29 / 04 / 2024

arus

arus

RAYDER ve ARUS, Güney Koreli Eurotem ve Çinli CSR’yi taahhütlerini yerine getirmemekle eleştiriyor. Anadolu Raylı Ulaşım Sistemleri Kümelenmesi (ARUS) yönetimi, konuyu Ulaştırma Bakanlığı'nın gündemine taşıdı

RAYDER ve ARUS'tan yerlilik isyanı!

Raylı sistem üreticilerinden ciddi tepki var. Tepkinin nedeni demiryolu projelerindeki 'yerlilik' uygulamalarıyla ilgili. RAYDER ve ARUS, Güney Koreli Eurotem ve Çinli CSR’yi taahhütlerini yerine getirmemekle eleştiriyor.

Mevlana Müzesi çevresine kapsamlı proje yolda!

Konya'da Şeb-i Arus etkinliklerine katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Vatandaşlarımızın rızası çerçevesinde mağdur olmayacakları şekilde Mevlana Türbesi çevresinde, yatay mimariyle tarihimizi, özümüzü ve kültürümüzü yansıtacak proje gerçekleştireceğiz" dedi...

Aselsan Konya Silah Sistemleri Fabrikası 2020'de açılacak!

Aselsan Konya Silah Sistemleri Fabrikası'nın 2020 yılının Aralık ayında açılması planlanıyor. Konya Savunma Sanayi Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Koyuncu, fabrikanın Şeb-i Arus törenleri sırasında açılmasını planladıklarını söyledi.

Konya'da 1.4 milyar liralık 99 eser hizmete açılacak!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yarın Konya'da Mevlana'nın 745. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma etkinlikleri kapsamında gerçekleşen Şeb-i Arus Töreni'ne katılacak, yapımı tamamlanan eserlerin toplu açılışı yapılacak.

Arus Hafriyat İnşaat Tekstil Otomotiv Ve Nakliyat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Arus Hafriyat İnşaat Tekstil Otomotiv Ve Nakliyat Ticaret Limited Şirketi bugün Zeytinburnu'nda 20 bin TL sermaye bedeli ile Yusuf Aslan tarafından kuruldu. 

Arus Gayrimenkul Yatırım İnşaat ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Arus Gayrimenkul Yatırım İnşaat ve Ticaret Limited Şirketi, Zafer Kaya tarafından 200 bin TL'lik sermaye ile 2 Şubat'ta Esenyurt, Hayrettin Paşa Mahallesi, Nazım Hikmet Bulvarı'nda kuruldu.

Mevlana Müzesi Şeb-i Arus'ta 70 bin kişiyi ağırladı!

Mevlana'nın 741. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri öncesi ücretsiz yapılan Mevlana Müzesi'ni, 11 gün boyunca 70 bin kişi ziyaret etti. Mevlana Müzesi Şeb-i Arus'ta 70 bin kişiyi ağırladı.

Konya-İstanbul YHT seferleri bugün başlıyor!

KONYA-İstanbul Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattı bugün seferlerine başlıyor. Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan, ‘Şeb-i Arus’ törenleri öncesinde gerçekleştirilecek açılışla Konya ve İstanbul’un birbirine kavuşturulacağını ifade etti.

Konya İstanbul YHT seferleri başlıyor!

Konya- İstanbul Yüksek Hızlı Tren (YHT) seferleri, Mevlana'yı anmak için düzenlenecek Şeb-i Arus törenlerinin yapılacağı 17 Aralık günü başlıyor. Törenler nedeniyle ek seferler de yapılacak.

Konya-İstanbul YHT seferleri 17 Aralık'ta başlıyor!

Konya- İstanbul Yüksek Hızlı Tren (YHT) seferleri, Mevlana'yı anmak için düzenlenecek Şeb-i Arus törenlerinin yapılacağı 17 Aralık günü başlıyor...

Konya-İstanbul YHT seferleri başlayacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, "İnşallah önümüzdeki günlerde açıklayacağız. Bu Şeb-i Arus’dan önce olur diye düşünüyorum. Konya’dan İstanbul’a Yüksek Hızlı Tren (YHT) seferlerini başlatacağız" dedi.

Konya - İstanbul YHT müjdesi!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan, "Konya'dan İstanbul'a yüksek hızlı tren seferlerini başlatacağız. Önümüzdeki günlerde açıklayacağız. İnşallah Şeb-i Arus'tan önce olur diye arzu ediyorum" dedi.

YHT'lere Şeb-i Arus törenleri için ek seferler konuldu!

Bakan Elvan, Mevlana’yı anma törenleri nedeniyle 10-17 Aralık 2014 tarihleri arasında Ankara-Konya arasında çalışan YHT'lerin hareket saatlerinde değişikliğe gidildiğini ve ilave ek seferler konulduğunu bildirdi.

Raylı sistem üreticilerinden 'yerlilik' isyanı!

RAYDER ve ARUS, Güney Koreli Eurotem ve Çinli CSR’yi taahhütlerini yerine getirmemekle eleştiriyor. Anadolu Raylı Ulaşım Sistemleri Kümelenmesi (ARUS) yönetimi, konuyu Ulaştırma Bakanlığı'nın gündemine taşıdı

arus Haberi

arus


RAYDER ve ARUS, Güney Koreli Eurotem ve Çinli CSR’yi taahhütlerini yerine getirmemekle eleştiriyor. Raylı sistem üreticilerinden ciddi tepki var. Tepkinin nedeni demiryolu projelerindeki 'yerlilik' uygulamalarıyla ilgili. Anadolu Raylı Ulaşım Sistemleri Kümelenmesi (ARUS) yönetimi, konuyu Ulaştırma Bakanlığı'nın gündemine taşıdı. ARUS Koordinatörü Dr. İlhami Pektaş, "Bakanlık Müsteşarı Feridun Bilgin ile görüştük, konuyu araştıracaklarını söyledi" dedi.


Tepkinin hedefinde ise iki kurum bulunuyor; Birisi Güney Kore ortaklı EUROTEM, diğeri ise Çinli CSR-MNG ortaklığı... Dönemin Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Ankara Metrosu'na tren setleri sağlayan CSR'nin üretiminde 'yüzde 51 yerlilik' şartını kabul ettiğinde sektörde bayram havası esmişti. Ancak bu hava yerini tepkiye, isyana bırakmış durumda.


Yerli raylı sistem üreticisi şirketlerin temsilci örgütlerinin (ARUS ve RAYDER) açıklamalarına göre bu iki şirket, kuruluş amacı ve sözleşmelerine rağmen, yerlilik payını...