28 / 04 / 2024

Arsamdan yol geçti

Arsamdan yol geçti

Büyükşehir Belediyesi tarafından ve İlçe Belediyesi ve Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından bir arsa üzerinde yol açılabiliyor. Peki, bir arsanın yola gitmesi engellenebilir mi? İşte yanıtı..

Arsamdan yol geçti ne yapmalıyım?

Bir arsanız olduğunu ve bu arsanızdan yol geçtiğini düşünelim. Bu durumda arsa sahibine bir bedel ödenecek mi? Bu uygulama durdurulabilir mi? Arsamdan yol geçti ne yapmalıyım, diyorsanız işte yanıtı...

Dolarda yangın yeri! Dolar resmen uçuşa geçti! Dolar alalım mı, bozduralım mı? İşte son dakika dolar/TL 23 Ağustos 2022

Fed'in beklenenden daha şahin kararlar alacağına yönelik beklentiler ve Avrupa'da artan enerji krizi korkusu Euro/dolar'ın gerilemesine yol açarken dolar resmen uçuşa geçti. Dolar bugün yangın yeri gibi. Peki dolar alalım mı, bozduralım mı? İşte son dakika dolar kuru 23 Ağustos 2022...

Fuzul Grup konut satışında Türk Lirası dönemine geçti!

Fuzul Grup, konut satışında tamamen Türk Lirası dönemine geçti. Yabancıya satışta bile doların kullanılmaması kararını aldı…

Erdemli Belediyesi'nden okuldan yol geçecek iddialarına yanıt!

Erdemli Belediyesi, geçtiğimiz günlerde bazı basın yayın organlarında yer alan, 'okuldan yol geçecek' şeklindeki haberin, tek taraflı ve eksik bilgiye dayalı olduğundan yanlış algıya sebep olduğunu bildirdi.

FETÖ, TMSF’ye devredilen şirketler için harekete geçti!

FETÖ’nün bir Ali Cengiz oyunu daha ortaya çıktı. ABD’deki yabancı işadamlarına şirket kurduran örgüt üyeleri, TMSF’ye devredilen firmaları yeniden almak için harekete geçti. Yurtdışında toplanan himmet paralarının bu alımlarda kullanılması düşünülüyor.

İş adamları Bayburt'a yatırım yapmak için harekete geçti!

Başbakan Yıldırım'ın yatırım ve kalkınma hamlesi paketini açıklamasının ardından çok sayıda iş adamı Bayburt'a yatırım için harekete geçti.

FETÖ'ye ait 15 milyar liralık gayrimenkul devlete geçti!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, FETÖ'ye ait okul, yurt ve vakıfların içerisinde olduğu toplam 15 milyar liralık taşınmazın devlete geçtiğini bildirdi.

252 şirket TMSF'ye geçti!

AA Finans Masası'nın konuğu olan TMSF Başkanı Şakir Ercan Gül, Fon’a devrediler şirketler ile ilgili son bilgileri verdi. TMSF Başkanı Gül, 252 şirketin Fon bünyesine geçtiğini açıkladı.

Tüketici güven endeksi Ağustos'ta yükselişe geçti!

Kategori Mağazacılığı Derneği (KMD) Yönetim kurulu Başkanı ve Koçtaş Genel Müdürü Alp Önder Özpamukçu, Türkiye ekonomisinin darbe girişiminin ardından normalizasyonu sağladığını belirterek, "Ağustos ayında tüketici güven endeksi yeniden yükselişe geçti'' dedi.

Türk inşaat şirketleri, Rusya'daki ortaklarıyla ihaleler için irtibata geçti!

Türkiye ve Rusya arasındaki soğukluğun erimesi üzerine Türk inşaat şirketleri, Rusya'daki ortaklarıyla irtibata geçti. İhale yasağı resmi olarak kalkmamasına rağmen Türk firmaları ihalelere davet almaya başladı.

Süleyman Demirel'in vefatının üzerinden 1 yıl geçti!

1993 yılında Türkiye Cumhuriyeti'nin 9. Cumhurbaşkanı seçilen Türk siyasetinin fötr şapkalı "baba"sı Süleyman Demirel'in vefatının üzerinden bir yıl geçti.

Sahilada projesi Torunlar'a mı geçti?

Hürriyet Gazetesi Köşe yazarı Jale Özgentürk köşesinde " Tesco gidiyor Kipalar Migros oluyor " başlıklı yazısına yer verdi. Özgentürk yazısında Sahilada projesinin Torunlar'a geçtiğini iddia etti..

İnşaat sektöründe ilkbahar dönemi durgun geçti!

Besa Grup Yönetim Kurulu Üyesi Efe Bezci, " İlkbahar dönemi özellikle bizim gibi inşaat ağırlıklı projeler üreten firmalar üzerinde son yılların en durgun dönemi olarak geçti ancak, önümüzdeki aylarda bu açığın hızla kapatılacağından umutluyuz" dedi.

Samsun'da arazisinden yol geçen vatandaş yolu kapattı!

Samsun'da arazisinden yol geçirildiğini iddia eden İbrahim Akbulut, daha önce bir kısmını kapattığı yolu, belediye ile anlaşamayınca tamamen ulaşıma kapattı. Akbulut: ''Bu arazi tamamen bana ve aileme aittir. Tapulu arazimi kimse kullanamaz'' dedi.

Arsamdan yol geçti Haberi

Arsamdan yol geçti

Arsanın yola gitmesi engellenebilir mi?

Büyükşehir Belediyesi tarafından ve İlçe Belediyesi ve Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından bir arsa üzerinde yol açılabiliyor.


Kanunen belediye yol geçiriyorsa, belediyenin arsadan düzenleme ortaklık payı denilen yüzde 40'lık kısmı kesme hakkı bulunuyor. Ancak bir yüzde 40'ı aşıyorsa aşan kısıma kamulaştırma sureti ile bir bedel ödeniyor.


Buna karşın, yüzde 40'ın aşılmasına rağmen bedel ödenmemiş ve kamulaştırmasız el atma uygulanmış ise; Asliye Hukuk Mahkemesinde kamulaştırmasız el atma davası açılabiliyor.


Bu davada arsanın yola giden kısmının bedeli kadar ücret tahsil talep edilebiliyor.


Arsadan yol geçmesi durumunda, mal sahibi bu uygulamanın yasalara aykırı bir şekilde yapıldığını iddia ediyor veya lüzumsuz bir uygulama olarak görüyorsa; Arsadan geçen yol hangi kuruma bağlı ise idari işlemin iptali için idare mahkemesine başvurulabiliyor. Peki, arsanın yola gitmesi engellenebilir...