07 / 07 / 2024

arsa sahibi neleri öder

arsa sahibi neleri öder

Müteahhitler ile yapılan kat karşılığı inşaat sözleşmesi sürecinde kimi masraflar müteahhit tarafından ödenirken; kimi masraflar ise arsa sahipleri tarafından ödeniyor. Peki, arsa sahibine ait masraflar nelerdir?

49 bin TL'den başlayan fiyatlarla arsa sahibi olabilirsiniz! Bitlis, Konya ve Van'da 23 adet arsa satılıyor!

Bitlis, Konya ve Van'da 23 adet arsa 49 bin TL'den başlayan fiyatlarla satılıyor. Peki satışı yapılacak arsaların büyüklükleri kaç metrekare? Hangi ildeki arsalar ne kadar? İşte ayrıntılar...

Milli Emlak'tan 25 bin TL’ye arsa fırsatı! Bu fiyata tapu fırsatlarını kaçırmayın...

Günümüz şartlarında yaşanan zorlu ekonomik koşullarında vatandaşlara daha uygun fiyatlar ile yatırım yapma imkanı sunan Milli Emlak’tan yeni bir ilan daha geldi. Ucuza arsa sahibi olabilirsiniz.

Milli Emlak'tan 22 bin TL'ye arsa satışı! Milli Emlak, Türkiye genelinde uygun arsa satışlarına devam ediyor...

Milli Emlak Genel Müdürlüğü, gayrimenkul piyasasında heyecan yaratan yeni bir kampanya yapacağını duyurdu. Buna göre, sadece 22 bin TL'ye arsa sahibi olma fırsatı sağlayan Milli Emlak, bu fiyatın altına telefon bile bulmanın zor olduğu bu zamanlarda önemli bir yatırım imkanı sunmaktadır.

İki ilde taksitle arsa fırsatı! İmarlı arsalar 6 ve 24 taksitle satılacak!

Konya ve Samsun'da yer alan iki adet arsa taksitle satışa çıkarıldı. İşte Resmi Gazete'de yayımlanan ve arsa sahibi olmak isteyenler tarafından da merakla beklenen o ihale ilanları...

İskan yüzünden anlaşamayan arsa sahibi emekli polis ile müteahhit tartıştı: Müteahhit hayatını kaybetti! 

Ankara'da arsa sahibi emekli polis ile müteahhit arasında iskan yüzünden çıkan kavgada 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı. İşte detaylar...

Artan inşaat maliyetleri arsa sahiplerini prefabrik evlere yönlendirdi! Prefabrik evin maliyeti ne kadar?

Pandemiyle birlikte inşaat maliyetleri büyük artış eğilimine girdi. Bu durum, özellikle arsa sahibi vatandaşları sıfırdan ev inşaatı çilesi yerine, hızlı ve ekonomik bir çözüm olan prefabrik evlere yönlendirdi. 

İki ildeki 57 adet arsa satılıyor! 19 bin TL'den başlayan fiyatlarla arsa sahibi olma fırsatı!  

Malatya Akçadağ Belediyesi ve Samsun 19 Mayıs Belediyesi, arsa satışı yapıyor. İki ilde 57 adet arsa satılıyor. Peki arsaların fiyatları ne kadar? 

Arsa sahibi olmak isteyenler dikkat! Aylık 1.170 liraya arsa alabilirsiniz!

Milli Emlak vatandaşlara fırsatlar sunulmaya devam ediyor. Bu süreçte aylık olarak 1.170 lira ödeyen arsa sahibi olabilir. Milli Emlak tarafından yapılan açıklamada iki ile arsa satışı yapılacağı duyurusu geldi. 

Milli Emlak'tan KDV ve peşinat olmaksızın 2500 TL teminatla arsa!

Milli Emlak tarafından gerçekleştirilen arsa satışlarından rakamlar vatandaşların yüzlerini güldürüyor. Buna göre, Milli Emlak'tan KDV ve peşinat ödemeden arsa sahibi olunabilir. Bu imlan ilk defa arsa alacaklara tam bir yatırım fırsatı sunmakta.

TOKİ'den tam 48 şehirde 1.294 TL'den başlayan taksitlerle arsa fırsatı!

Yeni bir arsa sahibi olmak isteyenlerin beklediği müjde Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı TOKİ Kentsel Dönüşüm Başkanlığı'ndan geldi. Yapılan açıklamada 48 ilde taksitle arsa satışı yapılacağı açıklandı. İşte detaylar...

Belediyeden iki ilde satılık 4 arsa!

Ankara ve Isparta'da yer alan 4 adet arsa için satış ihalesi düzenleniyor. Yeni bir arsa sahibi olmak isteyenlerin merakla beklediği ihaleler 26 Şubat ve 28 Şubat tarihlerinde yapılacak.

Nef Arsa Çanakkale Ezine satışta! Yüzde 20 peşinatla 48 ay vade fırsatı!

Değerli lokasyonlarda hayata geçirdiği arsa projeleriyle dikkat çeken Nef, şimdi de Nef Arsa Çanakkale Ezine'yi satışa çıkardı. Nef Arsa Çanakkale Ezine'den yüzde 20 peşinat ve 48 ay vade ile arsa sahibi olmak mümkün.

Bursa ve Tekirdağ'da 21 adet arsa satılıyor! 633 bin TL'den başlayan fiyatlarla arsa sahibi olabilirsiniz!

Bursa ve Tekirdağ'da yer alan 21 adet arsa 633 bin TL'den başlayan fiyatlarla satılıyor. İşte ayrıntılar ve ihale tarihleri...

arsa sahibi neleri öder Haberi

arsa sahibi neleri öder

Arsa sahibine ait masraflar nelerdir?

Arsa sahibi olan ancak üzerinde inşaat yapabilecek gücü olmayan kimseler, müteahhitler ile kat karşılığı inşaat sözleşmesi imzalayabiliyor.


Bu anlaşma ile arsa sahibine belli sayıda taşınmaz verilerek, müteahhit de kendisine belirlenen oranlarda bağımsız bölüm alıyor.


İnşaat sürecinde kimi masraflar müteahhit tarafından ödenirken; kimi masraflar ise arsa sahipleri tarafından ödeniyor. Peki, arsa sahibine ait masraflar nelerdir?


Arsa sahibine ait masraflar, sözleşmeden sözleşmeye değişmek ile birlikte şu şekilde sıralanıyor:


Arsa sahibine ait masraflar:

a- İşbu sözleşmenin imzalanmasından öncesine tapunun üzerinde ipotek veya şerh varsa bunların kaldırılmasıyla ilgili masraflar


b- ARSA SAHİPLERİ’NİN kendilerine ait bağımsız bölümlerde üçüncü şahıslara yapacağı devirlerden doğacak her türlü harç ve masraflar ile vergiler ARSA SAHİPLERİ’NE aittir.


c- Kat mülkiyeti işlemleri MÜTEAHHİT tarafından yürütülecektir. Anahtar tesliminden sonra oturma ruhsat harcı alınması için...