06 / 05 / 2024

arsalardaki imar durumları

arsalardaki imar durumları

Yeni konut talebi Türkiye'de yükselişini tüm hızıyla sürdürüyor. Gayrimenkul sektöründe dikkat edilmesi gereken en önemli noktalar tapu ile arsalardaki imar durumları olarak sıralanıyor.

Ataşehir Yenisahra ve Barbaros’un dönüşüm sorunu KİPTAŞ’la çözülecek!

Yenisahra ve Barbaros Mahalleleri’nin imar durumlarının da çıktığını dile getiren Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, "Biz elimizi taşın altına koyarak KİPTAŞ ile birlikte bu sorunu çözmeye çalışacağız" dedi.

Gemlik'te imar ve kentsel dönüşüm sorunu çözülecek!

Gemlik'te gündemden düşmeyen dönüşüm ve îmar durumları ile ilgili açıklamalarda bulunan Milletvekili Zafer Işık, ''Gemlik'te sonuca ulaşmak üzere olduğumuz kuzey imar planları konusunda bütçe görüşmelerinin ardından önemli adımlar atacak, meseleyi çözeceğiz'' diye konuştu.

Manisa'da tek tıkla imar sorgulaması!

MANİSA'da imar durumunu öğrenmek isteyen vatandaşlar imar durumları hakkında bililendirmeyi belediyeye gitmeden öğrenebiliyorlar.

İzmir'in imar durumları internetten sorgulanabilecek!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, taşınmazlara ait imar durum belgelerini, bilgi amaçlı olarak internette sunmaya başladı. Vatandaşlar, evlerinin kentsel dönüşüm alanlarında kalıp kalmadığını artık kolaylıkla öğrenebiliyor.

Çanakkale'de 5 milyon 300 bin TL'ye satılık 4 gayrimenkul!

Mülkiyeti Çan Belediyesi'ne ait olan imar durumlarına göre üçü arsa ve biri LPG ve dinlenme tesisi olarak kullanılan 4 gayrimenkul 5 milyon 300 bin TL bedelle ihale ediliyor.

Tarsus Devlet Üniversitesi ve organize sanayi için toplantı yapıldı!

MERSİN Tarsus'ta Tarsus Devlet Üniversitesi ile Tarım Organize Gıda Sanayi'ye yönelik istişare toplantısı düzenlendi. Tarsus Üniversitesi ile Tarım Organize Gıda Sanayi için yerleşke, imar durumları, gelişme alanları gibi konularda bilgilendirme yapıldı.

Gayrimenkul sektöründe dikkat edilmesi gerekenler!

Yeni konut talebi Türkiye'de yükselişini tüm hızıyla sürdürüyor. Gayrimenkul sektöründe dikkat edilmesi gereken en önemli noktalar tapu ile arsalardaki imar durumları olarak sıralanıyor.

T1 imar durumu nedir?

İmar planlarında, imar durumları lejantlar ile gösteriliyor. Kimi alanlar "T1" olarak gösteriliyor. Peki, T1 imar durumu nedir? T1 imar ne demek? İşte yanıtı..

İmar planları acil durumları düşünülerek yapılmalı!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'nda görevli Mimar Aynur Okçu, imar planı yapılırken oluşabilecek yangınlara karşı binalarda dikkat edilmesi gereken noktaları açıkladı.

Ordu projeleri masaya yatırıldı!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, ilçe belediye başkanları ile istişare toplantısı gerçekleştirdi, toplantıda il genelinde yapılan ve yapılması planlanan yatırımlar, imar durumları, altyapı yatırımları gibi konular ele alındı.

Emlak Konut'un Ispartakule'de 239 bin 915 metrekare arsası var!

Emlak Konut GYO portföyündeki rezerv yapı alanında kalan arsaların mevcut imar durumlarına ve çevrede yapılan piyasa araştırmalarına göre toplam değeri 341 milyon 879 bin 516 TL. Projenin hasılatının bugünkü toplam değer 1 milyar 33 milyon 540 bin TL.

İmar harçlarından muafiyet!

İmar harçları kapsamında belediyeye ödenmesi gereken bedeller ve oranlarına ilişkin açıklamalar 2981 sayılı Kanun kapsamında açıklanıyor. İmar harcından muafiyet de bulunuyor. Peki imar harçlarından muafiyet durumları nelerdir?

Şifai imar durumu nedir?

Bilindiği üzere belediyelerin ilgili biriminden öğrenilebilen imar durumları Şifai, Yazılı ve Çizili imar durumu olmak üzere 3’e ayrılıyor. Peki, şifai imar durumu nedir? İşte yanıtı...

arsalardaki imar durumları Haberi

arsalardaki imar durumları

Türkiye'de son iki yılda konut satışları 1 milyonun üzerinde seyrediyor. En karlı yatırım aracı olduğunu son beş yıldır kanıtlayan gayrimenkulde, alıcıların olası riskleri en aza indirmek için konut, arsa, ofis veya dükkan gibi bir taşınmazı almadan önce doğru adımlar atması gerekiyor. 1.800'e yakın inşaat firması tarafından yapımı veya satışı devam eden toplam 4 binin üzerinde projeyi bir arada sergileyen 3 boyutlu emlak sitesi 3DKonut.com, bu konudaki en önemli unsurları "doğru taşınmaz", "doğru bölge" ve "doğru fiyat" olarak sıralarken, yatırımcıları da dikkat etmeleri gereken konulara ilişkin uyarıyor. 

ARSADA İMAR 

3DKonut.com'dan yapılan açıklamaya göre birikimlerini arsa yatırımında değerlendirmeyi hedefleyen yatırımcıların, bu noktada detaylı bir araştırma yapması gerekiyor. Burada kritik konu ise arsanın imar durumu. Çünkü, imar izninin olup olmaması ya da imar durumunun...