01 / 05 / 2024

Artvin imar 2017

Artvin imar 2017

Artvin'de Plansız Alanlar İmar Yönetmeliği ve sair mevzuatlar hakkında toplantı yapıldı.

Rize-Artvin Havalimanında sona gelindi, yarın açılıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlı tarafından 3 Nisan 2017'de temeli atılan, Türkiye'nin deniz dolgusuyla inşa edilen ikinci havalimanı Rize-Artvin Havalimanı’nda açılış için son kontroller gerçekleştiriliyor.

Tuzla Konaşlı'da imar planı tartışması!

CHP Tuzla İlçe Başkanı Ali Eren Bingöl, Konaşlı Mahallesinde gecekondu alanında imar planı olmamasına karşı 2017'de TOKİ’nin imar planı çıkarttırarak vatandaşların mağdur olduğunu iddia etti. Bingöl, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Manisa'da imar barışı için 16 bin 932 başvuru!

31 Aralık 2017 tarihinden önce inşa edilmiş  olan yapıların imar ve iskan sorununun çözülmesi amacıyla hayata geçirilen imar barışından yararlanmak için 16 bin 932 yapı sahibi Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne başvuru yaptı.

İmar barışı ödemeleri için yarın son!

31 Aralık 2017 tarihinden önce ruhsatsız veya ruhsat eklerine aykırı yapılmış kırsal ve kentsel alanlardaki tüm yapıları kapsayan imar barışına başvuru yapanların Yapı Kayıt Belgesi ödemeleri yarın sona eriyor... 

İmar barışı ödemeleri ne zaman sona eriyor?

Türkiye genelinde 31 Aralık 2017 tarihinden önce inşa edilmiş yapıların imara aykırılık ve iskan sorununu çözmesi amacıyla çıkarılan İmar Barışı’na başvuru 15 Haziran’da sona ermişti. Peki imar barışı ödemeleri ne zaman?

Rize Artvin Havalimanı'nın inşaatı tam gaz!  

Temeli 2017'de atılan Rize-Artvin Havalimanı'ndaki çalışmalar tam gaz devam ediyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan çalışmalarla ilgili değerlendirmede bulundu. 

İmar barışında son iki hafta!

31 Aralık 2017 tarihinden önce mevzuata aykırı yapılmış yapıları kapsayan imar barışında sona gelindi. Başvurular 15 Haziran'da sona erecek. Peki başvuru tarihi yeniden uzatılır mı?

İmar barışında tarih tartışması!

Bakanlar Kurulu’nda alınan kararla birlikte 31 Aralık 2017 tarihinden önce imarsız yapıların kayıt altına alınarak inşa edilmiş, tamamen kaçak veya bir bölümü kaçak ev, işyeri, bina, kooperatif hak sahipleri yararlanabildiği imar barışında tarih tartışması başladı.

İmar barışı başvurusu ve sorgulama nasıl yapılır?

Hükümet ruhsatsız ya da ruhsata aykırı yapıların kayıt altına alınması için 31 Aralık 2017'den önce yapılan konut ya da iş yerleri için imar barışı sürecini başlatmıştı. Peki, 8 Haziran 2018 tarihinde başlayan imar barışı başvurusu ve sorgulama nasıl yapılır? 

5 bin 300 imar barışı fırsatçısı yakayı ele verdi!

Hükümet, imar barışı fırsatçılarına göz açtırmıyor. 31 Aralık 2017’den sonra yapılan kaçak yapılar takibe alındı. Türkiye genelinde 5 bin 300 kişinin yapı kayıt belgesi iptal edildi. Fırsatçılara para ve yıkım cezası geliyor..

İmar barışında son fırsat! Duyan bankaya koştu!

31 Aralık 2017 tarihinden önce mevzuata aykırı yapılmış yapılar için Yapı Kayıt Belgesi almanın önünü açan imar barışı uygulaması 15 Haziran'da sona eriyor...

Artvin Merkez Şehir İmar Planı mahkemelik oldu!

Yeşil Artvin Derneği, Artvin Barosu ve Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Artvin İl Temsilciliği "Artvin Merkez Şehir İmar Planı" için açılan iptal davasına ilişkin basın açıklaması yaptı. 

Artvin Merkez Şehir İmar Planı mahkemelik oldu!

Yeşil Artvin Derneği, Artvin Barosu ve Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Artvin İl Temsilciliği "Artvin Merkez Şehir İmar Planı" için açılan iptal davasıyla ilgili basın açıklaması yaptı. 

Artvin imar 2017 Haberi

Artvin imar 2017

Artvin il genelinde 3194 sayılı İmar Kanunu, Plansız Alanlar İmar Yönetmeliği ve sair mevzuatlar hakkında merkez ve diğer ilçelerde toplantılar gerçekleştirildi. Toplantılarda muhtarlara İmar Yönetmeliği hakkında bilgi verildi. Gerçekleşen toplantıya katılan İl Özel İdare Genel Sekreteri Orhan Yazıcı, yaptığı konuşmada, imar mevzuatı konusunda yaşanan sorunları ve çözüm yollarına değinerek, muhtarların imar işleri konusunda daha duyarlı olmaları ve İl Özel İdaresi ile işbirliği içerinde hareket etmelerini istedi. Daha sonra İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürü Süleyman Doğan ve Mimar Selim Balcı tarafından muhtarlara imar mevzuatı ve uygulamaları hakkında bilgilendirme yapıldı. Toplantıda muhtarların idarecilere olan soruları cevaplanarak, sorunların daha hızlı bir şekilde çözülmesi için muhtarlarla işbirliği içinde hareket edilmesi kararı...