05 / 05 / 2024

arsa emlak vergisinden kimler muaf

arsa emlak vergisinden kimler muaf

Emlak Vergisi Kanunu gereğince, Türkiye sınırında yer alan tüm taşınmaz mallar için vergi ödenmesi gerekiyor. Vergide bazı koşullar dahilinde vergi muafiyeti bulunuyor. Peki, arsa emlak vergisi muafiyeti var mı?

EYT'liler dikkat! Hangi EYT'liler emlak vergisinden muaf? Bu kişiler emlak vergisi ödemeyecek...

EYT'liler 2023 yılında emekli olanlardan koşulları sağlayanlar bu yıl emlak vergisi ödemeyecekler. Peki Hangi EYT'liler emlak vergisinden muaf? Bu kişiler emlak vergisi ödemeyecek.

Milli Emlak’tan 2023'un son fırsatı! 813 TL taksitli satışlar başladı...

Milli Emlak yatırım yapmak isteyenler için hazineden arsa satışının son fırsatını açıkladı. Buna göre, o şehirlerde satışa sunulacak arsalar 5 yıl emlak vergisinden de muaf tutulacağı kaydedildi. İşte, Milli Emlak arsa satışı ve haberin detayları...

Milli Emlak, o ilde KDV'den ve emlak vergisinden muaf arsa satıyor! 

Kırıkkale Milli Emlak Müdürlüğü, Kırıkkale ili, Delice ilçesi, Aktepe Mahallesinde yer alan arsa KDV'den ve emlak vergisinden muaf olarak satılıyor. Peki arsanın fiyatı ne kadar? İhalesi ne zaman? 

Kütahya'da 9 adet arsa ve arazi 8 taksit fırsatıyla satılıyor! Hem KDV, hem emlak vergisi ödemesi yok!

Kütahya Emet'te yer alan 9 adet arsa ve arazi 8 taksit fırsatıyla satılıyor. Peki KDV'den ve 5 sene süreyle emlak vergisinden muaf olan gayrimenkullerin fiyatları ne kadar? Büyüklükleri kaç metrekare? 

Milli Emlak o ildeki 26 adet araziyi yüzde 20 indirim fırsatıyla satıyor! Emlak vergisinden muaf gayrimenkuller!

Balıkesir Milli Emlak Müdürlüğü, Balıkesir Altıeylül'de yer alan 26 adet araziyi emlak vergisinden muaf olarak ve yüzde 20 indirimle satıyor. Peki Balıkesir Altıeylül'deki arazilerin fiyatları ne kadar? 

Evi, iş yeri, arsası olanlar dikkat! Emlak vergisi 2. taksit ödemelerinde son gün bugün!

Ev, arsa, iş yeri gibi milyonlarca gayrimenkul sahibinin ödeyeceği emlak vergisi 2. taksit ödemeleri bugün sona eriyor. Peki emlak vergisinden kimler muaf? İşte emlak vergisi ile ilgili detaylar...

Milli Emlak o ildeki 28 adet arsa ve araziyi 8 taksitle satıyor! Hem KDV'den hem emlak vergisinden muaf! 

Afyonkarahisar İscehisar Milli Emlak, Afyonkarahisar ili, İscehisar ilçesinde yer alan 28 adet Hazine gayrimenkulünü 8 taksit imkanıyla satıyor. Peki Afyonkarahisar İscehisar'daki gayrimenkullerin fiyatları ne kadar? 

Konya'da KDV'den ve emlak vergisinden muaf 82 gayrimenkul satılıyor! Arsa ve arazi alacaklar dikkat!

Konya Milli Emlak, Konya ili, Selçuklu ve Meram ilçelerinde yer alan 82 adet arsa ve araziyi satıyor. Peki Konya'daki arsa ve arazilerin fiyatları ne kadar? 

O ilde emlak vergisinden muaf bahçeli ev satılıyor! Ev arayanlar dikkat! 

Aydın İncirliova Milli Emlak Şefliği, Aydın ili, İncirliova ilçesi, Acarlar mahallesinde yer alan bahçeli kargir evi hem KDV'den hem emlak vergisinden muaf oalrak satıyor. İşte ihale ile ilgili detaylar...

Bu kişiler emlak vergisinden muaf olacak! Tek kuruş ödemeyecekler!

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) kanunu ile beraber EYT’lilere emlak vergisi konusunda muafiyet müjdesi geldi. Buna göre, belirli şartlar kapsamında EYT’liler emlak vergisinden muaf olacak. İşte konuya ilişkin tüm merak edilenler...

Kırsal mahallelerde emlak vergisi sorunu! Vatandaşlar emlak vergisinden muaf mı?

Kırsal mahallelerde ikamet eden vatandaşların emlak vergisinden muaf olup olmadığı tartışılıyor. Arazinin emlak vergisinden muaf olduğu ancak konutların olmadığı söylense de vatandaşların kafasındaki soru işareti bitmiyor. Peki, kırsal mahalleler emlak vergisinden muaf mı, değil mi? İşte detaylar...

Amasya'da hem KDV'den hem de emlak vergisinden muaf 4 arazi satışa çıkıyor! 

Amasya Milli Emlak, Amasya ili, Merkez ilçesinde yer alan 4 adet araziyi hem KDV'den hem de emlak vergisinden muaf olarak satıyor. Peki Amasya Merkez'de yer alan arazilerin fiyatları ne kadar? İşte detaylar...

O ilde hem KDV'den hem emlak vergisinden muaf 35 adet arsa ve arazi satılıyor! Milli Emlak'tan taksit fırsatı! 

Konya ili Hüyük Milli Emlak, Konya ili, Hüyük ilçesinde yer alan 35 adet Hazine gayrimenkulünü en çok iki sene taksit seçeneğiyle satıyor. Peki Konya Hüyük'te yer alan gayrimenkullerin fiyatları ne kadar? 

arsa emlak vergisinden kimler muaf Haberi

arsa emlak vergisinden kimler muaf

Arsa emlak vergisi muafiyeti var mı?

1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu gereğince, Türkiye sınırında yer alan tüm taşınmaz mallar için vergi ödenmesi gerekiyor. Vergide bazı koşullar dahilinde vergi muafiyeti bulunuyor. Peki, arsa emlak vergisi muafiyeti var mı?


Arsa emlak vergisinde geçici ve daimi olmak üzere bazı arsa vergisi muafiyetlikleri bulunuyor. Arsa emlak vergisi muafiyeti esasları aşağıda şu şekilde açıklanıyor:


Daimi muaflıklar

Madde 14 – (Değişik birinci fıkra : 16/10/1981 - 2536/2 md.) Aşağıda yazılı arazi kiraya verilmemek (24.11.1994 tarihli ve 4046 sayılı Kanun kapsamında yapılan işletme hakkı devirleri hariç) şartıyla Arazi Vergisinden daimi olarak muaftır. ((a), (b), (f), (ı) ve (j) fıkralarındaki arazi için kiraya verilmeme şartı aranmaz.)


a) Özel bütçeli idarelere, il özel idarelerine, belediyelere ve köy tüzel kişiliğine, kanunla kurulan üniversitelere ve 


Devlete...