02 / 05 / 2024

asansör bakımının yapılması

asansör bakımının yapılması

Asansör yasasına göre, asansörün, güvenli ve işletme yönünden uygun şekilde çalıştığının tespiti için ilk yılın sonunda, devamında ise yılda en az bir kere bakım yapılması gerekiyor. Peki, asansör bakımını kimler yapabilir?

Kiracı mı? Ev sahibi mi? Kombi bakımını kim öder? 

Ev sahipleri ile kiracılar arasında her anlamda yaşanan sıkıntılar devam ederken, evde yaşanan sıkıntılı bir surumda da masrafların kim tarafından ödeneceği maalesef sorun olabiliyor. Kiralık bir evde kombi bozulursa bakımının masrafını kim öder? 

Türkiye'ye kamu yararı güden bir kentsel dönüşüm düzenlemesi yapılmalı!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülşah Deniz Atalar, yeni kentsel dönüşüm yasası ile ilgili açıklamalarda bulundu. Atalar, Türkiye'ye kamu yararı güden bir kentsel dönüşüm düzenlemesi yapılması gerektiğini söyledi. İşte ayrıntılar...

Ulaştırma Bakanı Uraloğlu; İskenderun Limanı'nda bir rıhtım daha gemi trafiğine açıldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İskenderun Limanı'nın bir rıhtımının daha gemi trafiğine açıldığını kaydederek, 6 Şubat 2023'teki Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerde çok ciddi hasar alan İskenderun Limanlarında kapasite fazlalaştırılarak toparlanma sürecine girildiğini belirt

Nexus Asansör Elektrik Ve İnşaat Malzemeleri Hırdavat Metal Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Nexus Asansör Elektrik Ve İnşaat Malzemeleri Hırdavat Metal Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beylikdüzü'nde 450 bin TL sermaye bedeli ile Cihad Sert tarafından kuruldu.

Giriş katta oturanlar asansör giderlerini ödemek zorunda mı? 

Zemin katta oturan kişiler, asansör kullanmadıklarını belirtse de genel olarak asansör gideri ödemelerinden kaçınamıyorlar. Fakat bu durum binanın yönetim planlarına göre değişebiliyor. Peki zemin katta oturan kişiler asansör giderlerini ödemek zorunda mı? Asansör giderlerinden muaf tutulur mu?

Parke nasıl değiştirilir? Hasarlı parke onarımında ne yapılmalı? Parke onarılır mı?

Evinizde görmeye alıştığımız parkelerin bakımı ve onarımı, uzun ömürlü ve güzel bir döşeme için oldukça önemlidir. Parkeler, doğal bir görünüme sahip olduğu için zamanla aşınma ve hasarlar oluşabilir. İşte parkelerinizin bakımını kolaylaştıracak pratik çözümler ve püf noktaları...

Bankkart Lira nasıl kullanılır? Bankkart Lira kullanırken yapılması gerekenler nelerdir?

Bankkart Lira, Ziraat Bankası'nın bir uygulaması olarak öne çıkan bir sistemdir. Bu sistem, Ziraat Bankası kredi kartı veya banka kartı olan müşterilere biriken paraları farklı yerlerde kullanma imkanı sağlamaktadır. Bankkart Lira'nın anlaşmalı üye işyerlerinde yapılan alışverişler kapsamında birike

Evde bakım desteği alan engelli ve yaşlı yakınlarına resmen sigorta müjdesi geldi! AK Partili o isim tek tek açıkladı! 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu yaptığı açıklamada yaşlı ve engelli yakınının bakımını üstlenen kişilerin çalışma hayatı sürecine dahil olamadığını kaydederek, bu kişilere devletin kısmi sigorta imkanı sağlayacağını dile getirdi.

Rönesans Rezidans'ın yapı denetim sorumlusu tutuklandı!

Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen ve asrın felaketi olarak nitelendirilen depremlerde Hatay'da yıkılan Rönesans Rezidans'ın yapı denetim sorumlusu Ali Onur Çinçinoğlu tutuklandı.

Kişisel bakımınız için Braun'dan alabileceğiniz müthiş ürünler! İşte 12 Ocak 2023 fiyat listesi...

Bakımlı olmak günümüz dünyasında çok önemli. Ancak güzellik merkezine gitmek her zaman mümkün olmuyor. Bu durumda kişisel bakımı evde yapmak çok cazip bir seçenek haline geliyor. İşte Braun'un hayatınızı kolaylaştıracak, güzelliğinize güzellik katacak ürünleri ve fiyatları..

Direnç Asansör Hırdavat İnşaat Ve Mobilya Limited Şirketi kuruldu!

Direnç Asansör Hırdavat İnşaat Ve Mobilya Limited Şirketi Beylikdüzü'nde 500 bin TL sermaye bedeli ile Bilal Kızılbay tarafından kuruldu.

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası 2023 zammıyla kaç TL olacak? Zamlı maaşlar hesaplandı! Şimdi bakın!

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım maaşına yapılacak yeni yıl zammı dört gözle bekleniyor. Peki 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım maaşına ne kadar zam gelecek? Zamlı maaşlar bir bir hesaplandı. Hemen bakın...

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası 2023 zammıyla kaç lira olacak? Maaşlar bir bir hesaplandı! Hemen bakın!

2023 yılının yaklaşmasıyla beraber binlerce vatandaş  65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parasına yapılacak zammı heyecanla bekliyor. Peki 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası Ocak 2023 zammıyla ne kadar olacak? Yeni zamlı rakamlar hesaplandı. Hemen bir bir maaşlara bakın! 

asansör bakımının yapılması Haberi

asansör bakımının yapılması

Asansör bakımını kimler yapabilir?

Asansör, belirli seviyelerde hizmet veren, sabit ve yataya 15 dereceden fazla bir açı oluşturan raylar boyunca hareket eden bir kabine sahip olup; insanların, insanların ve yüklerin, bir kişi kabine zorlanmadan girebiliyorsa ve kabinin içinde bulunan veya kabin içindeki kişinin erişim mesafesinde yer alan kumandalarla teçhiz edilmiş ise sadece yüklerin taşınmasına yönelik bir tertibata deniyor.


Asansör yasa ve yönetmelik hükümlerine göre, asansörün, güvenli ve işletme yönünden uygun şekilde çalıştığının tespiti için, piyasaya arz edildiği tarih itibarıyla ilk yılın sonunda, devamında ise yılda en az bir kere bina sorumlusu tarafından yıllık kontrol ve bakım yaptırılması gerekiyor.


Yıllık kontrol esasları

MADDE 6 – (1) Asansörün monte edildiği ve kullanıma açıldığı tarih itibarıyla zorunlu uygulamada olan yönetmeliklerin ve/veya standartların gereklilikleri doğrultusunda asansörün yıllık...