16 / 05 / 2024

artık değer nedir

artık değer nedir

Artık değer, eklenmeden ve denkleştirmeden elde edilen miktarlar da dahil olmak üzere her eşin edinilmiş mallarının toplam değerinden bu mallara ilişkin borçlar çıkarıldıktan sonra kalan miktarına deniyor. Peki, artık değere katılma nedir?

Ne İstanbul ne İzmir! Türkiye’de satılık konutlarda en fazla değer artışı yüzde 172 ile o ilde!

Endeksa tarafından açıklanan Mayıs 2023 verilerine göre, Türkiye’de son 1 senede satılık konutlarda en fazla değer artışı yüzde 172’lik artışla Kırklareli’de, kiralık konutlarda ise en fazla değer artışı yüzde 249’luk artışla Hatay ve Malatya’da gerçekleşti. 

Doğalgaz faturası alanlar artık değişti! Sayaç okuma işlemi yapılmayacak!

Doğalgaz faturası evine gelenlere önemli biri duyuru yapıldı. Artık sayaç okunmayacak: O tarihe kadar durduruldu. İşte detaylar!

Ev alacaklar dikkat! Artık mağdur olmayacaksınız! 

Birçok konut projesinden ev alan kişi, inşaatların yarım kalması sebebiyle mağdur olabiliyor. Ancak bu durum artık değişiyor...

Altın fiyatları düşüyor... Gram altın bugün 7 lira daha değer kaybetti! İşte güncel altın fiyatları!

Ons altın güne 1921 dolardan başlarken gram altın bugün de 7 liralık değer kaybetti. Yeni güne düşüşle başlayan altın, birikim yapmak isteyen vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Peki altın fiyatları bugün kaç TL? İşte 29 Mart altın fiyatları...

Konut satış fiyatlarındaki yıllık değer artışı yüzde 116 oldu!

Teknoloji odaklı gayrimenkul değerleme platformu Endeksacom’un verilerine göre Türkiye'de Şubat ayı sonu itibarı ile konut satış fiyatlarında yıllık değer artışı yüzde 116 şeklinde açıklandı.

Gayrimenkul değer artış kazancı pişmanlık dilekçesi!

Gayrimenkulünü edinme tarihinden itibaren 5 yıl içinde satıp beyannamede bulunmayanlar pişmanlık dilekçesi verebiliyor. İşte gayrimenkul değer artış kazancı pişmanlık dilekçesi...

Konutlarda yıllık değer artışı en çok hangi illerde yaşandı?

Kovid-19'la beraber başlayan konut sektöründeki hareketlilik şu an da devam ediyor. Peki Türkiye'de konut fiyatlarında son durum ne oldu? Konutta en çok değer artışı hangi illerde yaşandı? İşte ayrıntılar...

Oral Mimarlık Değer 16 Residences ile 2021 Avrupa Gayrimenkul Ödülü'nü aldı!

Merakla beklenen 2021 Avrupa Gayrimenkul Ödülleri sonuçları 2 Aralık 2021 tarihinde Londra’da gerçekleştirilen törenle açıklandı. Oral Mimarlık, Nişantaşı’nda gerçekleştirdiği Değer 16 Residences projesi ile yarışmada ödül aldı. 

Bitcoin yüzde 15 değer kaybetti!

Geçtiğimiz günlerde büyük değer kazanan ve 52 bin dolara kadar çıkan Bitcoin önce gün yüzde 15 değer kaybederek  43 bin dolara kadar geriledi.

Kripto paralarda değer kaybı!

Kripto borsalarında dalgalanmalar devam ediyor. Bitcoin'de 25 Ocak 2021'den beri en düşük değer kaydedildi. Peki borsalarda son durum ne? İşte ayrıntılar...

Reysaş Taşımacılık'ın arazi, arsa ve binalarının değer artışı 300 milyon TL!

Reysaş Taşımacılık ve Lojistik'in Türkiye Finansal Raporlama Standartları (TFRS)'ye göre hazırlanan konsolide finansal tablolarında,  gerçeğe uygun değerleri ile yansıtılmasına ilişkin arazi, arsa ve binaların değerlemeleri sonuçlandı. Değer artışı yaklaşık 300 milyon TL olacak. 

Değer artış kazancı pişmanlık beyanı 2021!

Değer artış kazancı için beyannamelerin 25 Mart'a kadar verilmesi gerekiyor. Beyannamelerin zamanında verilmemesi halinde pişmanlık dilekçesi verilebiliyor. İşte değer artış kazancı pişmanlık beyanı 2016..

Değer artışı vergisi neleri kapsıyor?

İmar Planı Değişikliğine Dair Değer Artış Payı Hakkında Yönetmelik ile yeni dönem başladı. Artık, gayrimenkul sahibinin devlete değer artışı için vergi ödemesi zorunlu oldu. Peki değer artış payının kapsamı nedir, değer artış payına konu olmayan alanlar ve işlemler nedir? İşte detaylar...

artık değer nedir Haberi

artık değer nedir

Artık değer nedir?

Artık değer, eklenmeden ve denkleştirmeden elde edilen miktarlar da dahil olmak üzere her eşin edinilmiş mallarının toplam değerinden bu mallara ilişkin borçlar çıkarıldıktan sonra kalan miktarına deniyor. Artık değerde, değer eksilmesi göz önüne alınmıyor.


Mal rejiminin tasfiyesinde malların sürüm değerleri esas alınıyor. Bir eşin malik olarak bizzat işletmeye devam ettiği veya sağ kalan eş ya da altsoyundan birinin kendisine bir bütün olarak özgülenmesini istemeye haklı olduğu bir tarımsal işletme için değer artışından alacağı pay ve katılma alacağı, bunların gelir değeri göz önünde tutularak hesaplanıyor.


Tarımsal işletmenin maliki veya mirasçıları, diğer eşe karşı ileri sürebilecekleri değer artışı payının veya katılma alacağının, işletmenin sadece  sürüm değeri üzerinden hesaplanmasını isteyebiliyor. Artık değere katılma alacağı davası, Medeni Kanun'da açıklanıyor:


Artık değere katılma nedir?

1. Kanuna...