05 / 05 / 2024

arsa ifraz tapusu

arsa ifraz tapusu

İfraz işlemi, tapu kütüğünde yapılan ayırma işlemi olarak tanımlanıyor. Bu işlem arsa ve arazilerde yapılabiliyor. Peki, arsa tapusu ifraz işlemleri nasıl yapılır? İşte yanıtı..

İfraz işlemi nedir? İfrazlı arsa nedir?

İfraz işlemi gayrimenkul alanında önemli bir terim olup gayrimenkul sahiplerini ilgilendirmektedir.  İfraz işlemi için izin ve onay süreci oldukça önemlidir ve belli başvuru süreci gerektirir. Bu işlemler tamamlandığında arsa ifrazlı arsa olarak adlandırılmaktadır. Peki ifraz ve ifrazlı arsa nedir?

Tapusu olmayan evin tapusu nasıl alınır? Arsa alırken tapuya kim başvurur?

Tapu nedir? Tapusu bulunmayan evin tapusu nasıl alınmaktadır? İşte bu konuda vatandaşların merak ettikleri!

Arsa niteliği ne demek? Niteliği arsa olan ev alınır mı?

Arsa tapusu olan vatandaşlar, birtakım sorulara yanıt aramaktadır. İşte arsa tapusuna dair merak edilenler!

Hissedarlardan habersiz tapu bölünür mü? Hisseli arsa tapusu nasıl ayrılır? Tapu çıkmadan satış yapılır mı?

Hisseli tapuları ayırma işlemine dair vatandaşların aklını kurcalayan noktalar vardır. Onlardan bazıları da habersiz tapu bölümü ya da hisseli arsa tapusu ayırma işlemi oluyor. İşte bu konulara dair merak edilenler!

İmar barışı arsa payı hesaplama 2021!

Tapuda arsa paylarının yasalarda belirtildiği gibi dağıtılması gerekiyor. Arsa tapusu payının hesaplaması ileride yaşanacak sorunları engelliyor. İşte imar barışı arsa payı hesaplama 2021...

Arsa payı hesaplama 2021!

Tapuda arsa paylarının yasalarda belirtildiği gibi dağıtılması gerekiyor. Arsa tapusu payının hesaplaması ileride yaşanacak sorunların önüne geçiyor. Peki arsa payı nasıl hesaplanıyor? İşte arsa payı hesaplama 2021...

Kat irtifakı tapusu nedir, nasıl alınır 2021?

Arsa üzerinde başlanacak inşaata yönelik mülkiyet hakkı olarak bilinen kat irtifakı tapusu nedir, nasıl alınır 2021? İşte tüm merak edilenler...

Kat irtifakı tapusu örneği 2021!

Kat irtifakı bir yapı yapılırken ya da yapımı planlanırken bina üstüne kat yapma iznini veren, o arsanın maliki veya paydaşları tarafından arsa payına bağlı olarak kurulan irtifak hakkıdır. İşte kat irtifakı tapusu örneği 2021...

Ortak arsa tapusu müstakil tapuya çevrilebilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun '500 metrekare arsa üzerinde, 2 adet villadan bir tanesini satın aldım. Arsa komşumla ortak. Hukuki olarak ileride bir sorun olabilir mi? Müstakil tapuya çevirme imkanımız var mı?' sorusunu yanıtladı.

Arsa payı hesaplama 2019!

Tapuda arsa paylarının yasalarda belirtildiği gibi dağıtılması gerekiyor. Arsa tapusu payının hesaplaması ileride yaşanacak suistimallerin önüne geçebiliyor.

Kat mülkiyeti tapusu nasıl alınır?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Bir bina yapıldıktan sonra oturma müsaadesi alınır ve kat mülkiyeti kurulur. Ama daireler hala arsa tapusu olarak görülüyor. Bu tapuları bina tapusu olarak değiştirme mecburiyeti var mı? Değiştirilmezse ne olur? ' sorusunu yanıtladı.

Kilis'te 12 milyon 993 bin metrekarelik arsa tapusu OSB’ye tescil edildi!

Hazineye ait 12 milyon 993 bin metrekarelik arsanın tapusu Polateli Şahinbey Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesine devrildi.

Trend GYO Sultanbeyli'deki arsası ifraz edildi!

Trend Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) arsa ifraz hakkında açıklama yaptı.

arsa ifraz tapusu Haberi

arsa ifraz tapusu

Arsa tapusu ifraz işlemleri!

İfraz işlemi, tapu kütüğünde yapılan ayırma işlemi olarak tanımlanıyor. Bu işlem arsa ve arazilerde yapılabiliyor.


İfraz ile tapu kütüğünde tek parsel olarak kayıtlı bulunan bir taşınmazın teknik usullere göre düzenlenen haritalarla gerek kazaen ve gerekse rızaen belli parsellere bölünerek, her parselin tapu kütüğünde ayrı bir sayfaya tescil ediliyor.


İfraz için gerekli olan belgeler:

-Krokili beyanname. (Kadastro Müdürlüğü’nce tanzimli)


-Taşınmaz mal belediye ve mücavir alan sınırları çerisinde ise Belediye Encümen kararı, dışında ise İl idare Kurulu kararı.


-Taşınmaz mal malikinin veya maliklerinin nüfus hüviyet cüzdanları veya pasaportları,malik veya malikler bizzat müracaat etmiyorlarsa ifraz işlemi için açık yetkinin bulunduğu düzenleme şeklinde vekâletnameleriyle vekilin nüfus cüzdanı veya pasaportu.


İfraz masrafı:

-Malik veya maliklerin veya vekâleten yapılıyorsa temsilcinin(vekilin)ikişer adet fotoğrafları.


a)İfraz veya taksim veya birleştirme işlemlerinde kayıtlı değerler...