12 / 05 / 2024

arsalara numara verilmesi

arsalara numara verilmesi

Adres ve Numaralandırmaya İlişkin Yönetmelik kapsamında yer alan hükümlere göre arsalara numara nasıl verilir? Arsaların numaralandırması ile ilgili detaylar ve hükümler için haberimize giriş yapabilirsiniz...

1941 yılına alınan karar: Cadde ve sokaklara numara konulmayacak!

1941 yılında alınan karara göre cadde ve sokaklara numara konulmayacağı bildirilmiş. Yeni karara göre sokak ve caddeler isimle adlandırılmasına karar verilmiş.

TBMM'de kira düzenlemesi gündemde: Yüzde 25'e uymayan ev sahibine 1 ila 3 yıl hapis cezası verilmesi planlanıyor!

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), yeni dönemde kira düzenlemesi gibi önemli yasaların hayata geçirilmesini planlamaktadır. Kira artışını sınırlayan düzenlemenin süresinin uzatılması beklenirken, fahiş kira artışı yapanlara 1 ila 3 yıl hapis cezası verilmesi planlanmakta...

Depremden sonra arsalara talep yüzde 200 arttı! Arsa fiyatlarında son durum ne? En çok talep hangi ilçelere?

Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, İstanbul'dan başlayan göç ve arsaya artan talep ile ilgili açıklamalarda bulundu. Depremden sonra arsalara talep yüzde 200 arttı! Arsa fiyatlarında son durum ne? En çok talep hangi ilçelere?

Fahiş konut fiyatları arsalara olan talebi artırdı!

Yükselen fiyatlar sebebiyle konut alma hayalini erteleyen kişiler arsalara yöneldi. En çok rağbet gören yerler ise İstanbul Esenyurt, Tekirdağ Çerkezköy ve Çorlu civarları oldu.

Bir Numara Mühendislik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Bir Numara Mühendislik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Ataşehir’de 1 milyon  TL sermaye bedeli  ile Özgür Demirci tarafından kuruldu.

Beş Numara Antikacılık Ve Mimarlık Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Beş Numara Antikacılık Ve Mimarlık Sanayi Ticaret Anonim Şirketi Üsküdar’da 50 bin TL sermaye bedeli ile Hüsnü Gürüz tarafından kuruldu.

Manisa'da sanayi imarlı arsalara talep artıyor!

Ege'nin değerli bölgelerinden Manisa'da son zamanlarda imarlı arsalara rekor sayıda talep bulunuyor. İzmir-İstanbul Otoyolu Projesi ve Kuzey Ege Otoyolu gibi yatırımlar Manisa'ya olan ilgiyi artırdı. 

Yapı kayıt belgesi alan binalar için yıkım kararı verilmesi TBMM'de!

İmar barışı kapsamında yapı kayıt belgesi alan bazı binalar için yıkım kararı verilmesi meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Nuhoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Yapı kayıt belgesi alan binalar için yıkım kararı verilmesi meclis gündeminde!

İmar barışı kapsamında yapı kayıt belgesi alan bazı binalar için yıkım kararı verilmesi meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Nuhoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Koronavirüs salgını ile yazlık bölgelerdeki arsalara talep arttı!

sahibindencom verilerine göre, kent yaşamı yerine doğa içerisinde sakin bir hayat sürmek isteyenlerin tercih ettiği yazlık alanlardaki arsalara talep arttı.

Marmaris'te mesire alanının işletme hakkının kiraya verilmesi TBMM'de!

Muğla'nın Marmaris ilçesindeki bir mesire alanının işletme hakkının kiraya verilmesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Girgin, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Binalarını yapamayan veya taksitlerini ödeyemeyen köylülere ek süre verilmesi önerildi!

442 sayılı Köy Kanunu'na göre köylülere satışı yapılan taşınmazlar için belirlenen süre içinde binalarını yapamayan veya taksitlerini ödeyemeyenlere ek süre verilmesi önerisi meclis gündemine taşındı. CHP'li Yalım, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kovid-19'da yabancıların Türkiye'deki arsalara ilgisi arttı!

Pandemi sürecinde Türkiye'nin çeşitli bölgelerindeki arsalara olan ilgi çoğaldı. 

arsalara numara verilmesi Haberi

arsalara numara verilmesi

Arsalara numara nasıl verilir?

Adres bilgileri oluşturulurken bir sokak içerisinde arsaların mevcut olması durumunda, arsalara da numara veriliyor. Söz konusu arsanın birden fazla sokağa veya caddeye cephesinin olması durumlarında ise, arsa için her sokak veya caddeden bağımsız bir numara oluşturuluyor.


Konu ile ilgili hükümler Adres ve Numaralandırmaya İlişkin Yönetmelik kapsamında 32, 33 ve 34. maddelerde yer alıyor.


Arsaların numaralanması            

MADDE 32 – (1) Bir sokak üzerinde arsalar mevcut ise;             

a) Parsellenmiş arsaların her birine bu Yönetmeliğin 27 nci maddesinde belirtilen esaslara göre birbirini takip eden, bağımsız bir numara verilir. Birden fazla sokak veya caddeye cephesi olan arsalara, her sokak veya caddeden bağımsız bir numara tahsis edilir.

             

b)...