08 / 05 / 2024

arsa tapusu sorgulama

arsa tapusu sorgulama

Bir taşınmaz malın cinsi ve sahibinin kim olduğu tapusu üzerinde gösteriliyor. Taşınmazın türü de tapu üzerinde gösteriliyor. Peki, arsa tapulu ev nedir? Arsa tapusu nasıl alınır?

E-Devlet üzerinden parsel sorgulama nasıl yapılır 2024? Arsa, ada, tapu parsel sorgulama ekranı!

Pek çok kişi E-Devlet üzerinden nasıl parsel sorgulama yapacağını merak ediyor. Peki E-devlet üzerinden arsa, ada, tapu parsel sorgulama nasıl yapılır 2024?

Konut, iş yeri, arsa tapusu olanlar aman ödemeyi unutmayın! Emlak vergisinde geri sayım başladı! 

2023 yılı emlak ve çevre temizlik vergisinin ilk taksiti 1 Mart-31 Mayıs döneminde ödenmişti. İkinci taksit ödemeleri başladı. Peki emlak vergisi 2. taksit ödemeleri ne zamana kadar sürecek? 

Arsa alacaklar sakın bu tuzağa düşmeyin! e-plan (imar durumu) sorgulama sisteminden hemen kontrol edin!

Gayrimenkul almak isteyen vatandaşlar arsanın imarlı olup olmadığını nasıl sorgulayacağını merak ediyor. İşte imar sorgulama sistemine ilişkin tüm merak edilenler...

Tapusu olmayan evin tapusu nasıl alınır? Arsa alırken tapuya kim başvurur?

Tapu nedir? Tapusu bulunmayan evin tapusu nasıl alınmaktadır? İşte bu konuda vatandaşların merak ettikleri!

TOKİ kuraları tek tek çekiliyor! TOKİ kura sonucu Mart 2023 sorgulama! Hemen il il isim listesine göz atın!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler sonrasında ara verilen "İlk Evim, İlk İş Yerim" ve "İlk Evim Arsa" projelerinin kuralarında son dakika gelişmeis yaşandı. TOKİ kuraları tek tek çekiliyor! TOKİ kura sonucu Mart 2023 sorgulama! Hemen il il isim listesine göz atın!

Arsa niteliği ne demek? Niteliği arsa olan ev alınır mı?

Arsa tapusu olan vatandaşlar, birtakım sorulara yanıt aramaktadır. İşte arsa tapusuna dair merak edilenler!

Hissedarlardan habersiz tapu bölünür mü? Hisseli arsa tapusu nasıl ayrılır? Tapu çıkmadan satış yapılır mı?

Hisseli tapuları ayırma işlemine dair vatandaşların aklını kurcalayan noktalar vardır. Onlardan bazıları da habersiz tapu bölümü ya da hisseli arsa tapusu ayırma işlemi oluyor. İşte bu konulara dair merak edilenler!

Tapu kadastro ada parsel sorgulama nasıl yapılır?

Yeni bir konut, arsa ya da arazi almayı düşünüyorsanız öncelikli olarak tapu üzerindeki ada ve parsel bilgilerini sorgulayarak incelemenizde fayda var. Peki, Tapu kadastro ada parsel sorgulama işlemi nasıl yapılır?

İmar barışı arsa payı hesaplama 2021!

Tapuda arsa paylarının yasalarda belirtildiği gibi dağıtılması gerekiyor. Arsa tapusu payının hesaplaması ileride yaşanacak sorunları engelliyor. İşte imar barışı arsa payı hesaplama 2021...

Arsa payı hesaplama 2021!

Tapuda arsa paylarının yasalarda belirtildiği gibi dağıtılması gerekiyor. Arsa tapusu payının hesaplaması ileride yaşanacak sorunların önüne geçiyor. Peki arsa payı nasıl hesaplanıyor? İşte arsa payı hesaplama 2021...

Kat irtifakı tapusu nedir, nasıl alınır 2021?

Arsa üzerinde başlanacak inşaata yönelik mülkiyet hakkı olarak bilinen kat irtifakı tapusu nedir, nasıl alınır 2021? İşte tüm merak edilenler...

Kat irtifakı tapusu örneği 2021!

Kat irtifakı bir yapı yapılırken ya da yapımı planlanırken bina üstüne kat yapma iznini veren, o arsanın maliki veya paydaşları tarafından arsa payına bağlı olarak kurulan irtifak hakkıdır. İşte kat irtifakı tapusu örneği 2021...

Yapı Kullanma İzin Belgesi sorgulama 2021!

Bir arsa üzerinde hayata geçirilecek yapının inşaat çalışmalarının tamamlanması halinde mülkiyet tapusu için öncelikle iskan izinlerinin alınması gerekiyor. Peki Yapı Kullanma İzin Belgesi nasıl alınır? İşte Yapı Kullanma İzin Belgesi sorgulama...

arsa tapusu sorgulama Haberi

arsa tapusu sorgulama

Arsa tapusu nasıl alınır?

Bir taşınmaz malın cinsi ve sahibinin kim olduğu tapusu üzerinde gösteriliyor. Tapuda malik sütununda sadece bir kişi yazılı olup da karşısında 1/3, 1/5 gibi bir hisse yazılı değilse taşınmazın tamamı adı yazılı kişiye ait oluyor. Hisse yazılı ise hisse kadar sahibi olunuyor.


Taşınmazın türü de tapu üzerinde gösteriliyor. Taşınmaz eğer arsa ise arsa olarak; mesken ise mesken olarak kayıtlı oluyor. Kimi arsalar üzerine bina inşa edildikten sonra bağımsız bölümler için ayrı bağımsız bölüm tapusunun alınması gerekiyor.


Arsa üzerine bina inşa edildikten sonra, mülkiyet tapusu için yapıya iskan belgesinin alınmış olması gerekiyor. İskan izni, belediyenin imar birimleri tarafından evin ruhsatına göre inşa edilmesi halinde veriliyor.


Bu iznin alınmaması halinde meskenin tapusu da arsa tapusu olarak kalıyor. Peki, arsa tapusu nasıl...