12 / 05 / 2024

arsada ifrazlı ne demek

arsada ifrazlı ne demek

Bir taşınmaz malın, birden fazla parsele bölünmesi ve tapu kütüğüne bu şekilde kaydedilmesi işlemi, ifraz işlemi olarak ifade ediliyor. İfraz neden yapılır? Peki ifraz neden yapılır? İfraz işlemleri nelerdir?

Ayazağa Vadi Koru ne zaman tamamlanacak?

İstanbul Kağıthane-Ayazağa'da Vadistanbul'un yanındaki arsada inşa edilen Ayazağa Vadi Koru projesi Invest İnşaat tarafından yükseliyor .Peki Ayazağa Vadi Koru ne zaman tamamlanacak?

Muş’ta AFAD'a ait arsada yıkım kararı!

Muş’ta Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’ne (AFAD) ait arsada bulunan işyerleri için yıkım kararı alınmasının ardından bazı afetzedeler polis zoruyla işyerlerinden çıkarıldı.

Hazine'den Kumluca Belediyesi'ne arsa bağışı!

Antalya Kumluca’ya bağlı Altınyaka Mahallesi’nde daha önce jandarma karakolu olarak kullanılan alan, Maliye Bakanlığı tarafından Kumluca Belediyesi’ne tahsis edildi. Arsada sosyal donatı alanı yapılması planlanıyor.

İnşaat ruhsatı ne kadar zamanda çıkar?

Bir arsada inşaat çalışmalarına başlamak için ruhsat alınması gerekiyor. İnşaat ruhsatı almak için belediye, valilik bürolarına yapı sahipleri veya kanuni vekillerince başvuru yapılabiliyor. Peki, inşaat ruhsatı ne kadar zamanda çıkar?

Efeler Belediyesi'nden Güneş Enerji Santrali Projesi!

Efeler Belediyesi, "Güneş Enerji Santrali Projesi"ni hayata geçirerek, elektriğini kendisi üretecek. Proje ile ilgili çalışmalarını hızlandıran Efeler Belediyesi, Güneş Enerji Santralı'nı Dalama Mahallesi'ndeki belediyeye ait arsada kuracak.

Konut imarlı arsada işyeri ruhsatı alınır mı?

Üzerine yapı yapılmasına izin verilen arsa türüne imarlı arsa deniyor. Ancak arsalar, Ticaret alanı, Ticaret+Konut, Turizm+Ticaret, Turizm+Ticaret+Konut gibi kategorilere ayrılıyor. Peki, konut imarlı arsada işyeri ruhsatı alınır mı?

Balta ifrazlı ne demek?

Bir taşınmazın teknik usullere göre düzenlenen haritalarla gerek kazaen ve gerekse rızaen belli parsellere bölünerek, her parselin tapu kütüğünde ayrı bir sayfaya tescil edilmesine ifraz deniyor. Peki, balta ifrazlı ne demek?

Rüzgar enerjisi santralleri eve ne kadar uzaklıkta olmalı?

Rüzgar enerjisi santralleri hangi alanlar üzerinde kurulmalı? Rüzgar enerjisi santralleri eve ne kadar uzaklıkta olmalı? Rüzgar santrali olan bir arsada ev yapılabilir mi? İşte yanıtı..

İfrazlı arsa ne demek?

İfraz işlemi; Tapu kütüğünde tek bir parsel olarak kayıtlı taşınmazın, birden fazla parsele bölünmesi ve tapu kütüğüne bu şekilde kaydedilmesi işlemine deniyor. Peki, ifrazlı arsa ne demek?

Saray Grup Beylikdüzü ve Güneşli’de yeni konut projesi hayata geçirecek!

Saray Grup, konut sektörüne Bahçelievler ’ den girdi. Firma, 2009’da satın aldığı 20 dönüm arsada, içinde otel de bulunan Greenist Konutları projesini Haziran 2014’de tamamlayacak...

Bursa'da 17 milyon liralık arsada isot yetiştiriliyor!

Bursa'nın göbeğindeki 17 milyon liralık imarlı arsada isot yetiştirip kebap yapıyor. İşletmenin hemen yanındaki alanda ziraat mühendisi danışmanlığında üretilen domates, isot, patlıcan, mutfakta kebap olup müşteri önüne geliyor

Dilek Hanif evini InStyle Home Dergisi'ne açtı!

Ünlülerin ve sosyetenin modacısı Dilek Hanif evinin kapılarını InStyle Home Dergisi'ne açtı

Güneş Park Evleri'nde 255 bin TL'ye! Hemen teslim!

Halkalı'da hayata geçirilen Güneş Park Evleri'nde fiyatlar 255 bin TL'den başlıyor

arsada ifrazlı ne demek Haberi

arsada ifrazlı ne demek

İfraz neden yapılır?

Tapu kütüğünde tek bir parsel olarak kaydı bulunan bir taşınmaz malın, birden fazla parsele bölünmesi ve tapu kütüğüne bu şekilde kaydedilmesi işlemi, ifraz işlemi olarak ifade ediliyor. Buna göre "Arsada ifrazlı ne demek?" sorusunun yanıtı şu şekilde karşımıza çıkıyor.


İfrazlı arsalar; söz konusu arsanın, birden fazla parsele bölündüğünü gösteriyor. Peki ifraz neden yapılır? İfraz işlemleri nelerdir?


Taşınmaz mallar üzerinde yapılan ifraz, işleme konu olan taşınmaz malın tapusunun bölünebilmesi için yapılıyor. İfraz işlemi ile tek tapuya sahip olan arsa, parsellere bölünerek bölünen parsellere tapu düzenleniyor.


İfraz işlemleri nasıl yapılır?

Ayırma için serbest mühendislerce düzenlenmiş ve uygunluğu kadastro müdürlüğünce kontrol edilerek onaylanmış ve bir üst yazıya bağlanmış üç takım dosya içinde değişiklik beyannamesi, kontrol raporu ve eki belgeler,


Ayrılması istenen taşınmaz malın sahibine ait...