04 / 05 / 2024

arsa KDV oranı 2022

arsa KDV oranı 2022

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 28 Mart tarihli Kabine Toplantısı'nın ardından inşaat sektörünü de kapsayan yeni KDV düzenlemesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Peki, arsa KDV oranı kaç oldu?

Milli Emlak, o ilde KDV'den ve emlak vergisinden muaf arsa satıyor! 

Kırıkkale Milli Emlak Müdürlüğü, Kırıkkale ili, Delice ilçesi, Aktepe Mahallesinde yer alan arsa KDV'den ve emlak vergisinden muaf olarak satılıyor. Peki arsanın fiyatı ne kadar? İhalesi ne zaman? 

Edremit Belediyesi'nden KDV'den muaf arsa!

Van İli Edremit Belediye Başkanlığı, Van Edremit Yeni Mahalle'de yer alan arsayı satışa çıkardı. Söz konusu arsa KDV'den muaf.

Meram Belediyesi'nden 8 taksitle KDV'den muaf arsa!

Konya İli Meram Belediye Başkanlığı, Konya Meram'da yer alan küçük sanayi alanı imarlı arsayı satışa çıkardı. 8 taksitle satışa çıkarılan arsa KDV'den de muaf.

Milli Emlak'tan Bursa'da KDV ve harçtan muaf arsa fırsatı!

İnegöl Kaymakamlığı Milli Emlak Şefliği, Bursa İnegöl'de yer alan imarlı arsayı satışa çıkardı. Söz konusu arsa KDV ve harçtan da muaf.

Konya Büyükşehir Belediyesi'nden KDV'den muaf arsa satacak! 24 taksitle imarlı arsa fırsatını kaçırmayın!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Konya Selçuklu'da yer alan mesken sahası imarlı arsayı 24 taksitle satışa çıkardı. Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan ihale ilanına göre, söz konusu arsa KDV'den de muaf.

Belediye konut imarlı arsa satacak! KDV'den muaf imarlı arsayı kaçırmayın!

Sakarya İli Erenler Belediye Başkanlığı, Sakarya Erenler'de yer alan konut alanı imarlı arsayı satışa çıkardı. Söz konusu arsa KDV'den de muaf.

Milli Emlak 97 bin 473 TL'ye imarlı arsa satıyor! KDV'den muaf arsa fırsatını kaçırmayın!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü 97 bin 473 TL'ye imarlı arsa satıyor. Konut alanı imarlı olarak belirtilen arsa KDV'den muaf olarak satışa çıkarıldı.

O ilde KDV'den muaf imarlı arsa fırsatı! Kaçırmayın!

Kırıkkale Belediye Başkanlığı, Kırıkkale Fabrikalar Mahallesi'nde yer alan arsa için satış ihalesi düzenliyor. Söz konusu arsa KDV'den muaf olarak satışa çıktı.

Milli Emlak 75 bin TL'ye KDV'den muaf konut imarlı arsa satacak!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nün resmi web sitesi üzerinden yayımlanan Kasım ayı ihale ilanları arasında satış bedeli 75 bin lira olarak açıklanan konut imarlı arsa da mevcut. Söz konusu arsa KDV'den muaf olarak satışa çıkıyor. 

İkinci el konut alıp satacaklar dikkat! KDV oranı nasıl tespit edilir? 1 Nisan 2022'den itibaren başlıyor!  

KDV’ye tabi ikinci el konut satışına uygulanacak KDV oranının tespiti bakımından kimlik kartı veya dosyası bulundurma zorunluluğu ortaya çıktı. İşte Abdullah Tolu'nun 'İkinci el konut satışına KDV kimlik kartı' başlıklı o yazısı...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan müjde! Arsa ve arazilerin KDV oranı yüzde 8'e indi!

Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı sonrasında önemli açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arsa ve arazilerin KDV oranını da yüzde 8'e indirdiklerini söyledi.

İnşaatta KDV müjdesi! Arsa KDV oranı kaç oldu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 28 Mart tarihli Kabine Toplantısı'nın ardından inşaat sektörünü de kapsayan yeni KDV düzenlemesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Peki, arsa KDV oranı kaç oldu?

Konutta KDV müjdesi! Konutta KDV oranı kaç oldu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugünkü Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrasında halka seslendi. Yeni KDV düzenlemesi içinde konut ve inşaat sektörü de yer aldı. Peki, konutta KDV oranı kaç oldu?

arsa KDV oranı 2022 Haberi

arsa KDV oranı 2022

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugünkü 3.5 saat süren Kabine Toplantısı sonrasında inşaat sektörünü de ilgilendiren yeni KDV düzenlemesine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Birçok sektörde KDV indirimi yapıldı.

Geçtiğimiz haftalarda temel gıdada yapılan KDV indiriminin ardından bugün temel ihtiyaç ürünlerinde de KDV oranı yüzde 8'e indirildi. Bu ürünler arasında deterjandan sabuna, tuvalet kağıdından peçeteye ve bebek bezi gibi ürünlerde KDV indirimi yapıldı.

Açıklamalarına devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan inşaat sektörünü sevindiren KDV indirimini de duyurdu. Peki, arsa KDV oranı kaç oldu? Arazi KDV oranı kaç oldu? İşte detaylar...

ARSA KDV ORANI KAÇ OLDU?

Arsa ve araziler için KDV oranı yüzde 8'e indirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan KDV indirimini "İnşaat sektörünün üzerindeki finansman yükünü azaltıyoruz." sözleri ile duyurdu.

Ayrıca net 150 metrekareyi geçmeyen konutlar için KDV yüzde 8...