30 / 04 / 2024

arsanın imarlı olduğunu nasıl öğrenebilirim

arsanın imarlı olduğunu nasıl öğrenebilirim

Üzerine ev yapmak için ya da yatırım amaçlı olarak bir arsa satın almak istediğinizi düşünelim. Peki, bu arsanın imarlı olup olmadığı nasıl anlaşılır? Arsa imar durumu nasıl ve nereden sorgulanır?

İBB'den megakentin göbeğinde dev satış! Beşiktaş'taki turizm ve ticaret imarlı arsanın fiyatı dudak uçuklattı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Beşiktaş Dikilitaş'ta yer alan zemin altı katlı otopark, zemin üstü turizm+ticaret imarlı arsayı satıyor. Peki Beşiktaş Dikilitaş'taki arsanın fiyatı ne kadar? 

İstanbul'un dönüşümünde izlenecek yol haritası belli oldu!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki yaptığı açıklamada İstanbul'un dönüşümünde izlenecek yol haritasının belli olduğunu söyledi.

İstanbul'da 2 taksitle KDV'den muaf arsa satılacak! Konut imarlı arsanın fiyatını duyan inanamıyor!

İstanbul İli Pendik Belediye Başkanlığı, Yayalar'da yer alan 4 bin 101 metrekare alana sahip arsayı satışa çıkardı. Arsanın satış ihalesi 11 Ekim 2023 tarihinde saat 11.00'de yapılacak.

İstanbul Havalimanı günlük 1511 uçuşla Avrupa'nın lideri oldu!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul Havalimanı'nın, 21-27 Ağustos haftasında, günlük ortalama 1511 uçuşla Avrupa'nın lideri olduğunu açıkladı.

Merkez Bankası enflasyonun neden yüksek olduğunu açıkladı!

TCMB’den neden enflasyonun yüksek olduğuna ilişkin bir açıklama geldi. Tüketici enflasyonun tarihsel temmuz ayı eğilimine kıyasla yüksek bir artış yaşadığını paylaşan TCMB, bu gelişmede vergi artışlarının yanında, liradaki değer kaybının ve ücret artışlarının etkili olduğunu ifade etti.

Arsanın sit alanı olup olmadığı nasıl anlaşılır? Sit alanı olduğu nerden öğrenilir?

Arsa konusunda önemli bir konu olan sit alanı, çoğu gayrimenkul işlemlerinde merak edilmektedir. Arsanın sit alanı dahilinde olması, arsa sahiplerini ilgilendirmektedir. Peki sit alanı nedir, arsa sit alanı olduğunda ne olur? İşte buna benzer tüm merak edilen soruların yanıtları haberin devamında…

Akbank bu parayı almanız için bugünün son olduğunu duyurdu!

Akbank, düzenlediği kampanya kapsamında tüm müşterilerine 300 TL hediye edeceğini duyurdu. 30 Haziran’ın son katılım tarihi olduğunu paylaşan Akbank, Axess müşterilerine özel düzenlediği kampanyanın katılım şartlarını da paylaştı.

Prefabrik ev için arsa büyüklüğü ne kadar olmalıdır?

Prefabrik evi kendi arsasına yaptırmayı düşünen vatandaşlar, ne kadar arsanın gerekli olduğunu araştırmaktadır. İşte detaylar!

Altın Kahini İslam Memiş son kez uyardı! Önümüzdeki ay altın bu kadar olacak! Bu rakamı görenler ne olduğunu şaşıracak

Altın fiyatlarındaki düşüş bugün de devam ediyor. Peki altın fiyatları düşmeye devam edecek mi? Altın Kahini İslam Memiş son kez uyardı! Önümüzdeki ay altın bu kadar olacak! Bu rakamı görenler ne olduğunu şaşıracak.

Bir yerin kime ait olduğunu nasıl öğrenebilirim?

Tapu işlemlerinin nasıl yapıldığı, Bir yerin kime ait olduğunu nasıl öğrenebilirim? şeklindeki soruların yanıtına kolaylıkla ulaşabilirsiniz. İşte detaylar!

Bir mülkün kime ait olduğunu nasıl öğrenilir? E-devlet üzerinden tapu sorgulanır mı?

Bir mülkün kime ait olduğunu nasıl öğrenebilirim? sorusu sıklıkla sorulan sorulardan biridir. İşte merak edilen sorunun yanıtı!

Dolar ve euronun eşitlenmesinin Türkiye’nin neden aleyhine olduğunu ekonomistlerin hocası Mahfi Eğilmez açıkladı

Doların tüm para birimleri karşısında değer kazanmasının ardından dolar ile euro aynı seviyeye geldi. Ünlü ekonomist Mahfi Eğilmez dolar ile euronun eşitlenmesinin Türkiye’nin neden aleyhine olduğunu anlattı.

Kiracıların sahip olduğu haklar nelerdir? Kiracılar hangi haklara sahiptir?

Kiracılar hangi haklara sahip olduğunu merak ediyor. Kimisi biliyor, kimisi de bilmiyor. İşte kiracıların sahip olduğu bazı hakların listesi!

arsanın imarlı olduğunu nasıl öğrenebilirim Haberi

arsanın imarlı olduğunu nasıl öğrenebilirim

Arsanın imarlı olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Üzerine ev yapmak için ya da yatırım amaçlı olarak bir arsa satın almak istediğinizi düşünelim. Öncelikle arsanın imarlı olup olmadığının tespit edilmesi gerekiyor.


Peki, bir arsanın imarlı olup olmadığı nasıl anlaşılır? Arsa imar durumu nasıl ve nereden sorgulanır?


Taşınmaz malların bölgenin imar planlamasındaki yeri hakkında bilgiler imar durumu belgesi ile öğrenilebiliyor. 


Bir arsanın üzerinde; ne kadar büyüklükte bir inşaata izin verileceği; inşa edilecek yapıların ne kadar yükseklikte olacağı, terkler, tevhid ve ifraz şartları; arsa üzerinde nasıl bir yapılaşma olabileceği imar durumundan görülebiliyor.


İmar durumu belgesi, taşınmazın bağlı olduğu belediyenin imar ve şehircilik birimlerinden alınabiliyor.  Ancak belgeyi almak için dilekçe yazılması ve gerekli olan diğer belgelerin temin edilmesi gerekiyor: Tapu aslı, çap aslı, vekaletname.


Ayrıca imar durumunun belge olarak alınmak...