03 / 05 / 2024

arsa hisse devri

arsa hisse devri

Hisseli arsa, bütün hissedarlar tarafından satılabileceği gibi, tek bir hissedar tarafından hisse olarak da satılabiliyor. Peki, arsa hisse devri nasıl yapılır? Diğer paydaşların öncelikle alma hakkı var mıdır?

Kripto para uzmanından çarpıcı tespit: Torunları için yatırım yapan konut-arsa, kendisi için yatırım yapan hisse alır!

Kripto fenomeni Murat Ali Calman resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Torunları için yatırım yapanların konut-arsa, eşi, kendisi ve çocukları için yatırım yapanların da hisse senedi aldığını söyledi. İşte Murat Ali Calman'ın o paylaşımı...

Vatandaşlar arsa yatırımı yapıyor mu? Bu fiyatlardan alınmaz diyen de oldu, iyi kazandırdı diyen de!

Konut, dolar, altın, faiz, hisse yatırımlarının yanı sıra arsa yatırımı da sık sık gündeme geliyor. Peki vatandaşlar arsa yatırımı yapıyor mu? İşte sosyal medya platformu X'te "Arsa yatırımı yapıyor musunuz?" sorusuna verilen o yanıtlar...

Kiler GYO, Özelleştirme İdaresi'nden arsa aldı! Halkalı'daki arsanın tapu devri tamam! 

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'na ait Küçükçekmece Halkalı'daki arsanın tapu devri Kiler GYO'ya gerçekleştirildi. İşte detaylar...

Noterden tapu hisse devri için gerekli evraklar nelerdir? Hisseli tapu nasıl üzerine alınır?

Tapu sahipleri özellikle hisseli tapu sahipleri alım ve satım işlemlerine dair her detayı bilmek istiyor. Hangi evrakların gerekli olduğu ve hangi koşullarda hangi işlemlerin yapılabileceği merakla araştırılıyor. İşte o detaylar!

Hisseli tapu paylaşımı nasıl yapılır? Kardeşler arasında hisse devri nasıl yapılır?

Hisseli tapu birden çok kişiye ait olan bir tapu türüdür. Bu yüzden bazen pay sahipleri arasında bir huzursuz çıktığında bu durum sorun haline gelebiliyor. Hisseli tapu devredilebilir mi, kardeşler arasında nasıl devredilir? İşte detaylar!

Mirasçılar arasında hisse devri nasıl olur? Tapuda hibe etmek ne demek?

Hisseli tapuda mirasçıların aklını kurcalayan bazı noktalar bulunmaktadır. En çok sorulan sorular hisseli tapu devri olmaktadır. İşte detaylar!

Kardeşler arasında hisse devri nasıl yapılır? Hisseli tapuda hisse devri nasıl yapılır?

Tapu devri kişinin sahip olduğu tapunun başka birinin üzerine geçirilmesi işlemine denir. Bu konuda pek çok soru sorulmaktadır. İşte onlar!

Hisseli tapuda hisse satışı nasıl yapılır? Kardeşler arasında hisse devri nasıl yapılır?

Hisseli tapu konusunda vatandaşların merak ettiği bazı sorular vardır. Onlardan biri de hisseli tapu satışıdır. İşte bu konuya dair merak edilenler!

Kardeşler arasında hisse devri nasıl yapılır?

Hisseli tapu ve tapu devri konularında vatandaşlardan pek çok soru gelmektedir. Hisseli tapu sahipleri bu tapularla nasıl işlemlerin yapıldığını merakla soruyor. İşte araştırılan detaylar!

Kardeşler arasında hisse devri nasıl yapılır?

Hisseli tapu konusuna dair vatandaşlar pek çok soru sormaktadır. Onlardan biri de tapu devridir. Hisseli tapu devri diğer tapu devirlerinden farklıdır. İşte hisseli tapu devrine dair detaylar!

Kardeşler arasında hisse devri nasıl yapılır?

Hisse devri, daha çok kardeşler ve akrabalar arasında konuşulup tartışılan bir konudur. Peki hissenizi kardeşinize devretmek istiyorsanız ne yapmalısınız, Kardeşler arasında hisse devri nasıl yapılır? İşte detaylar!

Arsa hisse payı nedir? Arsa hisse payı nasıl hesaplanır? İşte detaylar!

Arsa hisse payı hesaplama konusu arasa sahipleri ve müteahhitleri ilgilendiren konular arasındadır. Peki arsa hisse payı nasıl hesaplanır? İşte merak edilenler!

Adese Gayrimenkul, Arma 7 Renk projesi için Okkalar İnşaat'la protokol imzaladı!

Adese Gayrimenkul Arma 7 Renk projesinin kat/arsa payı devri karşılığı yapımına ilişkin olarak Konya Okkalar İnşaat A.Ş. (Yüklenici) ile 22 Kasım 2021 tarihinde karşılıklı olarak protokol imzaladı.

arsa hisse devri Haberi

arsa hisse devri

Arsa hisse devri nasıl yapılır?

Bir arsaya tek bir kimse sahip olabileceği gibi, birden fazla kimse de aynı anda sahip olabiliyor. Hisseli arsa, bütün hissedarlar tarafından satılabileceği gibi, tek bir hissedar tarafından hisse olarak da satılabiliyor.


Arsada hisse satışı, paydaşlardan birine yapılabileceği gibi paydaş olmayan bir kimseye de yapılabiliyor.


Satışın paydaş olmayan bir kimseye yapılması durumunda, diğer hissedarların öncelikli satın alma hakkı doğuyor. Şufa hakkı olarak da bilinen bu hak, hissenin paydaşlara satılması durumunda kullanılamıyor.


Paydaş olmayan birine satış yapılması..

Paydaş olmayan birine hissenin satılması halinde, diğer paydaşlardan her birinin, satışın öğrenildiği tarihten itibaren 1 ay ve her halükarda 10 yıl içinde dava açmak suretiyle ve satış yapılan bedeli ödeyerek, bu hisseyi yeni alıcıdan satın alma hakkı doğuyor.


Bu hak, alıcıya karşı dava açılarak kullanılıyor....