08 / 05 / 2024

arsada imar terki ne demek

arsada imar terki ne demek

18. Madde Uygulama Yönetmeliğinin 4/c bendine göre yüzde 40'a kadar terkin yapılabildiği, arsada imar terki nedir, detayları haberimizde...

Hisseli arsada imar affı var mı?

Bir gayrimenkulün birden çok ortaklarını gösteren resmi belgeler hisseli tapu olarak adlandırılıyor. Hisseli arsa sahibi olanlar "Hisseli arsada imar affı var mı?" sorusuna yanıt arıyor. İşte hisseli tapulara ilişkin merak edilenler...

İmar Kanunu'nda kritik değişiklik!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 4 yıl önce hazırladığı ‘şehirlerde rant vergisi’ planı tekrar gündeme geldi. Taslağa göre, imar planında yapılan değişikliklerde arsada değer artışı olursa fark devlete ödenecek.

Kocaeli Real AVM'nin arsasında imar değişikliği mi yapılacak?

Not Gayrimenkul'ün satın aldığı Real AVM arsasında imar değişikliği yapılmak isteniyor. Eğer arsada imar değişikliğine gidilirse değeri 2.5 kat aratacak. 

İzmir Konak cami projesi imar planı askıda!

İzmir Konak İlçesi, Çınarlı Mahallesi, mülkiyeti hazineye ait Diyanet İşleri Başkanlığına tahsis işlemleri gerçekleştirilmiş olan arsada yapılacak olan Cami Projesi için imar planı askıya çıkarıldı...

İmar durumu belgesi nereden alınır?

İmar durumu belgesi, belli bir arsada yapılması istenen yapının imar planlarında alacağı şekli ve ne amaçla kullanılabileceğini gösteren belge oluyor. Peki, imar durumu belgesi nereden alınır? İmar durumu belgesi nasıl alınır?

İmar durumu belgesi nasıl alınır?

İmar durumu belgesi, belli bir arsada yapılması istenen yapının imar planlarında alacağı şekli ve ne amaçla kullanılabileceğini, söz konusu arsanın yapılanma koşullarını gösteriyor. Peki, imar durumu belgesi nasıl alınır?

Halkalı Atakent imar planı değişikliği askıda!

Halkalı Toplu Konut alanında kalan Atakent 1.bölgedeki 10 bin 864 metrekarelik boş arsanın imar planı bugün askıya çıkarıldı. Ticaret alanı olarak belirlenen arsada en çok 12 kata kadar izin verildi.

Konut imarı nedir?

Bir arsanın konut imarlı arsa olup olmadığı ilçe belediyesinin imar müdürlüğünden dilekçe ile öğrenilebiliyor.Peki konut imarı nedir?Konut imarlı arsada neler yapılabilir?İşte konut imarı hakkında bilinmeyenler..

İmar transferi nedir?

Bir arazi veya arsada ya da bina üzerinde, kat mülkiyeti kanunu, imar kanunu, imar planı veya imar yönetmelikleriyle izin verilen yapılaşma ve fiziki geliştirme hakkı transfer edilebilecek. Peki, İmar transferi nedir, nasıl olur?

Bakırköy Belediyesi: Bakırköy 46'da insiyatifimiz dışında imar değişikliği yapılmış!

Ali Ağaoğlu'na ait Bakırköy 46 Projesi İstanbul 8. idare Mahkemesi'ııin kararıyla durduruldu. Mahkeme kararından sonra konu hakkında açıklamada bulunan Bakırköy Belediyesi adı geçen arsada kendi iıısiyatifeleri dılıııda imar değişikliği yapıldığını duyurd

Arsada imar terki nedir?

18. Madde Uygulama Yönetmeliğinin 4/c bendine göre yüzde 40'a kadar terkin yapılabildiği, arsada imar terki nedir, detayları haberimizde...

Kuştur Turizm, Kuşadası arazilerinin imar düzenlemesi yapıldı!

Kuştur Kuşadası Turizm Kuşadası arazilerinde imar durum belgesi alabilmek için park, yol ve dere terkleri yapılarak miktar düzeltmesi yaptırıldı

Haydarpaşa'da ticaret imar izni iptal edildi!

Haydarpaşa Garı Liman Dönüşüm Projesi için TCDD arsalarına verdiği ticaret imar izni iptal edildi...

arsada imar terki ne demek Haberi

arsada imar terki ne demek

Arsada imar terki nedir?

Düzenleme ortaklık payı (DOP), imar uygulaması kapsamında  vatandaşların ulaşım, dinlenme, sosyal, kültürel ve güvenlik gibi ihtiyaçlarını karşılamak için  park, dinlenme tesisi, karakol gibi yapıların yapılması amaçlı uygun görülen yerlerin kamu yetkisi kullanılarak, özel mülkiyet sahiplerinden alınmasını ifade ediyor. Buna göre arsa imar terki nedir sorumuzun bir kısmını yanıtlamış oluyoruz.


Arsada imar terki, Düzenleme Ortaklık Payı (DOP) kapsamında yapılıyor. İmar Kanunu'nda arsada imar terki nedir, imar terki ne kadar yapılır sorusunun yanıtına yer veriliyor.


18. Madde Uygulama Yönetmeliğinin 4/c bendine göre yüzde 40’a kadar imar terki uygulaması yapılabiliyor.



Işıl Seren...