04 / 05 / 2024

arsa ifrazı maliyeti

arsa ifrazı maliyeti

İfraz işlemi yapılırken, imar planlarına uygun şekilde parselasyon haritaları hazırlanıyor ve imar kanunun 15 maddesine göre kamuya terk edilen alanlar bu haritalarda belirleniyor. Peki, arsa ifrazı maliyeti ne kadardır?

Arsa ifrazı nasıl yapılır?

İfraz işlemi ile, tek parsel olarak kayıtlı bulunan bir gayrimenkul parsellere ayrılarak tapuya tescil edilebiliyor. Peki, arsa ifrazı nasıl yapılır? Arsa ifrazı için gerekenler nelerdir?

Artan inşaat maliyetleri arsa sahiplerini prefabrik evlere yönlendirdi! Prefabrik evin maliyeti ne kadar?

Pandemiyle birlikte inşaat maliyetleri büyük artış eğilimine girdi. Bu durum, özellikle arsa sahibi vatandaşları sıfırdan ev inşaatı çilesi yerine, hızlı ve ekonomik bir çözüm olan prefabrik evlere yönlendirdi. 

O ilde 3 milyon 500 TL'ye yükselen arsa bedelleri, konut fiyatlarını da uçuruyor!

Türkiye'nin en küçük büyükşehri olan Ordu'da arsa bedelleri 3 milyon 500 TL'ye kadar yükseliyor. Bu durum yeni yapılan konutların fiyatlarını da uçuruyor. Peki arsa maliyeti düşer mi? Nasıl düşürülebilir? 

150 metrekarelik bir konutun maliyeti 4 milyon TL'den başlıyor! Sektörden sosyal konut çağrısı! 

Artan inşaat ve arsa maliyetleri sonrası müteahhit de konut üretiminde temkinli davranmaya başladı. Açıklanan rakamlara göre, 150 metrekarelik bir konutun maliyeti 4 milyon TL'den başlayan fiyatlara yükseldi. Sektör temsilcileri önerilerini sıraladı... 

İfraz işlemi nedir? İfrazlı arsa nedir?

İfraz işlemi gayrimenkul alanında önemli bir terim olup gayrimenkul sahiplerini ilgilendirmektedir.  İfraz işlemi için izin ve onay süreci oldukça önemlidir ve belli başvuru süreci gerektirir. Bu işlemler tamamlandığında arsa ifrazlı arsa olarak adlandırılmaktadır. Peki ifraz ve ifrazlı arsa nedir?

Tarlaya prefabrik ev yapılır mı? İzin almak gerekir mi?

Arsa sahipleri maliyeti uygun olan, kullanımı pratik olan bu evlerin yapımı için gerekli şartları aldıktan sonra prefabrik projelerini gerçekleştirebilirler. Peki “Tarlaya prefabrik ev yapılır mı? İşte detaylar!

Konutta arsa krizi! Türkiye'de arsa maliyeti rekor seviyede! 

Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, konut üretiminde arsa maliyetine dikkat çekerek, Türkiye'nin arsa maliyeti en yüksek ülke olabileceğini belirtti...

Trend GYO Sultanbeyli'deki arsası ifraz edildi!

Trend Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) arsa ifraz hakkında açıklama yaptı.

Düşük arsa maliyeti ile ucuz konut hedefleniyor!

İnşaat sektöründe, Türkiye'de uygun fiyatlı konutlar için arsa maliyetlerinin düşmesi gerektiğine dikkat çekiliyor..

Arsa üzerine ev yapma maliyeti 2018!

Bir evin inşaat maliyet bedeli, binanın dıştan dışa yüz ölçümü ile metrekare normal inşaat maliyet bedelinin çarpılması halinde bulunuyor. Peki, arsa üzerine ev yapma maliyeti 2018 ne kadar?

Ev inşaatı maliyeti hesaplama formülü!

Bir arsa üzerinde inşa edilecek evin maliyeti, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı tarafından tespit edilen bedeller ile tespit edilebiliyor. Bu inşaat metrekare maliyetleri her sene yeniden belirleniyor.

Arsa üzerine ev yapma maliyeti 2017!

Bir binanın inşaat metrekare bedelleri her sene, Maliye Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından tespit ediliyor. İşte arsa üzerine ev yapma maliyeti 2017..

Isparta'daki imar sorunları arsa fiyatlarını yükseltti!

AK Parti Belediye Meclis Üyesi Kadir Dal Isparta'daki arsa maliyetlerinin artışının nedeni ele alı. Dal ''300 bin TL'ye daire satılan yerde 150 bin TL arsa maliyeti olamaz.'' dedi.

Yatırımcının arsa maliyeti düşecek!

Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, muhalefete rağmen söz verdikleri reformların yüzde 35’ini, vaatlerin ise yüzde 59’unu gerçekleştirdiklerini söyledi. Elvan, yatırımcının arsa maliyetini düşürecek düzenleme müjdesini de verdi.

arsa ifrazı maliyeti Haberi

arsa ifrazı maliyeti

Arsa ifrazı maliyeti!

İfrazlı arsa; tapu kütüğünde tek parsel olarak kayıtlı bulunan bir taşınmazın teknik usullere göre düzenlenen haritalarla gerek kazaen ve gerekse rızaen belirli parsellere bölünerek, her parselin tapu kütüğünde ayrı bir sayfaya tescil edilmesi işlemi olarak karşımıza çıkıyor. 


İfraz işlemi yapılırken, imar planlarına uygun şekilde parselasyon haritaları hazırlanıyor ve imar kanunun 15 maddesine göre kamuya terk edilen alanlar bu haritalarda belirleniyor


Arsa ifraz işlemi, tek tapuya sahip olan arsanın, parsellere bölündüğünü gösteriyor. Bu işlemin yapılabilmesi için Tapu Dairesine bazı belgeler ile başvuru yapması gerekiyor. 


İfraz için gerekli belgeler;

1. Ayırma için serbest mühendislerce düzenlenmiş ve uygunluğu kadastro müdürlüğünce kontrol edilerek onaylanmış ve bir üst yazıya bağlanmış üç takım dosya içinde değişiklik beyannamesi, kontrol raporu ve eki belgeler,


2. Ayrılması istenen taşınmaz malın sahibine...