25 / 07 / 2024

arsa yatırımı mantıklı mı

arsa yatırımı mantıklı mı

Artan maliyetler sebebiyle konut yatırımından uzaklaşan yatırımcılar arsa yatırımlarına yöneldi.

Arsa alacaklar dikkat!

Gayrimenkul yatırımından uzun vadede kazanç sağlamak istiyorsanız, kısa sürede gelir beklentiniz yoksa ve riski yüksek, getirisi yüksek bir yatırım arıyorsanız arsa yatırımı sizin için en uygun yatırımlardan biri olabilir. Peki arsa yatırımı yaparken nelere dikkat etmek gerekir?

Parası olan herkes arsa yatırımı yapabilir mi?

İnşaat ve emlak piyasasında yatırımın konumu ve zamanlaması büyük önem taşımaktadır. İzciler Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Alpay Aslan, bu konuya ilişkin önemli bir yazı kaleme aldı ve arsa yatırımının püf noktalarını dile getirdi...

Yatırımcı ilgisi arsa ve araziye kayıyor!

Mali piyasalarda ve dövizde yaşanan hareketlilik gayrimenkul satışlarında yavaşlamaya sebep oldu. Sektör temsilcileri özellikle son birkaç ayda elinde dövizi olan ve gayrimenkul almayı bekleyen yatırımcıların beklemeye geçtiğini dile getiriyorlar. 

Arsa almanın tam zamanı!

Konut fiyatları yükselince, arsa daha cazip bir yatırım aracı haline geldi. İstanbul'da Çatalca, Kocaeli'de ise Dilovası çok kazandırıyor.

Ceren Kumbasar: Naktinizi mutlaka arsa ve konuta yatırın!

Ceren Kumbasar: "Nakit paranızı mutlaka arsaya veya konuta yatırın. Para piyasalarını eğer çok iyi bilmiyorsanız şu günlerde döviz ve borsa sizin için felaket olabilir" dedi

Arsa yatırımı yaparken neye dikkat edilmeli? Kimler, nereden, nasıl arsa alıyor? İşte arsa yatımında öne çıkan trendler

Emlakjet, 2024 yılı Haziran ayı emlak verilerini bir raporuna göre  2023 yılında başlayan arsa talebi, gayrimenkul alımında yaşanan zorluklar ve ekonomik koşullar nedeniyle hızla artmaya devam ediyor. Peki arsa yatırımı yaparken neye dikkat edilmeli? Kimler, nereden, nasıl arsa alıyor? 

Konut alamayanlar arsaya yöneldi! Arsa yatırımı yaparken nelere dikkat edilmeli?

Son dönemde konut alamayan yatırımcılar arsaya yöneldi. Arsa yatırımları giderek artarken, yatırımcıların arsa alırken dikkat etmesi gereken kriterler ortaya çıktı. 

20'li yaşlarda nasıl yatırım yapılmalı? Yatırımcıdan açıklama: Hisselerden kar realizasyonu yapıp arsa yatırımı yapardım

Gençler ve yeni yatırım yapacaklar, kazançlı yatırım yapmak için hangi yatırım araçlarına yönelmenin mantıklı olduğunu araştırıyor. 107,9 bin takipçili yatırımcı Traveler Nejo isimli kullanıcı, "20 li yaşlara dönsem bu aklım ile yatırımda izleyeceğim yol nasıl olurdu?" dedi ve açıkladı. İşte ayrıntı

Arsa ve arazi yatırımı için iyi bir lokasyon belirlemenin 3 önemli faktörü!

Toprak Yatırımcısı ve talepbul'un Yönetim Kurulu Başkanı Arif Güdül resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda arsa ve arazi yatırımı için iyi bir lokasyon belirlemenin 3 önemli faktörünü açıkladı. 

Arsa ve arazi yatırımı yapacakların kaçınması gereken 10 büyük hata!

Toprak Yatırımcısı ve talepbul'un Yönetim Kurulu Başkanı Arif Güdül, resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda arsa ve arazi yatırımı yaparken yatırımcıların kaçınması gereken 10 büyük hata...

GYO'lara yatırım yapmak mantıklı mı? 

Geçtiğimiz yıl 54 yeni şirket halka arz olurken, bu şirketlerin 9’u yani yüzde 15'i GYO'lardan meydana geldi. Peki GYO'lara yatırım yapmak mantıklı mı? 

Ev, arsa, araba altın, kripto ve borsa! Şu an kazandıran yatırım aracı hangisi? 

Milyonlarca yatırımcı ellerindeki parasını arsa, ev, dolar, altın, kripto ve borsa gibi farklı yatırım araçlarında değerlendiriyor. Peki şu anda kazandıran yatırım aracı hangisi?

Arsa ve arazi yatırımında lokasyon seçimi yaparken dikkat edilmesi gerekenler!

Toprak Yatırımcısı ve talepbul'un Yönetim Kurulu Başkanı Arif Güdül, resmi sosyal medya hesabı üzerinden arsa ve arazi yatırımında lokasyon seçimi yaparken dikkat edilmesi gerekenleri açıkladı.

Arsa ve arazi yatırımı yapmak isteyenler dikkat! Toprak manipülasyonu nasıl yapılır?

Konut fiyatlarının fahiş rakamlara ulaşması ve kredi faizlerinin yükselmesi ile vatandaş konut yatırımından uzaklaşarak arsa yatırımına yöneldi. Peki arsa ve arazi yatırımı yaparken neye dikkat edilmeli? Toprak manipülasyonu nasıl yapılır? İşte ayrıntılar...

Uzman isim yatırımcıları uyardı! Dolar, borsa ve kripto para yatırımcısı batıyor! Arsa-tarla yatırımı yapanlar kazanıyor

Milyonlarca yatırımcı elindeki birikmiş parasını çeşitli yatırım araçlarında değerlendiriyor. Gayrimenkul uzmanı Murat Gültekin sosyal medya hesabından dolar, borsa ve bitcoin yatırımcısının kaybettiğini, arsa ve tarla yatırımcısının her zaman kazandığını açıkladı.

Krediyle konut almak mı daha mantıklı, fonlara yatırım yapmak mı? İşte o hesap! 

Gayrimenkul sektörü için getirilmesi planlanan yeni vergiler, konut yatırımının şu an mantıklı olup olmadığını gündeme getirdi. Peki krediyle konut almak mı daha mantıklı, fonlara yatırım yapmak mı? 

Fon almak mı mantıklı, altın almak mı? İşte yatırımcısına 5 yılda en çok kazandıran yatırım aracı!

Ellerindeki parayı değerlendirmek isteyenler vatandaşlar çeşitli yatırım araçlarını tercih ediyor. Bunlardan biri de hisse senedi fonları.  Peki hisse senedi fonu almak mı mantıklı altın almak mı? 5 yıllık verilere göre çıkan sonuç...

İstanbul'da arsa stokları tükenince yatırımcılar rotayı o ile çevirdi! Arsa yatırımında büyük patlama!

Konut alamayan yatırımcılar yatırımlarını arsaya yapmaya başladı. Özellikle İstanbul'da arsa yatırımı tavan yaparken, yatırımcılar artık alacak arsa bulamıyor. 

arsa yatırımı mantıklı mı Haberi

arsa yatırımı mantıklı mı

Türkiye'de gerçekleştirilen gayrimenkul yatırımlarında ibre konuttan arsaya kaydı. Açıklanan resmi verilere göre; ülkemizde gerçekleştirilen konut satışları yıllık bazda azalırken, arsa ve tarlaya olan talep ciddi oranda arttı.

TÜİK tarafından açıklanan resmi verilere göre; konut satışlarının senelik bazda yüzde 0,5 azalarak 1 milyon 491 bin 856 adet olduğunu söyleyen Bahaş Holding CEO’su Abdüssamet Bahadır, konut dışı gayrimenkul satışlarının da rekor denecek rakamlara ulaştığını ve bu alanda yapılan satışların yüzde 29,6 artış göstererek, 1 milyon 528 bin adet olduğunu söyledi.

En büyük etken, pandemi mi?

Konut dışı gayrimenkuldeki bu artışta, tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını sürecinde insanların daha güvenli ve izole olarak gördüğü kırsal ve tenha bölgelere yerleşme isteğinin bunda rolünün büyük olduğunu kaydeden Abdüssamet Bahadır “Pandemi ile birlikte hobi...