05 / 05 / 2024

arsa tapusunu daire tapusuna çevirme

arsa tapusunu daire tapusuna çevirme

İnşaat çalışmaları tamamlanmamış; Yapılmakta veya ileride yapılacak olan bir yapıda kat irtifakı kurulabiliyor. Peki, inşaatı bittiği halde kat mülkiyeti olmayan arsa tapusu ev tapusuna nasıl çevrilir?

Arsa tapusunu daire kat mülkiyetine çevirme!

Arsa tapulu daireler, inşaat çalışmaları tamamlanan ancak iskan belgesi alınmayan yapılardaki bağımsız bölümlere deniyor. Peki, arsa tapulu kat mülkiyetine nasıl geçilir? İşte arsa tapusunu daire kat mülkiyetine çevirme işlemleri...

Apartmanda arsa payı nasıl hesaplanır? Kat karşılığı arsa kaç daire?

Apartmanda yaşayan kişiler, arsa payına önem vermektedir. Bu nedenle de “Apartmanda arsa payı nasıl hesaplanır?” sorusunu sık sık sormaktadır. İşte detaylar!

O ilde 2 arsa, 6 daire ile 1 adet arazi satılıyor! Ev ve arsa alacaklar dikkat!

Sakarya ili Erenler Belediyesi, Sakarya ili, Erenler ilçesinde yer alan 2 arsa, 6 daire ile 1 adet araziyi satıyor. İşte fiyatlar ve tüm detaylar...

Milli Emlak İstanbul'da taksitle 6 arsa 1 daire satıyor! Yatırımcılar dikkat! 

İstanbul Avrupa Yakası Milli Emlak Dairesi Başkanlığı, İstanbul ili, Küçükçekmece, Fatih ve Kağıthane ilçelerinde yer alan 6 arsa ile Beyoğlu'nda yer alan 1 adet daireyi taksitle satıyor...

Çanakkale Çan emlak yatırımcılarının radarında!

1915 Çanakkale Köprüsü'yle son dönemlerde yatırımcıların gözdesi haline gelen Çanakkale Çan'da arsa ve daire fiyatları 2 kat arttı.

Balıkesir Gönen’de arsa ve daire fiyatları üç katına çıktı!

Balıkesir'in önemli ilçelerinden biri olan Gönen, gayrimenkul yatırımcılarının dikkatini çekmeye devam ediyor. İlçede son zamanlarda daire ve arsa fiyatlarında üç katına varan artış yaşandı.

İdealist GYO Ümraniye'deki gayrimenkullerini 3.9 milyon TL'ye sattı!

İdealist Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın İstanbul ili, Ümraniye ilçesi, F22D24C1D Pafta, 106 Parselde kayıtlı 92/65171 Arsa Paylı daire niteliğindeki gayrimenkulleri 24 Eylül 2020 tarihi itibarı ile 3 milyon 960 bin 396 TL'ye satıldı. 

Demet Özdemir Tuzla'dan daire, Gebze’den arsa aldı!

Güzel oyuncu Demet Özdemir, kazandığı parayı gayrimenkule yatırıyor. Özdemir, kısa süre önce Tuzla’daki bir siteden daire, Gebze’den de arsa aldı...

Müteahhitler metrekare, arsa sahipleri daire pazarlığında!

Risk altında bulunan 6.7 milyon binanın dönüşülmesi bekleniyor. Ancak müteahhitlerin metrekare, arsa sahiplerinin de daire pazarlığı çalışmaları engelliyor.

Sivas'ta 15 milyon TL'ye satılık 1 arsa ve 10 daire!

Sivas İl Özel İdaresi İl Encümeni Başkanlığı tarafından 1 arsa ve 10 daire ihale usulü ile satışa sunuluypr. İhale 14 Kasım'da gerçekleşecek..

Antalya Boğaçayı Marine Projesi arsa ve daire fiyatlarını uçurdu!

Boğaçayı Marine Projesi’nin, Antalya’nın incisi niteliğinde olacağını belirten Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Deniz Karataş, “Mega proje kentimize değer katacaktır.

Kat karşılığı inşaatta daire paylaşımı nasıl yapılır?

Kat karşılığı inşaat, arsa sahibinin kendi arsası üzerinde bina yapması için bir müteahhit ile anlaşma sağlaması halinde yapılıyor. Peki, kat karşılığı inşaatta daire paylaşımı nasıl yapılır? Kat karşılığı inşaatta daire paylaşımı nasıl yapılmalı?

Beyoğlu Elysium Soul satılık daire!

Beyoğlu Elysium Soul satılık daire fiyatları 522 bin 210 TL'den başlıyor. İnşaat alanı 30 bin 484 metrekare olarak belirlenen proje 6 bin 610 metrekare arsa üzerinde hayata geçiriliyor.

Acıbadem The Mandarins Limited daire fiyatları!

Acıbadem The Mandarins Limited daire fiyatları 425 bin TL'den başlıyor. Arsa alanı 15 bin metrekare olarak belirlenen proje Kadıköy'e 2.4 kilometre uzaklıkta bulunuyor.

arsa tapusunu daire tapusuna çevirme Haberi

arsa tapusunu daire tapusuna çevirme

Arsa tapusu ev tapusuna nasıl çevrilir?

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince, inşaat çalışmaları tamamlanmamış; Yapılmakta veya ileride yapılacak olan bir yapının, birinci fıkrada yazılı nitelikteki bölümleri üzerinde, yapı tamamlandıktan sonra geçilecek kat mülkiyetine esas olmak üzere, arsa maliki veya arsanın ortak malikleri tarafından, bu Kanun hükümlerine göre irtifak hakları kurulabiliyor. 


Bu yapılarda sahip olunan mülkiyete "arsa tapusu" deniyor. Arsa tapusunun, mülkiyet tapusuna çevrilmesi için yapının inşaat çalışmalarının bitirilmiş olması ve yapıya iskan izninin alınmış olması gerekiyor.


Ancak inşaat çalışmalaırı bittiği halde iskan izni alınmayan ve kat mülkiyetine geçilmeyen yapılar da bulunuyor. Bu yapılar hakkında bazı işlemler yapılmıyor.


Yapı resmi olarak inşaat halinde gözüktüğü için yapıdaki dairelere konut kredisi verilmiyor. Peki, Arsa tapusu ev tapusuna nasıl çevrilir?


Arsa tapusunu ev tapusuna çevirme..


KAT MÜLKİYETİNİN KURULMASI:

I - İSTEM...