19 / 05 / 2024

arsa değer artış kazancı hesaplama

arsa değer artış kazancı hesaplama

Gayrimenkullerin elden çıkarılmasında, birtakım vergisel sorumluluklar bulunuyor. Peki bir arsanın satışının yapıldığını farz edelim. Arsa değer artış kazancı hesaplaması nasıl yapılır? İşte arsa değer artış vergisi..

Reysaş Taşımacılık'ın arazi, arsa ve binalarının değer artışı 300 milyon TL!

Reysaş Taşımacılık ve Lojistik'in Türkiye Finansal Raporlama Standartları (TFRS)'ye göre hazırlanan konsolide finansal tablolarında,  gerçeğe uygun değerleri ile yansıtılmasına ilişkin arazi, arsa ve binaların değerlemeleri sonuçlandı. Değer artışı yaklaşık 300 milyon TL olacak. 

Kat karşılığı inşaatta değer artış kazancı!

Arsa karşılığı daire yaptıran kimselerin, adına düşen bağımsız bölümleri iskan tarihinden itibaren kaç yıl sonra satarsa vergi doğmaz? İşte kat karşılığı inşaatta değer artış kazancı vergisi hakkında özelge esasları..

Değer artış kazancı vergisi 2. taksiti hangi ay ödenir?

Mesken, işyeri, arsa gibi gayrimenkullerini satın aldıktan itibaren 5 sene içerisinde satan kimseler vergi mükellefi oluyor. İki taksitte ödenebilen değer artış kazancı vergisi 2. taksiti hangi ay ödenir?

Değer artış kazancı vergisi 2. taksiti 2015!

Değer artış kazancı vergisi, taşınmaz malların elden çıkarılması halinde ödenen vergi olarak karşımıza çıkıyor. Verginin 1. taksiti Mart ayında ödendi. Peki, değer artış kazancı vergisi 2. taksiti 2015 ne zaman?

Gayrimenkul satışında değer artış kazancı 2015!

Değer artış kazancı vergisi, Gelir Vergisi Kanunu gereğince; edinim tarihinden itibaren 5 sene içerisinde elden çıkarılan taşınmaz mallar için ödeniyor. Peki, gayrimenkul satışında değer artış kazancı 2015 ne kadar?

Kentsel dönüşümde değer artış kazancı vergisi!

Gelir Vergisi Kanunu gereğince, taşınmaz malların iktisap tarihinden itibaren 5 sene içerisinde elden çıkarılması halinde değer artış kazancı vergisinin ödenmesi gerekiyor. Peki, kentsel dönüşümde değer artış kazancı vergisi var mı?

Değer artış kazancı vergisi son ödeme günü bugün!

Değer artış kazancı vergisi için beyanname ve ilk taksit ödemeleri 2015 yılında 2 Nisan'da son buluyor. Buna göre, Değer artış kazancı vergisi son ödeme günü bugün olup, mesai bitimine kadar tüm mükelleflerin vergi borcunu ödemiş olması gerekiyor...

Değer artış kazancı beyannamesi son günü bugün!

Değer artış kazancı için beyannamelerin 25 Mart'a kadar verilmesi gerekiyordu. Ancak mükellefler için beyanname süresi önce 31 Mart'a sonra 2 Nisan'a kadar uzatıldı. Buna göre, değer artış kazancı beyannamesi son günü bugün...

Değer artış kazancı ödeme süresi uzatıldı!

31 Mart 2015 tarihinde ülke genelinde yaşanan elektrik kesintisi nedeni ile değer artış kazancı ödeme süresi uzatıldı. Peki, değer artış kazancı ödeme süresi ne zamana kadar uzatıldı? İşte yanıtı...

Değer artış kazancı beyanname süresi 2 Nisan'a uzatıldı!

2014 yılında elden çıkarılan taşınmaz malların değer artış kazancı vergisi için beyanname süresi 25 Mart'tan 31 Mart'a kadar uzatılmıştı. Ancak elektrik kesintisi nedeni ile değer artış kazancı beyanname süresi yeniden uzatıldı...

Değer artış vergisi 2. taksiti ne zaman ödenir?

Değer artış kazancı vergisi için vergi beyannameleri 31 Mart'a kadar verilirken; ödemeler de bu tarihte son buluyor. Peki, değer artış vergisi 2. taksiti ne zaman ödenir?

Değer artış kazancı beyannamesi için son gün bugün!

Gayrimenkullerin elden çıkarılması halinde doğan vergisel sorumluluklar arasında değer artış kazancı beyannamesi bulunuyor. 2 taksitte ödenebilen değer artış kazancı beyannamesi için son gün bugün...

Değer artış kazancı vergisi ödemeleri için bugün son gün!

Değer artış kazancı vergisi, taşınmaza en fazla 5 sene sahip olunduktan sonra satış yapılması halinde ödeniyor. İki taksitte verilebilen değer artış kazancı vergisi ödemeleri için bugün son gün...

arsa değer artış kazancı hesaplama Haberi

arsa değer artış kazancı hesaplama

Arsa değer artış kazancı hesaplama!

Gayrimenkullerin elden çıkarılmasında, birtakım vergisel sorumluluklar bulunuyor. Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan Rehber gereğince, Gelir Vergisi kapsamına giren mal ve haklar bedelli olarak edinilmişse bu mal ve hakların elden çıkarılmasından doğan kazançlar değer artış kazancı olarak vergilendiriliyor.


Buna karşın; Gelir Vergisi kapsamına giren mal ve haklar bedelsiz olarak edinilmişse bu mal ve hakların elden çıkarılmasından doğan kazançlar değer artış kazancı olarak vergilendirilmiyor.


Değer artış kazancına tabi gayrimenkuller:

Gelir Vergisi Kanununun Mükerrer 80 inci maddesinin birinci fıkrasının (6) numaralı bendinde belirtilen ve aynı Kanunun 70 inci maddesinin birinci fıkrasının (1), (2), (4) ve (7) numaralı bentlerinde yazılı olan mal ve haklar şunlardır:


"1. Arazi, bina (Döşeli olarak kiraya verilenlerde döşeme için alınan kira bedelleri dahildir), maden suları, menba suları, madenler,...