30 / 04 / 2024

arsa hissesi almak

arsa hissesi almak

Hisseli arsa, birden fazla kimsenin sahip olduğu taşınmaz mal olarak karşımıza çıkıyor. Peki, bu şekilde hisseli bir arsadan hisse almak istediğinizi farz edelim. Bu durumda arsa hissesi nasıl alınır?

Kağıthane'de 73 milyon TL'ye arsa hissesi satılıyor! Satış ihalesi bu tarihte yapılacak! 

İstanbul Kağıthane Belediye Başkanlığı, Kağıthane Hamidiye'de yer alan arsa hissesini satıyor. İşte satış ile ilgili detaylar...

Arsa ve tarla almak isteyenler dikkat! Yeni trend herkes ev yerine, tarla yada arsa alıyor...

Konut fiyatlarındaki yaşanan son zamanlardaki yükseliş vatandaşı da arsaya yönlendirdi. Buna göre, vatandaşlar ev yerine tarla veya arsa almak istiyor. Ancak bu süreçte dikkat etmesi gereken bazı detaylar var. İşte deyatlar ve haberin ayrıntıları... 

Arsa ve arazi almak isteyenler dikkat! O ilde yatırım yapmadan önce bilinmesi gerekenler tek tek açıklandı!

Arsa, arazi ve tarla almak isteyen yatırımcılar için Uşak uyarısı geldi. Uşak bölgesinde yatırım yapmayı düşünenler için bilinmesi gereken maddeler tek tek sıralandı. İşte o detaylar...

Vakıflar'dan İstanbul'da satılık ev ve arsa hissesi!

İstanbul Vakıflar 1. Bölge Müdürlüğü, İstanbul Bayrampaşa ve Fatih'teki arsa ve ahşap ev hissesi için satış ihalesi düzenliyor. Satış ihalesi 23 Kasım 2023 tarihinde yapılacak.

Kağıthane'de arsa hissesi satılıyor: İhalesi 28 Kasım'da! 

Kağıthane Belediyesi, İstanbul ili, Kağıthane ilçesi, Hamidiye Mahallesinde yer alan arsanın hissesini satıyor. Peki Kağıthane'de satışı yapılacak arsa hissesinin fiyatı ne kadar? İşte ayrıntılar...

Elmalı Belediyesi'nden Antalya'da ticari alan imarlı arsa hissesi!

Antalya İli Elmalı Belediye Başkanlığı, Antalya Elmalı'da yer alan ticari alan imarlı arsa hissesi satacak. Satış ihalesi 4 Ekim 2023 tarihinde yapılacak.

Milli Emlak Eylül 2023 ihalelerini peş peşe duyurdu! Konut imarlı arsa almak isteyenler hemen bakın!

Yeni bir arsa veya arazi almak isteyenlerin yakından takip ettiği Milli Emlak Genel Müdürlüğü şimdi de 42 bin liraya konut imarlı arsa satacak. İşte Milli Emlak tarafından yayımlanan ihale ilanı ile ilgili detaylar...

İstanbul ve Trakya'da arsa satışı 122 bini geçti! Arsa almak isteyen yatırımcılar iyi araştırsın!

Türkiye'de arsa ve tarla gibi konut dışı satışlar konut satışlarını geçerek, yüzde 60'a ulaştı. İstanbul ve Trakya'da arsa satışı 122 bini geçerken, Silivri Emlak Müşavirleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Altınkök arsa almak isteyen yatırımcıları uyardı.

KDV'den muaf arsa almak isteyenlere resmen Temmuz 2023 müjdesi geldi! Bu tarihi kaçırmayın!

KDV'den muaf arsa almak isteyenlere resmen Temmuz 2023 müjdesi geldi... Bu tarihi kaçırmayın... İşte Resmi Gazete'de yayımlanan o ihale ilanı...

Arsa almak isteyenlere müjde! Birikmişi olanlar hemen Milli Emlak’a koşun! İşte detaylar!

Milli Emlak arsa almak isteyenlere büyük fırsatlar sunuyor. Bursa Nilüfer’de arsa satışı yapılacak. İşte detaylar!

Nilüfer Belediyesi, ticaret alanı imarlı arsa hissesi satacak!

Bursa İli Nilüfer Belediye Başkanlığı, Bursa Nilüfer'de ticaret alanı imarlı arsa hissesi satacak. Söz konusu ihale 10 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleştirilecek.

O ilde 47 bin liradan başlayan fiyatlarla arsa satılıyor! Arsa almak isteyenler bu fırsatı kaçırmayın! 

Niğde ili Konaklı Belediyesi, Niğde ili, Konaklı ilçesinde yer alan 10 adet arsayı 47 bin 771 TL'den başlayan fiyatlarla satıyor. Arsa almak isteyenler bu fırsatı kaçırmayın! 

Pendik'te 2 taksitle arsa satılıyor! Arsa almak isteyenler bu tarihi kaçırmayın! 

Pendik Belediye Başkanlığı, İstanbul ili, Pendik ilçesi, Şeyhli Mahallesinde yer alan arsayı yüzde 40 peşin ve 2 taksit fırsatıyla satıyor. Arsa almak isteyenler bu tarihi kaçırmayın! 

arsa hissesi almak Haberi

arsa hissesi almak

Arsa hissesi nasıl alınır?

Hisseli arsa, birden fazla kimsenin sahip olduğu taşınmaz mal olarak karşımıza çıkıyor. Hisseli arsada hisse sayısı önem taşımaksızın, hisseli arsa iştirak halinde mülkiyet veya müşterek halinde mülkiyet olabiliyor.


Elbirliği olarak da bilinen iştirak halinde mülkiyet, miras yolu ile kalan malları ifade ediyor. İştirak halinde mülkiyette, hissedarlar gayrimenkulün her alanında eşit hakka sahip oluyor.


Buna karşın müşterek mülkiyette ise, herkesin ne kadar payının olduğu ayrı ayrı gösteriliyor. 


Peki, hisseli bir arsa almak istediğinizi farz edelim. Bu durumda arsa hissesi nasıl alınır, diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Hisseli arsanın satışları..

Hisseli arsanın satışı, hissedarların tamamı tarafından hepbirlikte yapılabileceği gibi, bu arsa üzerindeki ortaklar kendi payını da bireysel olarak devredebiliyor.


Bunun için alıcı ile anlaşma yapılıyor. Tapu sicil müdürlüğüne müracaat ediliyor. Gerekli belgelerin müdürlüğe teslim edilmesi halinde...