27 / 05 / 2024

arsa satışı değer artış kazancı

arsa satışı değer artış kazancı

Gelir Vergisi Kanunu gereğince; arazi, bina, maden suları, memba suları, madenler, taş ocakları vb. ile gayrimenkul olarak tescil edilen haklar değer artış kazancına tabi tutuluyor. Peki, arsa satışında değer artış kazancı nasıl hesaplanır?

Arsa değer artış kazancı hesaplama!

Gayrimenkullerin elden çıkarılmasında, birtakım vergisel sorumluluklar bulunuyor. Peki bir arsanın satışının yapıldığını farz edelim. Arsa değer artış kazancı hesaplaması nasıl yapılır? İşte arsa değer artış vergisi..

İzmir ve Düzce'de 5 adet arsa satılıyor! Belediyeler tarihi verdi! 

İzmir Karaburun ve Düzce Merkez'de yer alan 5 adet arsa satılıyor. Peki arsaların fiyatları ne kadar? İşte o rakamlar ve ilan detayları...

Çanakkale Bozcaada, Çorum ve Kayseri'de 22 adet arsa satılıyor! Belediyeler tek tek açıkladı! 

Çanakkale Bozcaada, Çorum Kargı ve Kayseri Merkez'de yer alan 22 adet arsa satılıyor. Peki 3 ilde satışı yapılacak arsaların fiyatları ne kadar? İşte ayrıntılar...

Yeni Değer Konakları satışta! Yeni proje! 

Yeni Değer Konakları'nda konut satışları başladı. Projede 54 adet daire bulunuyor. Peki Yeni Değer Konakları'nda konut fiyatları ne kadar? İşte proje ile ilgili merak edilenler...

İzmir ve Kayseri'de 4 arsa satılacak! 

İzmir ve Kayseri'de yer alan dört adet arsa satışa çıkarıldı. Söz konusu arsalar Melikgazi ve Çeşme'de yer alıyor.

Ankara'nın en değerli bölgelerinde arsa satışı başladı!

Arsa alarak yatırım yapmak isteyenlere kaçırılmayacak bir fırsat daha. Ankara'nın en değerli bölgelerinde yr alan 245 muhtelif arsanın satışına başlandığı açıklandı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Başkanlığı'nın başlattığı KDV'siz arsa satışı ve haberin detayları...

İzmir'de 17 adet arsa satılıyor! Arsa alacaklara son dakika fırsatı! 

İzmir Dikili Belediye Başkanlığı, İzmir ili, Dikili ilçesi, Katıralanı Mahallesi'nde yer alan 17 adet arsa satılıyor. Peki İzmir Dikili'de yer alan arsaların fiyatları ne kadar? 

Ne İstanbul ne İzmir! Türkiye’de satılık konutlarda en fazla değer artışı yüzde 172 ile o ilde!

Endeksa tarafından açıklanan Mayıs 2023 verilerine göre, Türkiye’de son 1 senede satılık konutlarda en fazla değer artışı yüzde 172’lik artışla Kırklareli’de, kiralık konutlarda ise en fazla değer artışı yüzde 249’luk artışla Hatay ve Malatya’da gerçekleşti. 

Borsada satış rüzgarı sürüyor! İşte en fazla değer kaybeden ve kazandıran hisseler!

28 Mayıs Pazar günü yapılacak seçimler öncesinde borsada satış eğilimi devam ediyor. BIST 100 endeksi yüzde 1,03 oranında değer kaybederken, yarın Merkez Bankası’nın açıklayacağı politika faiz kararı piyasaların radarında olacak.

Milli Emlak Kartepe'de konut imarlı arsa satıyor! Yatırımcılar dikkat!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü, yatırımcıların merakla beklediği Ekim ayı ihale ilanlarını hız kesmeden yayımlamayı sürdürüyor. Son yayımlanan ihale ilanlarına göre, Milli Emlak Kartepe'de de arsa satıyor.

Çeşme'de satılık arsa arayanlar dikkat! Milli Emlak Çeşme'de imarlı arsa satıyor!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü merak edilen ve araştırılan Eylül 2022 ihale ilanlarını yayımlamaya devam ediyor. Yayımlanan son ilanlara göre, Milli Emlak İzmir'de konut alanı imarlı arsa satıyor. İşte detaylar...

Arsa almak isteyenler dikkat! Gaziantep Şehitkamil'de konut alanı imarlı arsa satılıyor!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü merakla beklenen Eylül ayı ihale ilanlarını yayımladı. Yayımlanan son ilanlara göre, Milli Emlak Gaziantep Şehitkamil'de konut alanı imarlı arsa satıyor. İşte detaylar...

Samsun Tekkeköy'de 14 bin 504 metrekarelik arsa satılıyor! Fiyatını gören inanamadı!

Samsun Tekkeköy'de yer alan 14 bin 504 metrekarelik arsa satışa sunuluyor. İşte fiyatı ve tüm detayları...

İstanbul Sultanbeyli'de 10 bin 994 metrekarelik arsa satılıyor! Fiyatı dudak uçuklattı!

İstanbul Sultanbeyli'de 10 bin 994 metrekarelik arsa satılıyor. Arsanın muhammen bedeli ve ihale tarihi belli oldu...

arsa satışı değer artış kazancı Haberi

arsa satışı değer artış kazancı

Arsa satışında değer artış kazancı nasıl hesaplanır?

Gelir Vergisi Kanunu gereğince; arazi, bina, maden suları, memba suları, madenler, taş ocakları, kum ve çakıl istihsal yerleri, tuğla ve kiremit harmanları, tuzlalar ve bunların mütemmim cüzileri ve teferruatı; Voli mahalleri ve dalyanlar;  Gayrimenkul olarak tescil edilen haklar; Gemi ve gemi payları ile bilumum motorlu tahmil ve tahliye vasıtaların elden çıkarılması durumunda değer artış kazancı için vergi ödeniyor.


01.01.2007 tarihinden itibaren iktisap edilen gayrimenkullerin elden çıkarılması sonucu doğacak kazancın vergilendirilmesinde beş yıllık süre söz konusu oluyor.

Bu süre içerisinde taşınmazını elden çıkaranlar öncelikle beyanname verip; akabinde vergilerini ödüyor.


Ancak 5 sene dolmadan taşınmazını elden çıkaran herkes vergi ödemiyor. Değer artış kazançlarının beyan konusu edilip edilmeyeceği, elde edilen iradın istisna haddinin altında kalıp kalmadığına bağlı oluyor.


İstisna haddini...