06 / 05 / 2024

arsa ipotekli krediler

arsa ipotekli krediler

Bankalar arsalar üzerinden iki türlü kredi kullandırılıyor. Bunlardan biri arsa ipotekli kredi olarak karşımıza çıkıyor. Peki arsa ipotekli kredi nedir? Arsa ipotekli kredi nasıl alınır?

Sakarya'daki ipotekli arsa sayısı meclis gündeminde!

2002-2018 yılları arasında Sakarya ilindeki tarım arazilerine, üretimin artırılmasına yönelik teşvikler ve ipotekli tarla sayısı meclis gündemine taşındı. CHP'li Özkoç, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Siirt'te ipotekli arsa sayısı meclis gündeminde!

2002-2018 yılları arasında Siirt ilindeki tarım arazilerine, üretimin artırılmasına yönelik teşvikler ve ipotekli tarla sayısı meclis gündemine taşındı. CHP'li Çelebi, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İpotekli konut kredileri satışa çıktı!

Kalkınma ve Yatırım Bankası tarafından kurulan Varlık Finansmanı Fonu ile konut kredilerinde likidite sistemi başladı. Bankaların müşterilerine verdiği ipotekli krediler menkul kıymete dönüştürülerek nitelikli yatırımcılara satılıp nakde dönüştürülüyor. 

5 soruda arsa kredisi! Yatırımcılar dikkat!

Arsa kredisi, arsa almak isteyen kişilere finansman sağlamak üzere oluşturulmuş avantajlı bir kredi ürünüdür. İmarlı ya da imarsız arsa alımı için kullanılan krediler için birçok bankanın sunduğu ödemeler bulunuyor. 

İpotekli eve kredi çıkar mı?

Bankalardan alınan krediler, ihtiyaca göre şekilleniyor. Konut satın almak isteyenler konut kredisi kullanırken, nakite ihtiyaç duyan kimseler ise ihtiyaç kredisi kullanıyor. Peki, ipotekli eve kredi çıkar mı?

Konut ipotekli kredi veren bankalar!

Konut ipotekli krediler, konut teminatı karşılığında verilen ve gerçek kişilerin kullandığı bir kredi türü oluyor. Peki, konut ipotekli kredi veren bankalar hangileridir? Kredi özellikleri nelerdir?

Bankaların el koyduğu ipotekli gayrimenkul sayısı 10 bini aştı!

Borcunu ödeyemeyen müşterinin ipotekli gayrimenkullerine el koyan bankalar, emlakçılık yapmaya başladı. Vakıfbank, Ziraat Bankası ve Halkbank'ın 4 bin 700'den fazla arsa, konut, işyerini satışa çıkardığı görüldü.

Ev ipotekli kredi için gerekli belgeler!

Ev ipotekli krediler, başvuru sahibinin kendisine ya da bir yakınına ait evi ipotek ederek alınan ihtiyaç kredisi olarak karşımıza çıkıyor. Peki, ev ipotekli kredi için gerekli belgeler nelerdir?

Arsa ipotekli kredi nasıl alınır?

İpotekli kredi, bir taşınmaz malın ipotek gösterilerek bankalardan çekilen kredi olarak karşımıza çıkıyor. Peki, arsa ipotek edilir mi? Arsa ipotekli kredi nasıl alınır? İşte yanıtı..

İpotekli arsa satılabilir mi?

İpotek, bir borç için bir taşınmazın teminat olarak gösterilmesini içeren özel bir mülkiyet hakkını ifade ediyor. Peki bir arsanın ipotekli olduğunu düşünelim. İpotekli arsa satılabilir mi?

Ev tapusu üzerine kredi çekilir mi?

Banka ve kredi kuruluşlarının müşterilerine sunduğu krediler arasında konut kredisi ve taşınmaz ipotekli krediler yer alıyor. Peki, ev tapusu üzerine kredi çekilir mi? Nasıl çekilir?

İpotekli ev kredisi nasıl alınır?

Tapuda mesken olarak kaydedilen bir veya birden fazla konut üzerine ipotek tesis etmek suretiyle teminat altına alınmış krediler ipotekli konut kredisi olarak tanımlanıyor. Peki, ipotekli ev kredisi nasıl alınır?

Arsa ipotekli kredi nedir?

Bankalar arsalar üzerinden iki türlü kredi kullandırılıyor. Bunlardan biri arsa ipotekli kredi olarak karşımıza çıkıyor. Peki arsa ipotekli kredi nedir? Arsa ipotekli kredi nasıl alınır?

arsa ipotekli krediler Haberi

arsa ipotekli krediler

Arsa ipotekli kredi nedir?

Bankalar arsalar üzerinden iki türlü kredi kullandırılıyor. Bunlardan ilki, arsa almak isteyen kimselerin arsayı ipotek ettirerk kullandıkları kredi; ötekisi ise mevcut arsalarını ipotek ettirerek aldıkları ihtiyaç kredisi.


Buna göre, arsa ipotekli kredi; aslında tüketicileri başvurdukları ihtiyaç kredisi olarak karşımıza çıkıyor. 


İhtiyaç kredisi koşulları arasında, kredi skoru, elde edilen aylık gelir gibi kredi miktarını direk etkileyen hususlar yer alıyor.


Ancak, arsa ipotekli kredilerde; kredi notu dikkate alınmıyor. Arsa ipotekli kredi özellikleri şu şekilde sıralanıyor:


- Arsa ipotekli kredi: Nakit ihtiyacı olan kişilerin arsalarını ipotek ettirerek kullandırdıkları krediler oluyor.


- Bu tip kredilerde kredi notuna bakılmıyor. Bu nedenle yüksek tutarlı kredi çekmek isteyen ancak kredi skoru düşük olan kişiler kendilerine ait olan arsaları bankaya teminat olarak göstererek kredi kullanabiliyor.


Bugün birçok banka, arsa ipotekli...