02 / 05 / 2024

arsa birleştirmesi

arsa birleştirmesi

Aynı kişiye ait birden fazla taşınmaz mallar ile farklı kimselere ait taşınmaz mallar tevhit işlemi ile birleştirilebiliyor. Peki, iki arsayı birleştirmek için ne yapılır? İşte yanıtı..

Arsa birleştirme nasıl yapılır?

Tapuları ayrı olan, birbirine sınırı bulunan arsa veya arazi parsellerinin tek tapu altında birleştirilmesi yapılabiliyor.Peki arsa birleştirmesi nasıl yapılır?İşte arsa birleştirmesi için gerekenler..

Birleşerek arsa alan yerli alıcılarla konut kooperatifi yeniden canlanabilir!

Son dönemlerde sık sık gündeme gelen gayrimenkul piyasasında giderek daralan pazar emlakçıların da yabancı müşteri portföylerini dış pazarlara yönlendirmesine neden oldu. Birleşerek arsa alan yerli alıcılar da neredeyse unutulan “konut kooperatifi” seçeneğini yeniden canlandırabilir. 

EYT'liler dikkat! Hangi durumlarda bayram ikramiyesi alabilirsiniz? Hemen bu detaylara bakın!

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesinden yararlanarak emekli olanların bir kısmı geçmişte memurluk yapıp sonra SSK veya BAĞ-KUR’a tabi çalışarak hizmet birleştirmesi yapanlardan meydana geliyor. Peki bu durumda emekli ikramiyesi alınabiliyor mu?  

Kanal İstanbul etrafında kim arsa kapatmış Meclis araştırsın!

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Kanal İstanbul etrafında kim arsa kapatmış Meclis araştırsın, hodri meydan. Kuralım komisyonu araştıralım, kaç Katarlı, kaç Birleşik Arap Emirliğinden, kaç Arap sermayesi, yandaş AKP müteahhidi çıkacak,  acaba numunelik CHP çıkacak mı?" dedi...

Bina yapmak için iki arsa birleştirilebilir mi?

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun ''Müteahhit bizim arsaya bina yapacaktı. İki arsayı birleştirdi, sonra da ortadan kayboldu. Şimdi ortada birleşmiş iki arsa ve birkaç ortak var. Ne yapabiliriz?'' sorusunu yanıtladı. 

Birikimler, değerli arsalarda birleşiyor!

Gayrimenkulde yaşanan son gelişmelere bakıldığında sektörün ileri gelenleri, artık bireysel yatırımların sınırlı kaldığını ve arsa yatırımlarında birikimlerin birleşme yoluna gittiğini kaydediyor.

Yunanistan ve Bulgaristan'dan demir yolu hattı projesi!

Yunanistan ve Bulgaristan'da bulunan 6 limanı birleştirmesi planlanan demir yolu hattının inşası için mutabakat zaptı imzalandı. Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ve Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov imza törenine katıldı.

İstanbul Finans Merkezi projesine İngiltere'den destek!

İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore, İstanbul Finans Merkezi (İFM) Projesi'ni desteklediklerini belirterek, iki ülkenin gücünü birleştirmesi halinde ortaya çıkacak sinerjiyle İstanbul'un önemli bir finans merkezi haline geleceğini söyledi.

Sinanlı Yapı ve Yiğit Grup Fikirtepe için güçlerini birleştirdi!

Sinanlı Yapı ve Yiğit Grup, Fikirtepe'de devam eden kentsel dönüşüm için güçlerini birleştirdi. 30 bin metrekare arsa üzerinde yükselecek projede toplam inşaat alanı 165 bin metrekareyi kapsıyor.

Arsa üzerine prefabrik ev nasıl yapılır?

Prefabrik evler; fabrikalarda hazırlanmış birleştirilmesi yani montajının yapılmasından sonra ortaya çıkan yapı oluyor. Peki, bir arsa üzerine prefabrik ev nasıl yapılır? İşte yanıtı..

Arsa tevhid harcı 2015!

Tevhid, ifraz işleminin aksine birbirine bitişik olan birden fazla arsanın birleştirilmesi işlemine deniyor. Tevhid işlemi için ödenmesi gereken bedel her yıl yeniden belirleniyor. İşte, arsa tevhid harcı 2015!

Arsa tevhid işleminin mali yönü 2015!

Aynı mal sahibine veya sahiplerine ait birden fazla taşınmazların yeni bir numara altında birleştirme işlemine arsa tevhid işlemi deniyor. İşte, arsa tevhid işleminin mali yönü 2015!

Arsa birleştirme işlemi nasıl yapılır?

2010/4 sayılı genelgede birleştirme (tevhit); “Birbirine bitişik birden çok parselin bir parsel haline dönüştürülmesini” ifade eder, şeklinde tanımlanıyor. Peki, arsa birleştirme işlemi nasıl yapılır?

Arsa tevhid şartları nelerdir?

Gayrimenkul sektöründe "Tevhid kelimesinin anlamı; tapu sicilinde ayrı kayıtlı ve birbirine bitişik birden fazla taşınmaz malın tek bir parsel halinde birleştirilmesini ifade ediyor. Peki, arsa tevhid şartları nelerdir?

arsa birleştirmesi Haberi

arsa birleştirmesi

İki arsayı birleştirmek için ne yapılır?

İki arsanın birleştirilmesi için tevhit işleminin yapılması gerekiyor. Tevhit işlemi ise Tapu Kadastro Müdürlüğüne gerekli belgeler ile başvurularak yapılıyor.


Tevhit işlemi ile aynı kişiye ait birden fazla taşınmaz mal için birleştirilebileceği gibi, farklı kimselere ait taşınmaz mallar da birleştirilebiliyor.


Tapu tevhit işlemi kapsamında birleştirilecek taşınmaz malların üzerinde, rehin ve irtifak hakları gibi kaydedilmemiş haklar ile taşınmaz mal mükellefiyeti gibi şerhler varsa, bütün hak sahiplerinin ve rehin alacaklarının muvafakatları ile alınması gerekli oluyor. Peki, iki arsayı birleştirmek için ne yapılır?


İşlem şartları:

- Tevhid işlemi yapılacak gayrimenkullerin bitişik olması gerekiyor.


- Üzerinde rehin (ipotek, haciz) gibi tasarrufu kısıtlayan engellerin olmaması gerekiyor. 


- Tasarrufu kısıtlayan engeller var ise hak sahiplerinin  muvafakatı gerekiyor.


- Tevhid işlemleri belediye encümeni kararı veya il idare  kurulun olumlu...