30 / 04 / 2024

arsanın imarlı olup olmadığı nasıl anlaşılır

arsanın imarlı olup olmadığı nasıl anlaşılır

Üzerine ev yapmak için ya da yatırım amaçlı olarak bir arsa satın almak istediğinizi düşünelim. Peki, bu arsanın imarlı olup olmadığı nasıl anlaşılır? Arsa imar durumu nasıl ve nereden sorgulanır?

Eyüpsultan'da konut imarlı arsa satılıyor! İBB tarihi açıkladı!

İBB, Eyüpsultan Alibeyköy'de yer alan konut imarlı arsayı satıyor. Peki Alibeyköy'deki arsanın fiyatı ne kadar? İşte ayrıntılar ve ihale tarihi...

Arnavutköy'de 4 kat konut imarlı arsa satılıyor! Megakentte KDV'den muaf arsa arayanlar bu tarihe dikkat!

İstanbul Sultangazi Belediye Başkanlığı, Arnavutköy'de yer alan 4 kat konut imarlı arsayı KDV'den muaf satışa sunuyor. Peki Arnavutköy'de satışı yapılacak arsanın fiyatı ne kadar? 

İstanbul'da deniz gören arsanın metrekare fiyatı 40 kuruşmuş!

İstanbul'da günümüzde arsa fiyatları zirveyi görürken 1941 yılında deniz gören arsanın metrekare fiyatı 40 kuruşmuş...

Gemlik Belediyesi'nden 75 milyon TL'ye imarlı arsa!

Bursa İli Gemlik Belediye Başkanlığı, Bursa Gemlik Hisar Mahallesi'nde yer alan küçük sanayi alanı imarlı arsayı satışa çıkardı. Arsanın satış ihalesi 28 Aralık tarihinde yapılacak.

İBB, Kağıthane'de konut imarlı arsa satıyor! Megakentte arsa sahibi olma fırsatı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kağıthane'de yer alan konut imarlı arsayı satıyor. Peki Kağıthane'de yer alan arsanın büyüklüğü kaç metrekare? Fiyatı ne kadar? 

Üsküdar Belediyesi'nden Şile'de satılık arsa! İstanbul'da imarlı arsa arayanlar dikkat!

İstanbul İli Üsküdar Belediye Başkanlığı, İstanbul Şile Domali'de yer alan imarlı arsayı satışa çıkardı. Arsanın satış ihalesi 21 Aralık tarihinde yapılacak.

1941'de Marmara'yı gören arsanın metrekaresi 3 liraya satılmış!

İstanbul'da bu zamanda arsa almanın hayali bile kurulamazken 1941 yılında Yeşilköy'de arsanın 1 metrekaresi 3 liraya satılıyormuş...

Çekmeköy Belediyesi'nden ticaret imarlı arsa!

İstanbul İli Çekmeköy Belediye Başkanlığı, Çekmeköy'de yer alan ticaret alanı imarlı arsayı satışa çıkardı. Arsanın muhammen bedeli 38 milyon 47 bin 500 TL olarak açıklandı.

Eyüpsultan Belediyesi'nden Kemerburgaz'da 754 milyon TL'ye KDV'den muaf konut imarlı arsa!

İstanbul İli Eyüpsultan Belediye Başkanlığı, İstanbul Eyüpsultan Kemerburgaz Mithatpaşa'da yer alan konut imarlı arsayı satışa çıkardı. Arsanın satış bedeli 754 milyon 17 bin 600 TL olarak açıklandı.

Eyüpsultan Belediyesi'nden Kemerburgaz'da 234 milyon TL'ye ticaret ve konut imarlı arsa! 

İstanbul İli Eyüpsultan Belediye Başkanlığı, İstanbul Eyüpsultan Kemerburgaz'da yer alan konut ve ticaret alanı imarlı arsayı satışa çıkardı. Arsanın satış bedeli 234 milyon TL olarak açıklandı.

Onikişubat Belediyesi'nden Kahramanmaraş'ta konut imarlı arsa!

Kahramanmaraş İli Onikişubat Belediye Başkanlığı, Kahramanmaraş'ta yer alan konut imarlı arsayı satışa çıkardı. Arsanın satış ihalesi 14 Aralık'ta yapılacak.

İBB'den megakentin göbeğinde dev satış! Beşiktaş'taki turizm ve ticaret imarlı arsanın fiyatı dudak uçuklattı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Beşiktaş Dikilitaş'ta yer alan zemin altı katlı otopark, zemin üstü turizm+ticaret imarlı arsayı satıyor. Peki Beşiktaş Dikilitaş'taki arsanın fiyatı ne kadar? 

Fatih'te konut imarlı arsa fırsatı! İBB ihaleyi 6 Aralık'ta gerçekleştirecek!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İstanbul ili, Fatih ilçesi, Nev Bahar Mahallesi'nde yer alan konut imarlı arsayı satışa çıkardı. Peki Fatih Nev Bahar'da yer alan arsanın fiyatı ne kadar, büyüklüğü kaç metrekare? 

arsanın imarlı olup olmadığı nasıl anlaşılır Haberi

arsanın imarlı olup olmadığı nasıl anlaşılır

Arsanın imarlı olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Üzerine ev yapmak için ya da yatırım amaçlı olarak bir arsa satın almak istediğinizi düşünelim. Öncelikle arsanın imarlı olup olmadığının tespit edilmesi gerekiyor.


Peki, bir arsanın imarlı olup olmadığı nasıl anlaşılır? Arsa imar durumu nasıl ve nereden sorgulanır?


Taşınmaz malların bölgenin imar planlamasındaki yeri hakkında bilgiler imar durumu belgesi ile öğrenilebiliyor. 


Bir arsanın üzerinde; ne kadar büyüklükte bir inşaata izin verileceği; inşa edilecek yapıların ne kadar yükseklikte olacağı, terkler, tevhid ve ifraz şartları; arsa üzerinde nasıl bir yapılaşma olabileceği imar durumundan görülebiliyor.


İmar durumu belgesi, taşınmazın bağlı olduğu belediyenin imar ve şehircilik birimlerinden alınabiliyor.  Ancak belgeyi almak için dilekçe yazılması ve gerekli olan diğer belgelerin temin edilmesi gerekiyor: Tapu aslı, çap aslı, vekaletname.


Ayrıca imar durumunun belge olarak alınmak...