05 / 05 / 2024

Arsa istimlak bedeli başvuru

Arsa istimlak bedeli başvuru

Posta Gazetesi yazarlarından Tamer Heper bugünkü köşe yazısında okuyucularından birinin sormuş olduğu Arsa istimlak bedeli nasıl alınır sorusuna cevap verdi..

1957 yılında belediye 1.200 gayrimenkul sahibine 1 milyon TL borçlu!

Belediyenin istimlak bedeli ödemesini durdurması üzerine toplamda 1200 aileye 1 milyon TL borçlanmış. 

Milli Emlak 60 bin TL'ye iş merkezi ve arsa hissesi satacak! Sakın kaçırmayın!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nün yayımladığı Kasım ayı ihale ilanları arasında Kocaeli'de yer alan iş merkezi ve arsa da bulunuyor. Satışa çıkarılan iş merkezi ve arsa hissesinin bedeli 60 bin TL olarak belirlendi.

Karayolları istimlak bedeli sorgulama 2021!

Karayolları Genel Müdürlüğü, DSİ Genel Müdürlüğü, üniversiteler ve belediyeler tarafından yapılabilen istimlak bedeli ne kadar? İstimlak bedeli nasıl sorgulanır? İşte karayolları istimlak bedeli sorgulama 2021...

İhtilaflı ev için istimlak bedeli alınır mı?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Babam 1984’te Manisa’dan bir ev aldı. Evin satışı için bir işlem yapılmamış. Çünkü evin ihtilaflı olduğu söylenmiş. Bu yerde istimlaklar oldu ve istimlak bedelini eski malikler aldı. Buna karşı ne yapabiliriz?' sorusunu yanıtladı.

Uzunköprü OSB'de arsa tahsisi yüzde 20 indirimli!

Edirne’nin Uzunköprü ilçesinde hayata geçirilen Uzunköprü OSB projesinde arsa tahsisi bedeli indirimi yüzde 20 artırıldı. Bu kapsamda, yatırımcılara yüzde 60 hibe desteği sağlanıyor.

İstimlak bedeli nasıl alınır?

Özel mülkiyette  bulunan gayrimenkullerin, kamu yararı amacıyla, devlet veya bir kamu tüzel kişisinin mülkiyetine geçmesi işlemine istimlak deniyor. Peki, istimlak bedeli nasıl alınır?

Edirne Meriç'e 5 bin 800 metrelik meydan yapılacak!

Edirne Meriç'te 5 bin 800 metrelik alan kamuya açılarak meydana dönüştürülecek. Proje dahilinde bazı dükkanlar istimlak bedeli karşılanarak yıkılacak.

İstimlak bedeli sadece bina değerinden mi hesaplanır?

Posta Gazetesi'nin köşe yazarlarından Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''İstimlak bedeli sadece bina değerinden mi hesaplanır?'' sorunu yanıtladı. İşte o yazı...

Antalya'da 22.4 milyon TL'ye satılık 2 arsa!

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Antalya Manavgat ve Serik'te yer alan iki arsa satışa çıkarılıyor. Söz konusu arsaların toplam bedeli 22 milyon 407 bin 500 TL olarak belirlendi.

Aydın'da 23.1 milyon TL'ye satılık arsa!

Aydın İmar Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi tarafından, Kurtuluş Mahallesi'nde bulunan arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı yapılacak. Arsanın satış bedeli 23 milyon 139 bin 900 TL olarak belirlendi.

Akdağmadeni Kent Meydanı istimlak çalışmaları tamamlandı!

Akdağmadeni Belediye Başkanı Suphi Daştan, Kent Meydanı projesinin istimlak çalışmalarının sonuncusunu da tamamladıklarını bildirdi. Daştan, 4 katlı binanın yıkılarak projeye dahil edilebilmesi için 402 bin TL istimlak bedeli ödendiğini söyledi.

Ankara Yenimahalle'de 10.6 milyon TL'ye satılık arsa!

Ankara 22. İcra Müdürlüğü, Ankara İli Yenimahalle ilçesi'nde üzerinde gecekondu ve seraların yer aldığı arsa satışa çıkardı. Gayrimenkulün satış bedeli 10 milyon 653 bin TL olarak belirlendi.

Çekmeköy'de 11.3 milyon TL'ye satılık arsa!

İstanbul Anadolu Satış Memurluğu tarafından Çekmeköy Köyiçi Mevkii'nde bulunan kargîr ev, kerpiç ahır ve bahçe vasıflı arsa satışa çıktı. Taşınmazın satış bedeli 11 milyon 348 bin 428 TL olarak belirlendi.

Arsa istimlak bedeli başvuru Haberi

Arsa istimlak bedeli başvuru

Babadan kalan tarlanın istimlaki nedeni ile almamız gereken parayı alamadık. Buna neden mirasçılardan birinin nüfus kütüğünün yanmış olması. Nüfusta kütük yanınca kayıtları yanlış olarak yenilenmiş. Hak kaybına uğramamak için diğer mirasçılar bunu düzelttirmiyor. Bunu nasıl hallederiz? • B.B. 


Nüfus kayıtlarındaki yanlışlıklar mahkeme karan ile düzeltilebilir. Vatandaşın nüfus bilgisi, yangından sonra yanlış kaydedildi ise bunu düzeltmek için mahkemeye başvurması gerekir. Bunun için de yanlış yazılan kaydın doğrusunu bilen tanık gerekebilir. Mahkemeye bu konuda tanık göstermesi gerekecektir. Bir yangın geçirmiş nüfus kaydı için böyle bir dava çok uzun bir uğraşı gerektirmez. Bu nüfus kayıtlarındaki değişiklikler yani hataların düzeltilmesi için uygulanması gereken işlem ve yoldur. 


Ancak bu konuda anlattığınız husus biraz akıl karıştırıcı. Diğer mirasçıları bu işlem ne derece ilgilendiriyor ve bundan nasıl olumsuz...