17 / 05 / 2024

Arsa vergi değerlerinin takdiri

Arsa vergi değerlerinin takdiri

Emlak Vergisine Matrah Olacak Vergi Değerinin Takdirine İlişkin Tüzük kapsamında yer alan arsa vergi değerlerinin takdiri ile ilgili yasal hükümleri incelemek için haberimize giriş yapabilirsiniz...

Arsa ve tarla yatırımlarına ilgi artıyor! İznik'te metrekare birim fiyatları 10 bin liraya yükseldi!

EVA Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Gürcan Sütlüdere, İznik bölgesindeki gayrimenkul piyasasını mercek altına aldı. Sütlüdere, göle yakın yapılaşma hakkı olan arsa niteliğindeki taşınmazların metrekare birim değerlerinin  8 bin TL ile 10 bin TL arasında değişkenlik gösterdiğini belirtti.

Birden çok evi olana kademeli ek vergi sistemi nasıl işlemeli? Bu yapılmazsa vergi de işe yaramaz!

Merkez Bankası tarafından gündeme getirilen birden çok evi olana kademeli ek vergi önerisi konut piyasasında gündeme oturdu. Peki birden çok evi olana kademeli ek vergi sistemi nasıl işlemeli? Prof. Dr. Murat Batı, tek tek yapılması gerekenleri açıkladı.

Değerli konut vergisi açıklandı: 12 milyon 800 bin TL'den yüksek değerli eviniz varsa şimdi kontrol edin!

Değerli konut vergisi, emlak vergisinden farklı olarak vergi değeri belli bir tutarın üzerinde olan konutların vergilendirilmesini amaçlıyor. Peki değerli konut vergisini kimler öder? Şartları neler? İşte evi olanların bilmesi gereken o detaylar...

İmarda yeni dönem resmen başlıyor: Artık arsa bazlı değil ada bazlı dönüşüm yapılacak!

AK Parti’nin belirlemiş olduğu 5 yıllık yerel yönetim vizyonunda imar planı değişikliklerinde yeni bir dönemin de kapısı aralanıyor. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre artık arsa bazlı değil ada bazlı dönüşüm yapılacak.

Kentsel dönüşümde mülk ve arsa sahipleri de önemli! Hızlı dönüşüm için kim, ne yapabilir?

İTO Gayrimenkul Komiye Başkanı Hakan Akdoğan ve Anadolu Yakası İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Ahmet Erkurtoğl, İstanbul'un kentsel dönüşümü ile ilgili açıklanan projeyi değerlendirdi. İşte sektör temsilcilerinin o açıklamaları...

Kanada’dan Türkiye’den ithal ettiği inşaat demirine ilişkin geriye dönük vergi değerlendirme kararı!

Kanada Sınır Hizmetleri Ajansı (CBSA), Temmuz 2021 ve Ağustos 2023 yılları arasındaki dönemde Türkiye’den ithal edilen inşaat demirine uygulanan vergilerin bazı hallerde geriye dönük olarak değerlendirilebileceğini duyurdu.

Nef Arsa Dikili ön lansmanda! Metrekaresi 10 bin 500 TL'den başlayan altyapısı hazır parseller! 

Nef Arsa Dikili'de ön lansman süreci ile beraber satışlar başladı. Peki Nef Arsa Dikili'de parsel büyüklükleri ve fiyatları ne kadar? İşte Nef Arsa Dikili ile ilgili merak edilenler...

EYT'lilerin arsa talebi Trakya'da fiyatları artırdı!

Depremden sonra bölge tarihinin en büyük emlak hareketliliklerinden birini yaşayan Trakya bölgesine olan ilgi artarak sürüyor. Verilen detaylara göre, EYT'lilerin arsa talebi de Trakya'da fiyatları artırdı...

Boğaziçi Arsa Lapseki'de imarlı arsa satışları başladı! 1 milyon 600 bin TL'den başlayan fiyatlarla! 

Boğaziçi Arsa Lapseki, 1915 Çanakkale Köprüsü'ne 15 dakika mesafede, boğazın kalbinde hayata geçiriliyor. Peki Boğaziçi Arsa Lapseki'de arsa büyüklükleri ve fiyatlar ne kadar? 

Yeni Evim Kampanyası'nda değişiklik! Artık arsa sahipleri de konutlarını satabilecek! Şimdi bakın!

16 Ocak 2023 tarihinde hayata geçirilen Yeni Evim Kampanyası'nda önemli bir değişikliğe gidildi. Artık arsa sahipleri de konutlarını satabilecek! Şimdi bakın!

O ilde konut fiyatları yüzde 100'den fazla arttı! Metrekare birim değeri 20 bin TL'ye ulaştı!

Manisa’da sitelerin metrekare birim değerlerinin 15 bin TL ile 20 bin TL, mahalle merkezinde bulunan metrekare konut değerlerinin ise 8 bin TL ile 10 bin TL civarında olduğu belirtildi. İşte ayrıntılar...

Vergi dilimi sorunu nedir? Maaşları nasıl etkiliyor? Nasıl çözülür?

Vergi dilimi sorunu işçi sendikaları tarafından sıklıkla dile getiriliyor ancak hükümet bu çağrıya henüz yeşil ışık yakmış değil. Asgari ücretin yükselmesiyle birlikte çalışanın ödediği vergi de artacak ve eline geçen para azalacak. Peki bu sorun nasıl çözülür? İşçilerin talebi ne olmalı?

Muhalefetten Borsa İstanbul ile ilgili küçük yatırımcıya da yetkililere de sert uyarılar!

Kılıçdaroğlu, Borsa İstanbul'daki bazı şirketlerin piyasa değerlerinin bilerek şişirildiğini ve küçük yatırımcıya bu rakamlar üzerinden hisse satılırken yabancıların da bu seviyeleri fırsat bilip satış yaparak payını azalttığını ileri sürdü.

Arsa vergi değerlerinin takdiri Haberi

Arsa vergi değerlerinin takdiri

Arsa vergi değerlerinin takdiri!

15 Mart 1972 tarihinde 14129 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Emlak Vergisine Matrah Olacak Vergi Değerinin Takdirine İlişkin Tüzükte yer alan hükümlere göre, arsaların vergi değeri, metrekare itibariyle takdir olunuyor.


Konu ile ilgili hükümler, söz konusu tüzük kapsamında 26. maddede şu şekilde ifade ediliyor;


Takdirde esas:

Madde 26 – 

Arsaların vergi değeri, metrekare itibariyle takdir olunur.  Vergi değerinin takdirinde aşağıdaki hususlar da gözönünde bulundurulur:

1 - İşyerlerine ve meskün yerlere uzaklık ve yakınlığı ve ulaştırma durumu, 

2 - Bulunduğu meydan, sahil, cadde ve sokak itibariyle mevkii,

3 - Su, elektrik, havagazı ve kanalizasyon gibi belediye hizmetlerinin gelmiş olup olmadığı,

4 - Hangi nevi bina inşaatına müsait olduğu,

5 - İmar ve istikamet planındaki durumu,

6 - Bina ve inşaat sahası büyüklüğü,

7 - Topografik durumu.


Müşterek mülkiyette takdir: 

Madde 27...