02 / 05 / 2024

asansör bakım sözleşmesi örneği

asansör bakım sözleşmesi örneği

Asansör bakım sözleşmesi, asansörün bakımı için apartman yöneticisi ve yüklenici firma arasında imzalanan sözleşme olarak karşımıza çıkıyor. Peki, asansör bakım sözleşmesi nasıl yapılır? Asansör bakım sözleşmesi örneği..

Asansör bakım sözleşmesi nasıl yapılır?

Asansör bakım yönetmeliği gereğince, asansörü monte eden veya onun yetkili servisi, monte edilen asansör için garanti süresi boyunca aylık bakım ve servis hizmetlerini vermek zorunda oluyor. Peki, asansör bakım sözleşmesi nasıl yapılır?

Ev sahipleri ve kiracılar hemen bakın! Her yıl yeni kira sözleşmesi yapılır mı? 

Son zamanlarda ev sahipleri ile kiracılar arasındaki anlaşmazlıklar arttı. Kira sözleşmeleri de anlaşmazlıkların yaşandığı durumlardan oluyor. Peki her yıl yeni kira sözleşmesi yapılır mı? 

Kira sözleşmesi uzatılır mı? Nasıl Uzatılır? 

Kira sözleşmesi uzatma süreci belirli adımları kapsadığı için ev sahibi ve kiracılar tarafından iyi bir şekilde anlaşılması gereken bir konudur. Peki kira sözleşmesi nasıl uzatılır ve süreci nasıl işler? İşte kira sözleşmesinin uzatılma süreciyle ilgili önemli detaylar…

Ölünceye kadar bakma sözleşmesi nedir? Öldükten sonra miras kime kalır?

Türk Borçlar Kanunu’nda yer alan 611. Maddede ölünceye kadar bakma sözleşmesi yer alır.  Bu sözleşme, bakım alacaklısı ve bakım borçlusu arasında yapılır. Öldükten sonra mirasın ise kime kalacağı merak edilir. İşte ölünceye kadar bakma sözleşmesi ile ilgili önemli detaylar…

Müteahhit arsayı bitirmediğinde ne yapılmalı? İnşaat sözleşmesi feshedilir mi?

Arsası olup arsayı kat karşılığı inşaat sözleşmesi ile müteahhide verenler, bazı durumlarda tamamlanmayan işlerle karşılaşabilir. Müteahhit inşaatı bitirmezse kişinin bazı yasal haklarının olduğunu bilmesi gerekir. Peki arsa sahibinin bu durumlarda hakları nelerdir ve nasıl dava açmalıdır?

Kira sözleşmesi nasıl yapılır?

Mülk kiralama için kiracı ve mülk sahibi arasında yazılı bir kira sözleşmesi yapılmalıdır. Peki, kira sözleşmesi nasıl yapılır? Kira sözleşmesi icin ne gerekli? Ev kira sözleşmesi nerede yapılır? Resmi kira sözleşmesi nasıl yapılır? İşte ayrıntılar...

Kira sözleşmesi nasıl yapılır? Kira sözleşmesi yaparken nelere dikkat edilmeli?

Kira sözleşmesi, bir mal veya mülkün kiralanması için kiracı ve ev sahibi arasında yapılan hukuki bir anlaşmadır. Kiralama sürecinde sözleşme, her iki tarafın haklarını ve sorumluluklarını koruma amacı taşır. Peki kira sözleşmesi yaparken, hangi faktörler dikkate alınmalıdır?

Kira kontratı her yıl yenilenmek zorunda mı? Kira sözleşmesi yenilenmezse ne olur?

Kiracılar ile ev sahipleri arasında kiralanan mülk için bir kira sözleşmesi imzalanır. İki tarafında imzaladığı bu kontrata dair kiracıların bazı soruları vardır. İşte merak edilen sorular ve yanıtları!

Tarla kira sözleşmesi örneği!

Tarla kira sözleşmesi, tarla sahibi ile tarlayı kiralayan arasında kurulan anlaşmayı temsil eden bir belgedir. Peki, tarla kira sözleşmesi nasıl yapılır? Tarla kira sözleşmesi nedir? İşte Tarla kira sözleşmesi örneği…

Kira sözleşmesi nasıl yapılır? İşte kira sözleşmesi örneği 2022!

Kira sözleşmesi belirli ve belirsiz süreli olarak yapılabilmektedir. Kira süresinin belirlenmediği durumlarda kira sözleşmesi belirsiz tarihli olarak sayılır. Peki, kira sözleşmesi nasıl yapılır? İşte kira sözleşmesi örneği 2022..

Emlak alım satım sözleşmesi örneği 2022!

Konut, işyeri, arsa ve arazi gibi gayrimenkullerin satışının emlakçı vasıtası ile gerçekleşmesi durumunda emlakçı ve taraflar arasında alım satım sözleşmesi imzalanıyor. Peki, emlak alım satım sözleşmesi nasıl olur? İşte tüm detaylar...

İnşaat yapım sözleşmesi örneği 2021!

İnşaat yapım sözleşmesi, yapı sahibi ile yapı müteahhidi arasında imzalanıyor. Peki inşaat yapım sözleşmesi nasıl hazırlanıyor? İşte inşaat yapım sözleşmesi örneği 2021...

2021 kira sözleşmesi indir!

Konut ve iş yeri kiralamalarında tarafların imzaladığı 2021 kira sözleşmesi nasıl hazırlanıyor? İşte hazır 2021 kira sözleşmesi indir...

Akiş GYO ve Ziraat Yatırım aracılık hizmeti sözleşmesi imzaladı!

Akiş GYO tarafından açıklanan bedelli sermaye artırımı süreciyla ilgili, Ziraat Yatırım Menkul Değerler A.Ş. ile aracılık hizmeti sözleşmesi imzalanmasına karar verildi. 

asansör bakım sözleşmesi örneği Haberi

asansör bakım sözleşmesi örneği

Asansör bakım sözleşmesi örneği!

Asansörün hizmete alınmasından sonra tasarlandığı biçimde, kullanım ömrü boyunca kendisinin ve bileşenlerinin, fonksiyonlarını ve güvenlik gereklerinin devamlılığını sağlamaya yönelik asansör monte eden veya onun yetkili servisi tarafından yürütülen bütün işlemler, asansör bakımını kapsıyor.


Asansör bakım sözleşmesi, apartman yöneticisi ve yüklenici firma arasında imzalanıyor. Peki, asansör bakım sözleşmesi nasıl yapılır? Asansör bakım sözleşmesi örneği aşağıda yer alıyor.


Örnek asansör bakım sözleşmesi

İşbu sözleşme bir taraftan ...................... adresinde mukim ................ (aptmanı/sitesi) ile ................. adresinde mukim ................ şirketi arasında akdolunmuştur. Taraflar sözleşmede kısaca yüklenici ve işveren olarak anılacaklardır. 


1-Sanayi ve Ticaret Bakanlığından veya Bakanlığın yetkili kıldığı merciden alınmış olan asansör bakım firması belgesi örneği sözleşme ekinde olacaktır.


2-Yüklenici çalıştırdıkları mühendisler için kendi firmaları adına çıkartılmış olan "Serbest mühendislik ve müşavirlik belgesi" ile "Büro tescil belgesi"örneği...