimanı açılışı ve 10 bin konut yatırımı Arnavutköy’ü nasıl etkileyecek?

Emlak Konut GYO’nun bugün THY iş birliğiyle en az 10 bin konutluk proje gerçekleştireceğini açıkladığı Arnavutköy, 3. Havalimanı’nın da Ekim’de açılacak olması ve Kanal İstanbul güzergahında olmasıyla önemli lokasyonlardan biri oldu.

Arnavutköy Bolluca ve İmrahor Mahallesi imar değişikliği askıda!

Arnavutköy ilçesi, Bolluca deresi ve yakın çevresi ile İmrahor Mahallesi 1/5000 ölçekli imar planı değişikliği askıya çıkarıldı. 

Arnavutköy İmrahor Meydanı yenileniyor!

Arnavutköy Belediyesi tarafından başlatılan meydan düzenleme çalışmaları, İmrahor Meydan Düzenleme çalışmasıyla devam ediyor.

Arnavutköy Yeni Havalimanı Yakıt Çiftliği'nin ÇED toplantısı 8 Eylül'de!

İGA Havalimanı İşletmesi A.Ş., Arnavutköy'de İstanbul Yeni Havalimanı Yakıt Çiftliği ve Hidrant Hatları projesinin yapılmasını planlıyor. Projenin ÇED toplantısı 8 Eylül Perşembe günü Durusu Mahallesi'nde yapılacak.

Arnavutköy'den arsa alırken dikkat edilecek 5 nokta!

Arnavutköy’ün yapımı devam eden 3. Havalimanı ve 3. Köprü gibi projelerle cazibesini her geçen gün artırdığını belirten Uzman Arsa Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Özbek, bölgeden arsa alacaklara 5 önemli tavsiyede bulundu.

Arnavutköy'ün değeri mega projelerle yükseliyor!

Atlaslar Gayrimenkul'ün sahibi İlkay Kaymak, Arnavutköy'ün 3. Havalimanı, 3. köprünün uzantısı Kuzey Marmara Çevre Yolu, Kanal İstanbul ve yat limanı gibi projelerle değerlendiğini dile getirdi.

Arnavutköy imrahor havalimanı imar yolu Haberi

Arnavutköy imrahor havalimanı imar yolu


İstanbul Arnavutköy’de hayata geçirilecek 3. Havalimanı projesi için kamulaştırma kararı alınan mahallelerden İmrahor’da 785, 788, 789 ve 792 parsellerin yanı tescil dışı alanın 10 metrelik imar yolu yapılması ile ilgili hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı tadilatı askıya çıkarıldı. 


Arnavutköy Belediyesi yetkililerinden alınan bilgiye göre; söz konusu 10 metrelik imar yolu, 3. Havalimanı alanına 1-2 kilometre mesafede bulunan kadastral boşluk diye tabir edilen bir alanda yer alıyor.


Hatırlanacağı üzere İstanbul'un, Arnavutköy ilçesi, İmrahor, Tayakadın ve Yeniköy köyleri ve Eyüp ilçesi, Ağaçlı, Akpınar ve İhsaniye köylerinde yer alan bazı taşınmazların, İstanbul 3. Havaalanı Projesi için TOKİ tarafından kamulaştırılması kararı 17 Ocak 2014 tarihli ve Resmi Gazete'de yayımlanmıştı.



Ne zaman askıdan inecek?


Arnavutköy Belediyesi, Arnavutköy ilçesi İmrahor 785, 788, 789 ve 792 parsellerin yanı...