09 / 05 / 2024

Arsa vergisi nasıl hesaplanır

Arsa vergisi nasıl hesaplanır

Arsa sahibi iseniz, emlak vergisi kapsamında arsa vergi borcunuzu ödemeniz gerekiyor. Arsa vergisi için ne kadar ödenir? Arsa vergisi hesabı nasıl yapılır? İşte sorularınızın yanıtı..

Emlak vergisi ne kadar? Emlak vergisi nasıl ödenir? Evi, arsası olanlar dikkat! 

1 Mart’ta başlayan emlak vergisi ilk taksit ödemeleri, 31 Mayıs günü sona erecek. Peki emlak vergisi ne kadar? Emlak vergisi nasıl ödenir? İşte ayrıntılar...

Elinizdeki tapunun arsa payı nasıl hesaplanır?

Kat mülkiyeti kanuna göre hak sahiplerine bağımsız bölüm üzerinden verilen paya arsa payı deniyor. Arsa payı konutunuzun değerini de gösteriyor. Peki arsa payı nasıl hesaplanıyor? İşte o hesaplama…

Evi, iş yeri ve arsası olanlar şimdi bakın: Emlak vergisi nasıl, nereye ödenir?

Emlak vergisi ödemeleri başladı. Peki emlak vergisi nasıl, nereye ödenir? İşte gayrimenkul sahiplerinin ödeyeceği o vergi ile ilgili tüm merak edilenler...

Müşterek arsa nedir? Müşterek arsa satışı nasıl yapılır?

Müşterek arsa, gayrimenkul alanında karşılaşılan önemli terimlerden biridir. Özellikle de TOKİ konut projesiyle duyulmaya başlayan bu arsa, belirli bir arsa kullanımını ifade eder. Peki müşterek arsa nedir ve müşterek arsa satışı nasıl yapılır? İşte bu önemli terimle ilgili detaylar...

Miras vergisi nasıl hesaplanır?

Miras vergisi, önemli vergi sistemlerinden biridir. Bu vergi farklı döviz kurları ve bazı değerler baz alınarak hesaplanır. Ancak hesaplanmasında göz önünde bulundurulması gereken bazı incelikler bulunur. İşte miras vergisi nasıl hesaplanır sorusunun kapsamlı yanıtları...

Apartmanda arsa payı nasıl hesaplanır? Kat karşılığı arsa kaç daire?

Apartmanda yaşayan kişiler, arsa payına önem vermektedir. Bu nedenle de “Apartmanda arsa payı nasıl hesaplanır?” sorusunu sık sık sormaktadır. İşte detaylar!

Evi, iş yeri kirada olanlar dikkat! Geliriniz 9 bin 500 TL'yi aşıyorsa hemen bunu yapın! Gelir vergisi nasıl hesaplanır?

Milyonlarca ev ve iş yeri sahibi, Mart ayının gelmesiyle beraber kira gelir vergisinin nasıl hesaplanacağını araştırıyor. Peki kira geliri vergisi nasıl hesaplanır? Kira geliri beyannamesi ne zaman verilir? 

MTV nereden ödenir 2022? Motorlu Taşıt Vergisi nasıl öğrenebilirim?

MTV vergisine dair pek çok soru sorulmaktadır. İşte “MTV nereden ödenir 2022? Motorlu Taşıt Vergisi nasıl öğrenebilirim?” sorularının yanıtı!

TOKİ Arsa kura çekimi ne zaman? TOKİ arsa ödemeleri nasıl yapılacak? TOKİ arsa fiyatları ne kadar? 

TOKİ arsa kuraları için heyecanlı bekleyiş devam ediyor. 2022 TOKİ sosyal konut başvurularının tamamlanmasından sonra kuralar çekilmeye başlandı. TOKİ Arsa kura çekimi ne zaman, ödemeleri nasıl yapılacak, arsa fiyatları ne kadar?  

Tapuda arsa payı nasıl hesaplanır? İşte detaylar!

Tapu işlemlerine birtakım sorular sorulmaktadır. Onlardan biri de Tapuda arsa payı nasıl hesaplanır? İşte detaylar!

5 yıllık kiranın damga vergisi nasıl hesaplanır?

Kira sözleşmesini noterde imzalayanların damga vergisini ödemesi gerekiyor. Sözleşmenin uzun süreli olması halinde vergi yükü de artıyor. Peki, 5 yıllık kiranın damga vergisi nasıl hesaplanır?

Tapu 2 kişi üzerine olursa emlak vergisi nasıl ödenir?

Gayrimenkul tapusunun 2 kişi üzerine olması halinde taşınmaza ait vergilerin nasıl ödeneceği merak ediliyor. Peki, tapu 2 kişi üzerine olursa emlak vergisi nasıl ödenir? İşte yanıtı...

Miras kalan evin emlak vergisi nasıl ödenir?

Yakını vefat eden bir veya birden fazla kimseye miras olarak ev kaldığını düşünelim. Bu durumda miras kalan evin emlak vergisi nasıl ödenir?

Arsa vergisi nasıl hesaplanır Haberi

Arsa vergisi nasıl hesaplanır

Arsa vergisi nasıl hesaplanır?

Arsa sahibi iseniz, emlak vergisi kapsamında arsa vergi borcunuzu ödemeniz gerekiyor. Arsa vergisi için ne kadar ödenir? Arsa vergisi hesabı nasıl yapılır, diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Arsa vergisi hesaplama..

Arsa vergisi, arsaların rayiç bedelleri üzerinden arsa vergi oranlarının hesaplanması ile bulunuyor. Arsa vergisi oranları, normal yöreler ile büyükşehir belediyelerinde farklılık gösteriyor.


Arsa vergisi oranları 2014..

Normal Yörelerde

Arazilerde Binde 1                

Arsalarda  Binde 3     


Büyükşehir Belediyesi

Arazilerde Binde 2 

Arsalarda Binde 6 


Örnek arsa vergisi hesabı..

Rayiç bedeli 50 bin TL olan normal yöre sınırları içerisinde yer alan arsa için ödenecek vergi bedeli: 150 TL


Rayiç bedeli 50 bin TL olan büyükşehir belediyesi sınırları içerisinde yer alan arsa için ödenecek vergi bedeli: 300 TL


Arsa vergisi nerede ödenir?

Vergi ödemeleri, söz konusu...