18 / 05 / 2024

arsamın yerini nereden bulurum

arsamın yerini nereden bulurum

Size miras olarak bir arsa kaldığını veya bir arsa aldığınızı ancak bu arsanın yerinin tam olarak nerede olduğunu bilmediğinizi farz edelim. Bu durumda "Arsamın yerini nasıl bulurum?" diye soruyorsanız işte online sorgulama adımları...

Kredi kartlarında sınırlama nereden başlayacak? İlk işaret geldi...  

Kredi kartı harcamalarındaki yükseliş devam ederken gözler ekonomi yönetiminden gelecek kararlara çevrildi. Peki kartlarda hangi düzenlemeler bekleniyor, ilk sınırlama nereden başlayacak?

A101'de bu hafta yine dev indirim kampanyası! A101'de yağ fiyatları 102 TL birden düştü...

A101 aktüel 13-19 Ocak'ta mağazalarda birçok indirimli ürün yerini alacağı belirtildi. Bu hafta sıvı yağ, zeytinyağı, kahve ve seçili çeşitli ürünlerde indirim kampanyası yapılacağı duyuruldu. İşte, 13-19 Ocak A101 aktüel ürünleri ve detaylar...

A101'de haftalık kampanyalar devam ediyor! A1*1'e bu hafta elektrikli moped geliyor...

A101 aktüel 18 Ocak Perşembe günü mağazalarda birçok indirimli ürün yerini alacağı duyuruldu. Bu hafta A101'e elektrikli moped, yemek masası takımı, buzdolabı ve küçük ev aletleri gibi birçok ürün gelecek. İşte, 18 Ocak Perşembe A101 aktüel ürünleri ve detaylar...

100 milyon adet madeni 5 lira tedavülde! Peki kağıt paranın yerini alır mı?

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılı dolayısı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından basılan 100 milyon adet hatıra madeni 5 Türk Lirası'nın piyasadaki yerini aldığı kaydedildi. İşte haberin detayları...

Passat'ın yerini alacak model belli oldu

Passat'ın üretimi durunca Passat severler büyük üzüntü yaşamıştı. Volkswagen bu gelişmeden sonra Passat'ın yerine başka bir model çıkarıyor. İşte merak edilen o model...

Atlas Group: Minimalizm kendini gayrimenkulde tiny houselar ile gösterdi!

Şehir hayatından sıkılanlar çözümü tiny houselara yatırım yapmakta buluyor. Atlas Group Yönetim Kurulu Başkanı Umut Bingöl, konut sektöründe tiny house’ların yerini değerlendirdi. 

Otomobillerde 180 bin TL'ye varan indirim müjdesi! Markalar stok eritme yarışına girdi!

Arz kısıtı ve spekülatif taleple oluşan araç bekleme kuyrukların yerini şimdi sipariş iptalleri aldı. Markalar stok eritmek için kampanyalarını peş peşe duyurdu. Otomobillerde 180 bin TL'ye varan indirimler yapılıyor. İşte detaylar...

Çip üretiminde Türkiye anahtar ülkelerden birisi olacak!

Yongatek Microelectronics Genel Müdürü Ali Baran, ABD'deki önemli şirketlerin CEO'larının 21. yüzyılda petrolün yerini çipin alacağını söylediğini belirterek, "Türkiye açısından bu konuyu bir fırsat olarak görüyoruz" dedi.

5 TL ve 10 TL parası olanlar dikkat! Artık kullanılmayacak mı? Flaş gelişme

5 TL ve 10 TL'lik kağıt paraların yerini aynı miktarda madeni paraların alacağı iddiası büyük yankı uyandırdı.

Akın Okyay nereden mezun olmuştur? Akın Okyay evli mi, bekar mı?

Akın Okyay kimdir? Akın Okyay hangi mesleği yapıyor? Akın Okyay nereden mezundur? İşte detaylar!

iOS 17 Ne Zaman Çıkacak? Fiyatı ne kadar?

iOS 17'nin bu sonbaharda halka sunulması ve en son iPhone işletim sistemi olarak iOS 16'nın yerini alması bekleniyor. Güncellemeye hangi özelliklerin dahil edileceği henüz bilinmiyor, Ayrıca iMessage'da önemli iyileştirmeler yer alıyor.

Münire Barçın Kayaman kimdir? Münire Barçın Kayaman nereden mezundur?

Münire Barçın Kayaman kimdir? Münire Barçın Kayaman’ın mesleği nedir? Münire Barçın Kayaman nereden mezundur? İşte detaylar!

Oxford: Yeşil enerji AB'de Rus gazının yerini alabilir!

Avrupa Birliği'nde (AB) yeşil enerjinin 2028 yılına kadar toplamda 811 milyar avro yatırımla Rus doğal gazını ikame edebileceği hesaplanıyor.

arsamın yerini nereden bulurum Haberi

arsamın yerini nereden bulurum

Arsamın yerini nasıl bulurum?

Size miras olarak bir arsa kaldığını veya bir arsa aldığınızı ancak bu arsanın yerinin tam olarak nerede olduğunu bilmediğinizi farz edelim.


Bilindiği üzere sahip olunan tarla arsa veya evin tapusuna ait yerleri bilmiyorsanız eskiden tarlalarınızı ya da arsanızı tapu görevlilerine ölçtürmeniz gerekiyordu. Ancak son zamanlarda Tapu ve Kadastro müdürlüğü geliştirdiği online sistemle tarla veya arsaya internet üzerinden erişimi sağladı.


Bu uygulama sayesinde yanlış olduğunu düşündüğünüz hesaplamaları ve parselleri tapuya giderek ölçtürebiliyor ve düzelttirebiliyorsunuz. Peki, siz de "Arsamın yerini nasıl bulurum?" diyorsanız hemen yanıtlayalım.

nternet üzerinden Ada pafta parsel sorgulama işlemi, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün Coğrafi Bilgi Sistemleri ile yapılabiliyor. Sorgulama yapmak için cbs.tkgm.gov.tr/parselsorgu.aspx adresinde giriş yapılması gerekiyor.


Bu sayfada sunulan seçenekler arasında MEGSİS, yardım, eğitim videoları, istatistikler, parsel sorgu...