06 / 05 / 2024

arsa tapusu kat mülkiyetine nasıl çevrilir

arsa tapusu kat mülkiyetine nasıl çevrilir

Bir bağımsız bölüm üzerinde kat mülkiyetinin kurulması için, anagayrimenkulün kat mülkiyetine çevrilmesi için gerekli belgeler ile birlikte Tapu Müdürlüğüne müracaat edilmesi gerekiyor. Peki, arsa tapusu kat mülkiyetine nasıl çevrilir?

Arsa tapusunu daire kat mülkiyetine çevirme!

Arsa tapulu daireler, inşaat çalışmaları tamamlanan ancak iskan belgesi alınmayan yapılardaki bağımsız bölümlere deniyor. Peki, arsa tapulu kat mülkiyetine nasıl geçilir? İşte arsa tapusunu daire kat mülkiyetine çevirme işlemleri...

Milli Emlak'tan Yalova'da konut imarlı arsa!

Çiftlikköy Milli Emlak Şefliği, Yalova Çiftlikköy'de yer alan arsayı satışa çıkardı. Söz konusu arsa 4 kat konut imarlı olarak belirtildi.

Konut, iş yeri, arsa tapusu olanlar aman ödemeyi unutmayın! Emlak vergisinde geri sayım başladı! 

2023 yılı emlak ve çevre temizlik vergisinin ilk taksiti 1 Mart-31 Mayıs döneminde ödenmişti. İkinci taksit ödemeleri başladı. Peki emlak vergisi 2. taksit ödemeleri ne zamana kadar sürecek? 

Samsun Büyükşehir 345 milyon 154 bin TL'ye 12 kat konut imarlı arsa satacak! 

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Samsun Atakum'da yer alan 19 bin 723 metrekare alana sahip arsayı satışa çıkardı. Söz konusu arsa 12 kat konut imarlı olarak belirtildi.

Arsa niteliği ne demek? Niteliği arsa olan ev alınır mı?

Arsa tapusu olan vatandaşlar, birtakım sorulara yanıt aramaktadır. İşte arsa tapusuna dair merak edilenler!

Hissedarlardan habersiz tapu bölünür mü? Hisseli arsa tapusu nasıl ayrılır? Tapu çıkmadan satış yapılır mı?

Hisseli tapuları ayırma işlemine dair vatandaşların aklını kurcalayan noktalar vardır. Onlardan bazıları da habersiz tapu bölümü ya da hisseli arsa tapusu ayırma işlemi oluyor. İşte bu konulara dair merak edilenler!

Sinpaş Finans mahallesindeki projesini rafa kaldırdı

Sinpaş İstanbul Ümraniye'de Finans Mahallesi'nde yaklaşık 29 bin metrekare üzerindeki arsa üzerinde kat karşılığı hasılat paylaşımı konusunda yaptığı sözleşmenin taraflarca karşılıklı feshedildiğini açıkladı.

Arsasını kat karşılığı satanlar dikkat!

Danıştay, arsa sahiplerinin kat karşılığı inşaat sözleşmelerine istinaden arsa karşılığında edindikleri kişisel gereksinim ve servetin korunması dışında kalan ev ve dükkanların satışını ticari faaliyet şeklinde kabul ediyor ve gelirler gelir vergisine ve KDV’ye tabi tutuluyor.

İmar barışı arsa payı hesaplama 2021!

Tapuda arsa paylarının yasalarda belirtildiği gibi dağıtılması gerekiyor. Arsa tapusu payının hesaplaması ileride yaşanacak sorunları engelliyor. İşte imar barışı arsa payı hesaplama 2021...

Arsa payı hesaplama 2021!

Tapuda arsa paylarının yasalarda belirtildiği gibi dağıtılması gerekiyor. Arsa tapusu payının hesaplaması ileride yaşanacak sorunların önüne geçiyor. Peki arsa payı nasıl hesaplanıyor? İşte arsa payı hesaplama 2021...

Kat irtifakı tapusu nedir, nasıl alınır 2021?

Arsa üzerinde başlanacak inşaata yönelik mülkiyet hakkı olarak bilinen kat irtifakı tapusu nedir, nasıl alınır 2021? İşte tüm merak edilenler...

Kat irtifakı tapusu örneği 2021!

Kat irtifakı bir yapı yapılırken ya da yapımı planlanırken bina üstüne kat yapma iznini veren, o arsanın maliki veya paydaşları tarafından arsa payına bağlı olarak kurulan irtifak hakkıdır. İşte kat irtifakı tapusu örneği 2021...

Trend GYO, Nilüfer'deki yeni projesi için yapı ruhsatı aldı!

Trend GYO, Bursa Nilüfer'de 6 bin 329 metrekare büyüklüğündeki 7561 ada 2 numaralı parsel de kayıtlı arsa üzerinde kat karşılığı "Konut ve Ticari" alanlardan oluşacak proje geliştirilmesi amacıyla yapı ruhsatı alındı.

Balıkesir Manyas’ta arsa fiyatları üç katına çıktı!

Balıkesir'in gözde ilçelerinden Manyas, sakin hayat sevenlerin tercih ettiği yer olması nedeniyle gayrimenkul yatırımcılarının radarına girdi. Taleplerin artması nedeniyle bölgede arsa ve ev fiyatları hızla artıyor.

arsa tapusu kat mülkiyetine nasıl çevrilir Haberi

arsa tapusu kat mülkiyetine nasıl çevrilir

Arsa tapusu kat mülkiyetine nasıl çevrilir?

Bir bağımsız bölüm üzerinde kat mülkiyetinin kurulması için, anagayrimenkulün kat mülkiyetine çevrilmesi hususunda o gayrimenkulün maliki veya bütün paydaşları tarafından imzalanan bir dilekçenin tapu idaresine verilmesi veya istemde bulunulması gerekiyor.


Bu dilekçede veya istem üzerine tapu idaresince düzenlenecek tutanakta, ana gayrimenkulün kat mülkiyetine konu olacak bağımsız bölümlerinin ayrı ayrı değerlerinin ve bu bölümlere değerleri ile oranlı olarak tahsisi istenen arsa paylarının gösterilmesi gerekiyor.


Dilekçeye veya istem tutanağına, kanunlara göre temliki tasarruflar için verilmesi gerekenlerden belgeler de eklenir. Arsa tapusu kat mülkiyetine nasıl çevrilir? Arsa tapusunu kat mülkiyetine çevirme işlemleri şu şekilde:


Kat mülkiyeti işlemleri:

- Dilekçe ile birlikte gerekli belgelerin alınması

- Belgelerin eksiksiz olması halinde binanın iskan belgesinin kontrol edilmesi

- Ruhsat eki mimari projeler ile kat mülkiyeti projelerinin...