06 / 05 / 2024

arsa payı yönetmeliği

arsa payı yönetmeliği

Arsa Payı Kanununa göre, arsanın, bu Kanunda yazılı esasa göre bağımsız bölümlere tahsis edilen ortak mülkiyet paylarına arsa payı deniyor. İşte Arsa payı kanunu hükümleri...

Yapı ruhsatı yönetmeliği 2017!

Bir arsa üzerinde bina inşa edilebilmesi için öncelikle onaylı resmi izin belgesi olan yapı ruhsatının alınması gerekiyor. Peki, ruhsat nasıl alınır? İşte yapı ruhsatı yönetmeliği 2017 hükümleri..

Özel okul olan dershanelere destek yönetmeliği!

Özel okul olan dershanelere destek yönetmeliği ile özel okula dönüşüm taahhüdünde bulunan dershanelere arsa ve bina desteği verilecek..

Çevre katkı payı yönetmeliği!

Çevre katkı payı yönetmeliği esasları, Çevre gelirlerinin takip ve tahsili ile tahsilat karşılığı öngörülen ödeneğin kullanımı hakkında yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmelik kapsamında açıklanıyor...

18. madde uygulaması yönetmeliği!

İmar Kanunu'nda yer alan 18. madde uygulamasıyla bir parselden bir defadan fazla düzenleme ortaklık payı alınmıyor. Peki, 18. madde uygulamasına göre arazi düzenlemeleri nasıl olur? İşte, 18. madde uygulaması yönetmeliği!

Merkezi sistem ısıtma yönetmeliği!

Isı pay ölçer sistemi , 5627 sayılı Enerji Verimliliği Kanunu ile zorunlu hale getirildi. İşte, merkezi sistem ısıtma yönetmeliği!

Merkezi ısıtma sistemleri yönetmeliği!

Merkezi ısıtma binalarda pay ölçer sistemi 2 Mayıs 2012 tarihinden itibaren 5627 sayılı Enerji Verimliliği Kanunu ile zorunlu hale getirildi. İşte, merkezi ısıtma sistemleri yönetmeliği!

Arsa ve arazi düzenleme yönetmeliği!

Arsa ve arazi düzenleme yönetmeliği ile 3194 sayılı İmar Kanununun 18 inci maddesine göre yapılacak arazi ve arsa düzenlemesinin nerelerde ve ne şekilde tatbik edileceği ve bununla ilgili diğer hususlara açıklık getiriliyor...

İdris Güllüce: İmar kanunu yönetmeliği yenilenecek!

Bakan İdris Güllüce, seçim sonrasında yeniden bir 'İmar Yönetmeliği' yapılacağının müjdesini vererek, rant payı dağıtımı ile ilgili vergilendirmenin de düzenleneceğini ve torba yasaya konulacağını söyledi.

Belediye arsa satışı yönetmeliği!

Belediye arsa satışı esasları, 29 Eylül 2005 tarihinde 25951 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Belediyelerin arsa, konut ve işyeri üretimi tahsisi, kiralaması ve satışına dair genel yönetmelik kapsamında açıklanıyor. İşte belediye arsa satışı yönetmeliği.

İmar Kanunu 18. madde uygulama yönetmeliği!

3194 sayılı İmar Kanununun 44/I-c maddesi hükmü gereğince düzenlenen İmar Kanunu 18. madde uygulama yönetmeliği arazi ve arsa düzenlemesinin nerelerde ve ne şekilde tatbik edileceğini açıklıyor...

İnşaat yapı yönetmeliği!

Belediye sınırları içerisinde ve sınırları dışında yer alan arsa ve parsellerde yapılacak inşaatlar ile ilgili esaslara İnşaat yapı yönetmeliği kapsamında yer veriliyor. İşte yapı inşaatı sürecinde dikkat edilmesi gerekenler...

Belediye inşaat ruhsat yönetmeliği!

İmar Kanunu gereğince, kuruluş veya kişilerce kendilerine ait tapusu bulunan arazi, arsa veya parsellerde imar planı, yönetmelik, ruhsat ve eklerine uygun olarak yapı yapılabiliyor. İşte alınması gereken belediye inşaat ruhsat yönetmeliği..

Toplu Konut Başkanlığı ihale yönetmeliği!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Satış, Devir, İntikal, Kiraya Verme, Trampa, Sınırlı Ayni Hak Tesisi ve Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İhale Yönetmeliği 3 Mayıs 2006 tarihinde 26157 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı...

arsa payı yönetmeliği Haberi

arsa payı yönetmeliği

Arsa payı kanunu!

Arsa payı ile ilgili yasal hükümler Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında açıklanıyor. Kanuna göre, arsanın, bu Kanunda yazılı esasa göre bağımsız bölümlere tahsis edilen ortak mülkiyet paylarına arsa payı deniyor.


Kat mülkiyeti ve kat irtifakı: 

I – Genel kural: 

Madde 1 – Tamamlanmış bir yapının kat, daire, iş bürosu, dükkan, mağaza, mahzen, depo gibi bölümlerinden ayrı ayrı ve başlı başına kullanılmaya elverişli olanları üzerinde, o gayrimenkulün maliki veya ortak malikleri tarafından, bu Kanun hükümlerine göre, bağımsız mülkiyet hakları kurulabilir. 

Yapılmakta veya ileride yapılacak olan bir yapının, birinci fıkrada yazılı nitelikteki bölümleri üzerinde, yapı tamamlandıktan sonra geçilecek kat mülkiyetine esas olmak üzere, arsa maliki veya arsanın ortak malikleri tarafından, bu Kanun hükümlerine göre irtifak hakları kurulabilir. 

II – Tarifler: 

Madde 2 – Bu Kanuna göre...