23 / 07 / 2024

Arsa alırken dolandırılmayın

Arsa alırken dolandırılmayın

Özellikle birikimlerini gayrimenkul olarak değerlendirmek isteyen arsa yatırımcıları, dolandırıcıların hedefi haline gelmeye başladı. Sahte evraklarla hazineye veya başka kişilere ait arsalar vatandaşlara satılıyor. İşte uyarılar...

Arazi, arsa ve kooperatif hisseli tarla alırken dikkat edilmesi gerekenler!

Toprak yatırımcısı ve danışmanı Aksel Melkonyan, resmi sosyal medya hesabı üzerinden tarla, arsa veya kooperatif hisseli tarla alırken dikkat edilmesi gerekenleri açıkladı. 

Konut alamayanlar arsaya yöneldi! Arsa yatırımı yaparken nelere dikkat edilmeli?

Son dönemde konut alamayan yatırımcılar arsaya yöneldi. Arsa yatırımları giderek artarken, yatırımcıların arsa alırken dikkat etmesi gereken kriterler ortaya çıktı. 

22 ayar 10 gram altın bilezik alış satış fiyatı hesaplandı! Aradaki fark şaşırttı! Bilezik alırken kandırılmayın!

Altın alış ve satış fiyatı farklılık gösteriyor. 24 ayar bir gram altın 2 bin 459 liradan alınırken, 2 bin 499 liradan satılıyor. Gram altında alış satış farkı 50 TL iken 22 ayar 10 gram altın bilezikte alış satış fiyatı ne kadar?  22 ayar 10 gram altın bilezik alış satış fiyatı hesaplandı!

Arsa almayı düşünenler aman dikkat! Arsa alırken nelere dikkat edilmeli? 

Toprak Yatırımcısı ve talepbul'un Yönetim Kurulu Başkanı Arif Güdül, resmi sosyal medya hesabı üzerinden arsa alırken nelere dikkat edilmesi gerektiğini açıkladı. 

22 ayar 10 gram bilezikte alış satış fiyatı hesaplandı! İşte alış satış farkı! Bilezik bozdururken dolandırılmayın!

Altın fiyatlarının alış ve satış fiyatı farklılık gösteriyor. Bir gram altın 2473 liradan alınırken, 2516 liradan satılıyor. Peki  22 ayar 10 gram bileziğin alış satış fiyatı ne kadar? Bilezik almak isteyen ne kadar ödeyecek, satmak isteyenlere ne kadar ödenecek? İşte o hesaplama...

Sahte emlakçılar şimdi de yazlıkçıların peşinde! Günlük ev kiralarken dikkat! Dolandırılmayın!

Yaz sezonun açılmasıyla birlikte vatandaşlar tatil bölgelerinden ev kiralamaya başladı. Edirne Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Serhat Çeker,  günlük ev kiralamak isteyenleri sahte emlakçılara karşı uyardı. 

Gelecek 5 yılda dünyanın her yerinde ev, arsa alıp mağdur olanlar görülecek!

Sahte araziler, sahte projeler ile emlak dolandırıcılığı gittikçe artıyor. Ekonomist Mert Başaran, bu konuyla ilgili önemli bir uyarıda bulundu. İşte Başaran'ın o açıklaması...

Arsa alırken şekline de dikkat edin: Yoksa komşu parselleri de 3-4 kat pahalıya almak zorunda kalırsınız!

Arsa alacaklar ve yatırım yapacaklar sık sık nelere dikkat etmeleri gerektiğini araştırıyor. Toprak yatırımcısından şekil uyarısı geldi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Arazi, tarla, arsa alıp satacaklar, elinde toprağı olanlar mutlaka okusun!

Konut fiyatlarındaki artış gayrimenkule yatırım yapmak isteyenleri arsa, tarla ve araziye yönlendirdi. Peki arsa alırken nelere dikkat etmek gerekiyor? Aldığınız her arazinin üzerine ev yapmak mümkün mü? İşte 17 maddede toprak alıp satacakların bilmesi gerekenler.

Konutta kredi muslukları açılacak! Bir saniye bile nasıl ev alırım stresine kapılmayın!

Konuta yatırım yapacaklar ve yeni ev alacaklar piyasanın nasıl bir seyit izleyeceğini merak ediyor. Kripto fenomeni Murat Ali Calman, X sosyal medya hesabından konut piyasası ile ilgili paylaşım yaptı ve "Bir saniye bile nasıl konut alırım stresine kapılmayın' dedi. İşte o paylaşım ve yorumlar...

Konut alıp satarken tapu dolandırıcıları artık tarihe karışıyor! İşte tapuda yeni uygulama...

Konut alıp satarken vatandaşların en çok korktuğu tapuda dolandırılmaktır.  Artık tapu dolandırılığının önüne geçebilmek için yeni bir uygulama hayata geçirilecek.

Sahte arsa ilanlarıyla vurgun: 65 kişi 3.2 milyon TL dolandırıldı! Arsa alırken bunlara dikkat!

İnternet üzerinden sahte arsa ilanlarıyla kapora toplayan dolandırcılar için operasyon düzenlendi. Söz konusu operasyonda, 65 kişinin 3.2 milyon TL dolandırıldığı belirlendi ve 12 şüpheliden 7'si tutuklandı. İşte ayrıntılar ve arsa alırken dikkat edilmesi gerekenler...

Türklerin ülkesi dışında yaptığı emlak yatırımı yüzde 163 arttı! Yurt dışından konut alırken dikkat!

Merkez Bankası’nın verilerine göre Türklerin yurt dışında yaptığı gayrimenkul yatırımları 2023'te 163,7'lik artışla 2 milyar 86 milyon dolara yükseldi.  ABD'ye gayrimenkul yatırımı yüzde 115 artarken uzmanlar yurt dışından konut alırken dikkat edilmesi gerekenleri açıkladı.

Arsa alırken dolandırılmayın Haberi

Arsa alırken dolandırılmayın

Konut dışında yatırımlarını arsa üzerine yapmak isteyen vatandaşlar, dolandırıcıların yeni hedefi haline gelmeye başladı. Dolandırıcıların yeni yöntemi ise; gayri resmi işlemler ve sahte evraklarla hazineye ve başka kişilere ait arsaları vatandaşlara satmak. Birikimini arsa yatırımı yaparak değerlendirmek isteyenlerin dolandırıcıların tuzağına düşmemesi için uzmanlar bazı konularda uyarılarda bulundu. 


İMAR DURUMUNU ÖĞRENİN


Bu uyarılardan en önemlileri ise şunlar: "Arsanın imar durumu hakkında ilgili belediyeden bilgi alın. Tapu senedinde ada, pafta, parseli belirtilen arsanın alıcıya tekabül edip etmediği kontrol edilmeli. Bunun için de Kadastro Müdürlüğü'nden tapu senedinde belirtilen arsanın sınır tespiti istenebilir. Kadastronun geçmediği bölgelerden arazi almak risklidir. Bu durumlarda arsanın bağlı bulunduğu tapu sicil müdürlüğüne gidilerek, tapu kütüğüne bakıp arsanın satışı ile ilgili aleyhte şerh olup olmadığı kontrol edilmeli. 

Kırsal alanda imar izni genellikle...