07 / 05 / 2024

Asansör firmaları yüksek bina teknolojisine mi yöneliyor

Asansör firmaları yüksek bina teknolojisine mi yöneliyor

Yüksek binalar söz konusu olduğunda ise en önemli konulardan biri güvenli asansörler. Binalar her geçen gün daha da yükseğe ulaşırken büyük asansör firmaları da yüksek teknolojiye yükleniyor.

Ev alıp kiraya vermek mi? Yoksa paranızı faize yatırıp yüksek aylık getirisi sağlamak mı? 

Son zamanlarda konut sektöründe yaşanan dalgalanmalar, sektördeki durgunluk vatandaşların kafasında soru işaretlerine neden olabiliyor. Birikimi olan bir vatandaş için ev alıp kiraya vermek mi? Yoksa birikimini faize yatırıp daha yüksek gelir elde etmek mi daha caziptir. İşte haberin ayrıntıları...

Geleceğin meslekleri belli oldu! TM-SAY için yüksek maaşlı meslekler listesi! En çok para kazandıran meslekler neler?

2023 yılında en yüksek kazanç getiren meslekler arasında öne çıkanlar teknoloji ve sağlık alanlarıdır. Ayrıca tarımdan finansa kadar birçok sektörde hızlı yükselişe geçen geleceğin meslekleri bulunmaktadır. İşte yüksek maaşlı meslekler ve bu mesleklerdeki ücretlerin listesi...

Sanayi bünyesindeki 7 sektör en yüksek ocak-mayıs ihracatına imza attı!

Sanayi bünyesindeki 7 sektör, resmen tüm zamanların en yüksek ocak-mayıs ihracatına imza attı. İşte Türkiye İhracatçılar Meclisi verilerinden derlenen o bilgiler...

Onur Özalp ne zaman genel müdür oldu? Yüksek lisansını nerede yaptı? Nerelerde çalıştı?

Peker GYO Genel Müdürü Türk iş insanı Onur Özalp, nerede okudu? Yüksek lisansını hangi üniversitede yaptı? Hangi pozisyonlarda görev aldı? İşte Onur Özalp ile ilgili merak edilen her şey...

İhracatta tüm zamanların rekoru mobilya sektöründen geldi! Sektör, en yüksek yıllık rakama ulaştı

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) sevindiren verileri açıkladı. 2022 yılında Türkiye'nin mobilya, kağıt ve orman ürünleri ihracatı, yüzde 20,8'lik artış göstererek 8,44 milyar dolara ulaştı. Böylece sektör, çıkarak tüm zamanların en yüksek yıllık rakamına ulaşmış oldu.

Yüksek emekli maaşı nasıl alınır? En yüksek emekli maaşını almak için ne yapılmalı? İşte detaylar!

Çalışanlar günleri geldiği zaman emekli olma hayalini kurarlar. Emekli olma hayali kuran kişilerin merak ettiği konuların başında yüksek maaş nasıl alınır? bulunuyor. İşte detaylar!

En yüksek sigorta emekli maaşı ne kadar? İşte detaylar!

Emekli olacak ya da emekli olma hayali kuranlar, emekli maaşına dair pek çok soru sormaktadır. En yüksek sigorta emekli maaşı ne kadar? sorusu da bunlardan bir tanesidir.

Konutta yüksek fiyat dönemi sona mı eriyor?

Konutta yüksek fiyat döneminin ne zaman sona ereceği merakla araştırılıyor. İşte dünyada ve Türkiye’de yükselen enflasyonla birlikte konut sektöründeki yüksek fiyatların geleceğine dair detaylar!

İnşaat sektöründeki yüklenici firmalar iflasla karşı karşıya!

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Mehmet Kaya, inşaat sektöründe meydana gelen yüksek orandaki fiyat artışlarının kamuya iş yapan yüklenici firmaları iflasın eşiğini getirdiğine dikkat çekti.

İnşaat sektöründeki yüksek maliyetler ve kredi faizlerinin düşürülmesi mecliste!

İnşaat sektöründe görülen yüksek girdi maliyetleri ve kredi faizlerinin düşürülmesi talebi TBMM gündemine taşındı. CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, konuya ilişkin soru önergesi sundu.

İnşaat sektöründe yüksek finansman eleştirisi!

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, inşaat sektörüne son yıllarda bankalar tarafından aktarılan yüksek finansmanı eleştirdi.

İnşaat Yüksek Mühendisi Güngör Bingöl vefat etti!

1953 İTÜ İnşaat Yüksek Mühendisi Güngör Bingöl vefat etti. Ailesi ve İTÜ İnşaat fakültesi arkadaşları taziye ilanı yayınladı.

Yüksek hızlı tren projelerine 2,2 milyar liralık yatırım!

TCDD'nin 2019 Yılı Yatırım Programı'nda bulunan ödeneklerinin yüzde 56'sı yüksek hızlı ve hızlı tren projelerine yapılacak.

Asansör firmaları yüksek bina teknolojisine mi yöneliyor Haberi

Asansör firmaları yüksek bina teknolojisine mi yöneliyor

İstanbul gibi yoğun nüfuslu şehirlerde sürdürülebilir şehir çözümü olarak yüksek binalar öne çıkıyor.


Yüksek binalar söz konusu olduğunda ise en önemli konulardan biri güvenli asansörler. Binalar her geçen gün daha da yükseğe ulaşırken büyük asansör firmaları da yüksek teknolojiye yükleniyor. 


Asansör ve yürüyen merpen sektöründe dünyanın lider firmalarından biri olan Kone, yeni UltraRope asansör kaldırma teknolojisi ile yüksek binalarda 1 km yüksekliğe çıkabilen asansörler geliştiriyor. bugün dünyanın en yüksek binası konumunda bulunan Kingdom Tower’da da kullanılan UltraRope teknolojisi, mevcut limitlerin iki katına çıkarak binalarda 1 kilometrelik yolculuk yüksekliğine ulaşıyor.   

Kone Türkiye Genel Müdürü Haldun Ulusoy, “UltraRope asansör kaldırma teknolojimiz, yüksek binalar için asansör sanayisinde devrim gerçekleştiren bir yenilik. Bu teknoloji, günümüz asansör kaldırma teknolojilerinin oldukça ilerisinde”...