28 / 04 / 2024

arsadan yol geçerse iptal edilir mi

arsadan yol geçerse iptal edilir mi

Büyükşehir Belediyesi tarafından ve İlçe Belediyesi ve Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından bir arsa üzerinde yol açılabiliyor. Peki, bir arsanın yola gitmesi engellenebilir mi? İşte yanıtı..

Araç muayene tarihim ne zaman? Araç muayenesi 1 gün geçerse ne olur?

Aracı olan vatandaşların belirli günlerde sorduğu birtakım sorular vardır. Onlardan biri de araç muayene ile ilgili olmaktadır. İşte bu konuda sorulan soruların yanıtları!

TOKİ sözleşmesi ne zaman olur? TOKİ sözleşme tarihi geçerse ne olur?

TOKİ’den konut almaya hak kazanan vatandaşlar, TOKİ konut sözleşmesine dair sorduğu soruların sayısını her geçen gün arttırmaktadır. İşte TOKİ sözleşmesine dair merak edilen sorular ve yanıtları!

Elinize bu dolardan geçerse sakın panik yapmayın! Hemen haberi tıklayıp gerçeği öğrenin

Doların son dönemde yatırım aracına dönüşmesinin ardından birçok vatandaş dolar satın almaya başladı. Ancak ABD dolarda bir değişikliğe gitti. İşte o değişikik hakkındaki tüm detaylar...

Borsanın geleceği ne olacak! Sınıra dayandı

Yaşanan son gelişmelerin ardından yukarı seyrini sürdüren Borsa İstanbul, 4000 puan sınırına dayandı. Peki, endeks bu 4000 puan seviyesini aşabilir mi, geçerse yeni hedef kaç puan olur?

Emekli olup maaş alacaklar! Milyonlarca kişiyi çok yakından ilgilendiriyor

Türkiye'de milyonlarca insanın beklediği emeklilikte yaş sorunuyla ilgili yeni gelişmeler yaşanıyor. EYT’de yol haritası yavaş yavaş belli olurken, eğer yasa geçerse milyonlarca kişi de emekli maaşlarına kavuşmuş olacak.

Merkez Bankası faizi 'pas geçerse' dolar ne olur? Piyasa uzmanı İslam Memiş nefes kesen açıklamayı yaptı...

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası bugün Para politikası faiz kararını açıklamadan önce İslam Memiş'ten nefes kesen dolar açıklaması geldi.

Dolarda kritik süreç! Bu sınırı geçerse çok yakında 20 TL'yi görecek!

Piyasalar merakla beklenen yeni Haziran haftasına hareketli girerken, yatırımcıların gözdesi gram altın da 1000 TL'ye yaklaştı. Piyasa Uzmanı Tuna Kaya, elinde döviz ve altını olanlar için yeni kur tahminlerini paylaştı.

Piyasa Kahini İslam Memiş altın için açık açık rakam verdi! Altın bu fiyatı geçerse piyasa altüst olur

Altın ve Piyasalar Uzmanı İslam Memiş gram altın ve ons altın fiyatlarını değerlendirdi.

İBB'den şok öğrenci akbil kararı! İmamoğlu reddetti

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, öğrenci abonmanlarındaki yüzde 40'lık zammın geri alınmasına yönelik kararı veto etti. Karar ikinci kez Meclis'ten geçerse İmamoğlu onaylamak zorunda kalacak.

Altının kokusunu alan adam İslam Memiş altın için sınırı çizdi! Altın fiyatları bu rakamı geçerse çarşı karışır

Para piyasalarındaki hareketlenme devam ederken, altın yerinde sayıyor. Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, rakam verdi. Yatırım için dövize mi yoksa altına mı yönelmeli? İşte detaylar…

Ayçiçek yağı şeker un et süt makarna pirinç bulgura devlet desteği mi geliyor? 20 üründe sabit fiyat iddiası

Son 3 aylık dönemde zaman zaman vatandaşın almakta zorlandığı kimi zaman raflarda tükenen kimi zaman vatandaşın dükkan önünde kuyruğa girdiği ürünlere devlet desteği mi geliyor. Gündeme gelen son iddia hayata geçerse bu sorunun cevabı 'Evet' İşte detaylar...

Emekliye 495 lira ek gelir eli kulağında!

Temmuz ayında memurların maaşları artarken aile yardımları da artacak. Memurlar Temmuz’da aile yardımını almak için heyecanlanırken, emekliler de bu ödemeden yararlanmak istiyor. İstekleri hayata geçerse eğer 2 çocuklu bir emekliye aylık 495 lira ek gelir sağlanmış olacak.

Antalya'da 5 yıldızlı otel için yıkım kararı!

Antalya'nın Manavgat ilçesinde bulunan otel için bahçesinden yol geçmesi nedeniyle yıkım kararı alındı. Yıkım için otele gelen Manavgat Belediyesi yetkileri, otel personeliyle gerginlik yaşadı.

arsadan yol geçerse iptal edilir mi Haberi

arsadan yol geçerse iptal edilir mi

Arsanın yola gitmesi engellenebilir mi?

Büyükşehir Belediyesi tarafından ve İlçe Belediyesi ve Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından bir arsa üzerinde yol açılabiliyor.


Kanunen belediye yol geçiriyorsa, belediyenin arsadan düzenleme ortaklık payı denilen yüzde 40'lık kısmı kesme hakkı bulunuyor. Ancak bir yüzde 40'ı aşıyorsa aşan kısıma kamulaştırma sureti ile bir bedel ödeniyor.


Buna karşın, yüzde 40'ın aşılmasına rağmen bedel ödenmemiş ve kamulaştırmasız el atma uygulanmış ise; Asliye Hukuk Mahkemesinde kamulaştırmasız el atma davası açılabiliyor.


Bu davada arsanın yola giden kısmının bedeli kadar ücret tahsil talep edilebiliyor.


Arsadan yol geçmesi durumunda, mal sahibi bu uygulamanın yasalara aykırı bir şekilde yapıldığını iddia ediyor veya lüzumsuz bir uygulama olarak görüyorsa; Arsadan geçen yol hangi kuruma bağlı ise idari işlemin iptali için idare mahkemesine başvurulabiliyor. Peki, arsanın yola gitmesi engellenebilir...