02 / 10 / 2024

arsa payı dilekçesi

arsa payı dilekçesi

Bağımsız bölüm sahipleri arsa paylarının yeniden düzenlenmesi için bir dilekçe ile mahkemeye başvurabiliyor. Peki arsa payının düzeltilmesi davası dilekçesi nasıl yazılır? İşte arsa payının düzeltilmesi davası dilekçe örneği...

Arsa payı düzeltme davası dilekçesi 2022!

Arsa payı hatalı ve eksik yazılmış olan kat mülkiyeti veya kat irtifakı sahipleri bir dilekçe ile arsa payı düzeltme davası açabiliyor. İşte arsa payı düzeltme davası dilekçesi 2022...

Arsa payı düzeltme davası dilekçesi 2021!

Binada malikler, arsa paylarının hatalı olması nedeniyle dava açılabiliyor. Peki arsa payı düzeltme davası nasıl açılır? Arsa payı düzeltme davası dilekçesi nasıl yazılır? İşte arsa payı düzeltme davası dilekçesi 2021...

Arsa payı düzeltme davası 2021!

Binada malikler, arsa paylarının hatalı olması nedeniyle dava açılabiliyor. Peki arsa payı düzeltme davası nasıl açılır? Arsa payı düzeltme davası dilekçesi nasıl yazılır? İşte arsa payı düzeltme davası 2021...

İnşaat iskan ruhsatı dilekçesi 2021!

Bir arsa üzerinde bulunan yapının inşaat çalışmalarının tamamlanması durumunda inşaat iskan ruhsatı, belediyenin imar birimine bir dilekçe ve gerekli belgeler ile başvurularak alınıyor. Peki inşaat iskan ruhsatı dilekçesi 2021 nasıl hazırlanıyor?

Yıkım ruhsatı dilekçesi örneği 2021!

Bir arsa üzerinde bulunan mevcut yapıların yıkılması için ruhsat alınması gerekiyor. Peki yıkım ruhsatı dilekçesi örneği nasıl hazırlanıyor? İşte yıkım ruhsatı dilekçesi örneği 2021... 

Yıkım ruhsatı dilekçesi örneği 2020!

Bir arsa üzerinde yer alan mevcut yapıların yıkılması için ruhsat alınıyor. Ruhsat için dilekçe hazırlanması gerekiyor. İşte yıkım ruhsatı dilekçesi örneği 2020...

Yıkım ruhsatı dilekçesi örneği 2017!

Bir arsa üzerindeki mevcut yapıların yıkımı için ruhsat alınması gerekiyor. Bu ruhsat bir dilekçe ile alınıyor. İşte yıkım ruhsatı dilekçesi örneği 2017..

Önalım hakkı dava dilekçesi 2016!

Önalım hakkı hisseli bir taşınmazın paydaşlarından birinin kendi payını başkasına satması halinde kullanılıyor. Kendisine haber verilmeyen hissedarlar bir dilekçe ile karşı tarafa dava açabiliyor. İşte önalım hakkı dava dilekçesi 2016..

Yıkım ruhsatı dilekçesi örneği 2016!

Bir arsa üzerindeki binanın yıkılabilmesi için yasal izninin alınmış olması gerekiyor. Bu yasal izin ise belediyeden alınacak yıkım ruhsatı olarak karşımıza çıkıyor. İşte yıkım ruhsatı dilekçesi örneği 2016..

İmar durumu talep dilekçesi örneği!

İmar durumu belgesi alınarak bir arsa üzerinde ne kadar inşaat yapılabileceği tespit edilebiliyor. Bu belge taşınmazın sahibi tarafından bir dilekçe ile talep edebiliyor. İşte imar durumu talep dilekçesi örneği...

İnşaat iskan ruhsatı dilekçesi!

Bir arsa üzerindeki yapının inşaat çalışmalarının bitmesi halinde inşaat iskan ruhsatı, belediyenin imar birimine bir dilekçe ve gerekli belgeler ile müracaat edilerek alınıyor. İşte inşaat iskan ruhsatı dilekçesi örneği..

Bina ruhsatı alma dilekçesi!

Bir arsa üzerinde yapılacak yapılar için öncelikle ilgili kurumdan yapılacak binanın projesi için izin alınıyor. Bina ruhsatı müracaatı gerekli belgeler ve bir dilekçe ile yapılıyor. İşte bina ruhsatı alma dilekçesi örneği..

Önalım hakkı davası dilekçesi 2015!

Bir bağımsız bölümün paydaşlarından birinin kendi payını başkasına satması halinde öteki paydaşlar, öncelikle satınalma hakkı olarak da nitelendirilen önalım hakkını kullanabiliyor. İşte önalım hakkı davası dilekçesi 2015..

arsa payı dilekçesi Haberi

arsa payı dilekçesi

Arsa payının düzeltilmesi davası dilekçe örneği!

Arsa paylarının bağımsız bölümlerin payları ile oranlı olarak tahsis edilmediği hallerde, her kat maliki veya kat irtifakı sahibi, arsa paylarının yeniden düzenlenmesi için mahkemeye başvurabiliyor.


Mahkemeye başvuru arsa payının düzeltilmesi davası dilekçesi ile yapılıyor. Arsa payının düzeltilmesi davası dilekçe örneği aşağıda yer alıyor:


ARSA PAYININ DÜZELTİLMESİ DİLEKÇESİ

.......SAYIN HAKİMLİĞİ'NE


.......


DAVACI  :.......


VEKİLİ   :.......


DAVALILAR  :.......


KONU : Arsa Payının Düzenlenmesi


AÇIKLAMALAR : 1-Müvekkilimiz ilin en bilinen binalarından ...............binasının,....... nolu bağımsız bölümün sahibidir. Bina, ....... adresindedir. Tapuda da ....... ili,....... ilçesi, ....... mahallesi ....... Ada ,....... Pafta, ....... Parselde kayıtlıdır.


2-Son yapılan iş hanı genel kurulunda bazı bağımsız bölümlere ait arsa paylarının yanlış hesaplandığı ve tapu kayıtlarına da bu şekilde geçirildiği anlaşılmıştır. Müvekkilime ait bağımsız bölüm de bu yanlışın yapıldığı bağımsız bölümlerden birisidir.


3-Müvekkilimize...