26 / 05 / 2024

arsa satışı gelir vergisi

arsa satışı gelir vergisi

Gelir Vergisi Kanunu gereğince; arazi, bina, maden suları, memba suları, madenler, taş ocakları vb. ile gayrimenkul olarak tescil edilen haklar değer artış kazancına tabi tutuluyor. Peki, arsa satışında değer artış kazancı nasıl hesaplanır?

Koray GYO, İller Bankası'nın Eyüpsultan arsa satışı ihalesine katıldı!

Koray GYO ve Koray Yapı Endüstrisi ve Ticaret A.Ş.'den oluşan ve ortak girişim grubu, İller Bankası A.Ş. tarafından düzenlenen "İstanbul İli Eyüpsultan İlçesi Göktürk Mahallesi 1563,1571 ve 1572 Parsellerin Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi" ihalesinin 1. oturumuna katıldı.

Kırıkkale'de arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı ihalesi!

Kırıkkale ili, Merkez İlçesi, Fabrikalar Mahallesi Arsa Satış Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi, Kırıkkale Belediyesi Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İhale ve Sözleşme Yönetmeliğine göre ihale edilecek. İsteklinin cirosunun 10 milyon TL’den az olmaması gerekiyor.

Emlak Konut İkitelli arsa satışı ihalesi 30 Aralık'ta!

Emlak konut GYO İstanbul Başakşehir İkitelli 2. Etap Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi ihalesinin 1. oturumu 30 Aralık 2019 Pazartesi günü gerçekleştirilecek...

Emlak Konut, arsa satışı gelirinin yüzde 85'ini TOKİ'ye verecek!

Emlak Konut tarafından "Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı" yöntemi ile proje geliştirilmesine ve geliştirilecek proje gelirlerinin yüzde 85'inin TOKİ'e ve yüzde 15'inin Emlak Konut'a ait olarak pay edilmesine karar verildi.

Emlak Konut Kayabaşı 7. Etap arsa satışı ihalesi 31 Ekim'de!

Emlak Konut Başakşehir Kayabaşı'nda toplam arsa alanı 48 bin 674 metrekare, toplam inşaat alanı ise 52 bin 693 metrekare büyüklüğe sahip olan arsasını 31 Ekim'de arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı usulü ile satışa çıkarıyor...

TOKİ Üsküdar Bulgurlu arsa satışı ihalesi 16 Şubat'ta!

İstanbul İli Üsküdar İlçesi Bulgurlu Mahallesi 77 Ada 5 Parsel ve 1083 Ada 56 Parselde Arsa Satış Karşılığı Gelir Paylaşım İşi ihalesi 16 Şubat'ta gerçekleşecek.

TOKİ Üsküdar Bulgurlu arsa satış ihalesi iptal edildi!

İstanbul İli Üsküdar İlçesi Bulgurlu Mahallesi 77 Ada 5 Parsel ve 1083 Ada 56 Parselde Arsa Satış Karşılığı Gelir Paylaşım İşi ihalesi bugün yapılacaktı ancak iptal edildi.

TOKİ Gaziosmanpaşa arsa satış karşılığı gelir paylaşım işi ihalesi bugün!

TOKİ İstanbul İli, Gaziosmanpaşa İlçesi, Karayolları Mahallesi 6619 ada 8 parsel ve 10086 ada 1 parselde arsa satış karşılığı gelir paylaşım işi ihalesi bugün saat 14:30'da yapılacak.

Bakırköy Yenimahalle Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi ihalesi yapıldı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., bugün yapılan "İstanbul Bakırköy Yenimahalle Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi" ihalesinin 1.Oturumu ile ilgili teklifleri açıkladı.

TOKİ Kayabaşı arsa satış karşılığı gelir paylaşım ihalesi yarın!

TOKİ Başakşehir Kayabaşı Toplu Konut Alanı 876 Ada 1 Parselde, 51 bin 208 metrekare büyüklükteki arsa için arsa satış karşılığı gelir paylaşım işi ihalesi yarın saat 11.00'de yapılacak.

Kayabaşı TOKİ arsa satış karşılığı gelir paylaşım ihalesi 28 Ocak'ta!

TOKİ İstanbul Başakşehir Kayabaşı Toplu Konut Alanı 876 Ada 1 Parselde arsa satış karşılığı gelir paylaşım işi ihalesi 28 Ocak 2016 tarihinde saat 11.00'de gerçekleşecek.

TOKİ Kayabaşı arsa satış karşılığı gelir paylaşım ihalesi 4 Şubat'ta!

TOKİ İstanbul Başakşehir Kayabaşı Toplu Konut Alanı 876 Ada 2 Parselde arsa satış karşılığı gelir paylaşım işi yapım işi ihalesi 4 Şubat 2016 tarihinde saat 11.00'de gerçekleşecek.

TOKİ Kayabaşı'nda arsa satış karşılığı gelir paylaşım işi yaptırıyor!

TOKİ Kayabaşı Toplu Konut Alanı arsa satış karşılığı gelir paylaşım işi ihalesi 876 Ada 1 Parsel için 28 Ocak 2016 tarihinde, 876 Ada 2 Parsel için ise 4 Şubat 2016 tarihinde gerçekleşecek.

arsa satışı gelir vergisi Haberi

arsa satışı gelir vergisi

Arsa satışında değer artış kazancı nasıl hesaplanır?

Gelir Vergisi Kanunu gereğince; arazi, bina, maden suları, memba suları, madenler, taş ocakları, kum ve çakıl istihsal yerleri, tuğla ve kiremit harmanları, tuzlalar ve bunların mütemmim cüzileri ve teferruatı; Voli mahalleri ve dalyanlar;  Gayrimenkul olarak tescil edilen haklar; Gemi ve gemi payları ile bilumum motorlu tahmil ve tahliye vasıtaların elden çıkarılması durumunda değer artış kazancı için vergi ödeniyor.


01.01.2007 tarihinden itibaren iktisap edilen gayrimenkullerin elden çıkarılması sonucu doğacak kazancın vergilendirilmesinde beş yıllık süre söz konusu oluyor.

Bu süre içerisinde taşınmazını elden çıkaranlar öncelikle beyanname verip; akabinde vergilerini ödüyor.


Ancak 5 sene dolmadan taşınmazını elden çıkaran herkes vergi ödemiyor. Değer artış kazançlarının beyan konusu edilip edilmeyeceği, elde edilen iradın istisna haddinin altında kalıp kalmadığına bağlı oluyor.


İstisna haddini...