18 / 05 / 2024

Artvin Ardanuç yolu

Artvin Ardanuç yolu

25 milletvekili Artvin ilinde uzun yıllardan beri devam eden ancak hâlâ tamamlanamayan Ardanuç-Yalnızçam-Ardahan kara yolu için Meclis araştırma komisyonu açılmasını talep etti..

Artvin'de 90 kilometrelik yolu 16 kilometre kısaltacak viyadüğün yüzde 65'i tamamlandı!

Artvin'de inşa edilen Yusufeli Barajı ve HES sebebiyle değişen kara yolu ağı kapsamında inşaat çalışmaları devam eden Yusufeli Merkez Viyadüğü'nde yüzde 65'lik fiziki gerçekleşme sağlandı.

Rize-Artvin Havalimanı'nın pist, apron, taksi yolu ve tüm altyapı imalatları tamamlandı!

Açılışı merakla beklenen Rize-Artvin Havalimanı'nda incelemeler gerçekleştiren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Havalimanımızın pist, apron, taksi yolu ve tüm altyapı imalatlarını tamamladık. Nisan ayının başından itibaren de deneme uçuşları başladı." şeklinde konuştu.

TOKİ Artvin Ardanuç 197 konut ihalesi bugün!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Artvin Ardanuç projesinin ihalesini bugün gerçekleştiriyor.

TOKİ Artvin Ardanuç 197 konut ihalesi yarın!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Artvin Ardanuç projesinin ihalesini yarın gerçekleştirecek.

TOKİ Artvin Ardanuç'ta 197 yeni konut inşa edecek!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Artvin Ardanuç'ta 197 yeni konut inşa etmek için düğmeye bastı.

Artvin Kemalpaşa'da tünel üzerindeki arsada tarım yapılıyor!

Artvin’in Kemalpaşa içesinde uluslararası kara yolu güzergahında bulunan tünelin üzerinde bulunan tarla görenleri şaşırttı. 

DSİ'den Artvin'e 3 milyar liralık ulaşım yatırımı!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli yaptığı açıklamada, "Artvin'de bugüne kadar toplam 216,61 kilometre kara yolu, 26,83 kilometrelik tünel inşaatı tamamlandı. Ayrıca 35 köprü ve viyadük inşaatı bitti. Bu çalışmalarla Artvin'de yaklaşık 3 milyar liranın üzerinde ulaşım yatırımı yapıldı" dedi.

Yıldırım Demir, Ardanuç Belediye Başkanı oldu!

Artvin'in Ardanuç ilçesinde belediye başkanlığını kesin olmayan sonuçlara göre, CHP adayı Yıldırım Demir kazandı...

Artvin Ardanuç 2. Etap TOKİ 2019 başvuru detayları!

Artvin Ardanuç 2. Etap TOKİ 2019 başvuru detayları haberimizde yer alıyor. Projede toplam 160 adet konut bulunuyor.

TOKİ Artvin Ardanuç 2019 projesi 27 soruda tüm detaylarıyla!

TOKİ Artvin Ardanuç 2019 projesi başvuruları ne zaman başlayacak? TOKİ Artvin Ardanuç 2019 başvuru tarihleri, TOKİ Artvin Ardanuç 2019 detayları belli oldu mu? İşte TOKİ Artvin Ardanuç 2019 projesi 27 soruda tüm detaylarıyla...

Artvin Şavşat ve Ardanuç'ta acele kamulaştırma kararı!

Maliye Bakanlığı tarafından Artvin'de acele kamulaştırma yapılacak. Şavşat ve Ardanuç'taki 31 gayrimenkul karar kapsamında acele kamulaştırılacak...

Artvin'deki Yeni Rabat Kilisesi'nin ulaşımı meclis gündeminde!

Artvin'nin Ardanuç ilçesine bağlı Bulanık köyünde bulunan Yeni Rabat Kilisesinin ulaşım ve çevre koşulları mecliste konu oldu. CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Artvin Yeni Giriş Yolu'nda son dokunuşlar!

Artvin Belediyesi vizyon projelerinden biri olan Artvin şehir merkezine yeni giriş yolu yükselerek bağlantı yoluna çıkması için son beton kalıpları konuluyor.

Artvin Ardanuç yolu Haberi

Artvin Ardanuç yolu



TBMM toplantısında 25 milletvekili Artvin ilinde uzun yıllardan beri devam eden ancak hâlâ tamamlanamayan Ardanuç-Yalnızçam-Ardahan kara yolu inşaatının 1993 yılından beri tamamlanamamasının nedenlerinin belirlenip, yerinde araştırılması amacıyla Anayasa'nın 98'inci ve İç Tüzük'ümüzün 104'üncü ve 105'inci maddeleri gereğince Meclis araştırma komisyonu açılmasını talep etti. 


Gerekçe:


Artvin ili Ardanuç-Yalnızçam-Ardahan bağlantı yolu 62 kilometre uzunluğunda olup, 31 kilometrelik bölümü Artvin ili Ardanuç sınırları içerisinde bulunmaktadır. 1993 yılında başlayan bu yol çalışması yılan hikâyesine dönmüş ve yol inşaatı maalesef ki hâlen devam etmektedir.


23'üncü Dönem Artvin milletvekilimiz Sayın Metin Arifağaoğlu'nun 2007 yılında Ulaştırma Bakanlığına konuyla ilişkin yönelttiği soru önergesi cevapsız kalmıştır.


2009 yılında Ulaştırma Bakanlığına yöneltilen soru önergesine yolun 2009 yılı sonunda biteceğinin cevabı verilmiş, 2013 yılının son günlerine girdiğimiz bu vakitlerde yol inşaatı hâlâ bitmemiştir....