03 / 05 / 2024

arsa devri

arsa devri

Tapu harcı hem ev hem de arsa için ayrı ayrı araştırılmaktadır. Arsa satışında tapu harcı ne kadar? sorusu pek çok kişi tarafından araştırılmaktadır. İşte merak edilenler!

Kiler GYO, Özelleştirme İdaresi'nden arsa aldı! Halkalı'daki arsanın tapu devri tamam! 

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'na ait Küçükçekmece Halkalı'daki arsanın tapu devri Kiler GYO'ya gerçekleştirildi. İşte detaylar...

Kastamonu'da 22.7 milyon TL'ye arsa karşılığı inşaat yapım işi ihalesi!

Kastamonu Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Kastamonu'da 22 milyon 695 bin 259 TL bedelle arsa devri karşılığı inşaat yapım işi ihalesi gerçekleştiriyor.

Kat karşılığı inşaat sözleşmesinde tapu devri!

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi, arsa sahibi ile müteahhit arasında imzalanıyor. Peki kat karşılığı inşaat sözleşmesinde tapu devri nasıl yapılır? İşte tüm merak edilenler...

Malatya'da 31 milyon TL'ye arsa devri karşılığı inşaat yapım işi ihalesi!

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Malatya Yeşilyurt'ta arsa devri karşılığı inşaat yapım işi ihalesi gerçekleştiriyor.

Eskişehir Tepebaşı Belediyesi'nin arsa devri reddedildi!

Borçlarını ödeyemeyen belediyeler, çözümü değerli arazilerini borçları karşılığında devretmekte buluyor. CHP’li Çakırözer, “Nedense sadece AKP’li belediyelerin arsa devretme başvuruları kabul ediliyor” dedi.

Türkiye ve Cibuti arasında arsa devri protokolü imzalandı!

Türkiye ve Cibuti arasında bir protokol imzalandı. Protokole göre, Türkiye, Ankara'da bulunan İncek Diplomatik Site'deki bir arsayı Cibuti'ye, Cibuti de Haramous Sud'da bulunan bir arsayı Türkiye'ye devredecek...

Malatya'da sağlık yatırımları için arsa devri!

Malatya Büyükşehir ile İl Sağlık Müdürlüğü arasında Yeşiltepe’de yer alan Asker Hastanesi ile mevcut Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin yanındaki arsanın devrine ilişkin hazırlanan protokol imzalandı.

Markalı konut projelerinde Anadolu devri!

İstanbul’da arsa arzının sınırlı olması ve diğer illerden gelen konut talebi ile gayrimenkul şirketleri yeni adresler belirledi. Markalı konut projelerinde Anadolu devri başladı.

Burdur depremevleri TOKİ arsa devri aşamasında!

Milletvekili Bayram Özçelik Burdur Merkez’deki TOKİ Konutları ile ilgili yaptığı açıklamada, Burdur Belediyesi’nin arazinin devredilmesi için verdiği dilekçenin bakanlıkta değerlendirildiğini, TOKİ’ye devrin yapılmasına çalıştığını belirtti.

Arsa tapusu için gerekli belgeler!

Arsa tapusu devir işlemleri, arsanın bulunduğu ilçenin tapu müdürlüğünde yapılıyor. Arsa tapusunun devri için hem alıcıdan hem de satıcıdan bazı belgeler isteniyor. Peki, arsa tapusu için gerekli belgeler nelerdir?

Bedelsiz olarak tapu devri yapılır mı?

Ev, işyeri, arsa ve arazi gibi gayrimenkullerin tapu devir işlemleri bağlı oldukları tapu dairesinde yapılıyor. Peki, bedelsiz olarak tapu devri yapılır mı? Tapu bağışlama işlemleri nasıl yapılır?

Çorum'da TOKİ'ye arsa devri Ocak'ta tamamlanacak!

Çorum Belediyesi'nin sosyal konul projesi ile ilgili 87 dönümlük arsa devrinin önümüzdeki ay tamamlanacağı öğrenildi. Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, çalışmaları titizlikle sürdürdüklerini belirtti.

Adana Ceyhan'da TOKİ'ye arsa devri yapıldı!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Ceyhan'da yapılacak olan 1. etap toplu konutların arsa devri gerçekleştirildi.

arsa devri Haberi

arsa devri

Gayrimenkullerin içinden arsa sahiplerinin aklına takılan bazı hususlar vardır. Onlardan biri de tapu iptal davalarına dairdir. Peki Arsa satışında tapu harcı ne kadar? İşte detaylar!

TAPU HARCI NEDİR?

Tapu harcı veya tapu masrafı, satışı gerçekleştirilen tüm gayrimenkuller yani konut, iş yeri, arsa, tarla, arazisi için tapuda beyan edilen satış bedelinin yüzde 4'ü olarak hesaplanan bir harçtır. Tapu harcına ek olarak 2021 yılı için 194,75 TL döner sermaye bedeli de alınır.

2022 YILI TAPU HARCI DÖNER SERMAYE BEDELİ!

Tapu işlemlerinde döner sermaye bedeli 2021 yılı için döner sermaye hizmet bedeli 157 TL ve ek hizmet bedeli 21,50 TL olmak üzere toplam 178,50 TL olarak hesaplanmıştır. Bu tutar taraflarca aksi kararlaştırılmadığı sürece yani her birinden satış bedelinin yüzde 2 oranında ödenmektedir.

ARSA SATIŞINDA TAPU HARCI...