30 / 04 / 2024

asansör kazası son durum

asansör kazası son durum

Torun Center’da yaşanan asansör kazasında hayatını kaybeden 10 kişinin mesai arkadaşı olan yaklaşık 20 işçi tanık olarak ifade vermek istediklerini belirterek soruşturmanın yürütüldüğü Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na geldi.

Asansör kazasıyla ilgili 6 kişi ifadeye çağrıldı!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, şantiyede görevli olduğu belirtilen 6 kişi, ifadelerine başvurulmak üzere emniyete çağrıldı. Dün gözaltı süreleri 1 gün uzatılan 5 şüphelinin de bugün adliyeye sevk edilecekleri kaydedil

Cenk Cengiz Sertel: İşçilerin güvenliği yabancılara emanet!

Asansör faciası ile yeniden ülke gündemine oturan güvenlik sektöründe, yatırımcı profili açısından yerli firmalar aleyhine bir değişim yaşanıyor. Radiks İş Güvenliği Ekipmanları’nın Genel Müdür Yardımcısı Cenk Cengiz Sertel konuyu değerlendirdi.

Türkiye'de asansör kazaları neden arttı?

Ülke genelinde son 10 yıl içerisinde asansör kazalarında artış yaşandı. Bu sürede asansör kazaları nedeniyle 152 kişi hayatını kaybetti.

Torun Center asansör kazası davasındaki ceza ve beraatlere onama!

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Torun Center'de 10 işçinin ölümüyle sonuçlanan asansör kazasına ilişkin yerel mahkemece 9 sanığa verilen 60 bin 800'er lira adli para cezası ile 16 sanık hakkındaki beraat kararını onadı...

Torun Center asansör kazası davasında 6 kişi beraat etti!

Şişli'de 2014 yılında 10 işçinin ölümüne neden olan asansör kazasıyla ilgili yeni gelişme yaşandı. Davada, eski TOKİ çalışanı 6 sanığın beraatine karar verildi.

Bakırköy'de asansör kazası: 4 işçi yaralandı!

Bakırköy İncirli Caddesi'nde 7 katlı bir binanın inşaatında talihsiz bir kaza yaşandı. Binada yaşanan asansör kazasında 4 işçi yaralanarak hastaneye kaldırıldı.

Torun Center asansör kazasında 9 sanığa para cezası!

Şişli'de 6 Eylül 2014'te 10 işçinin ölümüyle sonuçlanan asansör kazasına ilişkin davada yargılanan 9 sanığa, 60 bin 800'er adli para cezası kesildi. 

Şişli Torun Center asansör kazası davasında son durum!

Şişli'de 10 işçinin ölümüyle sonuçlanan asansör kazasıyla ilgili eski TOKİ çalışanı 6 sanığın, "görevi ihmal" suçundan ikişer yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talebiyle yargılanmasına devam edildi

Şişli'deki asansör kazası davası başladı!

Şişli'de 6 Eylül 2014'te 10 işçinin ölümüyle sonuçlanan asansör kazasına ilişkin 25 sanığın yargılandığı dava haricinde, haklarında dava açılan 6 eski TOKİ çalışanının yargı süreci başladı.

Torun Center asansör kazasında 9 sanık hakkında hapis istemi!

Savcı, Şişli'de 10 işçinin ölümüyle sonuçlanan Torun Center asansör kazasına ilişkin davada mütalaasını açıkladı.

Fi Yapı asansör kazasının bilirkişi raporu tamamlandı!

İstanbul Esenyurt’ta Fi Yapı inşaat şirketine ait şantiyede yaşanan asansör kazasının bilirkişi raporuna göre iş güvenlik uzmanları, ‘Bir kaza geliyor’ diye 4 kez şirketi uyardı. Ama inşaat sürdü ve o asansör düştü. 3 işçi de feci şekilde can verdi!

İzmit Belediyesi’nden asansör kazası açıklaması!

İzmit Belediyesi’nden Kent Konut 3.Etap’ta meydana gelen asansör kazasıyla ilgili açıklama yapıldı.İşite o açıklama...

Torun Center asansör kazası davasında son durum!

Şişli'deki asansör kazası davasına ilişkin bilirkişi raporunda, "olayda asli kusur bulunduğu ancak bu kusuru işleyen kişi veya kişilerin tespit edilemediği, 9 kişinin tali kusurlu, 16 kişinin de kusursuz sayılması gerektiği" belirtildi.

Torunlar'ın asansör kazasında yeni gelişme!

Milli Gazete’nin “Torunlar yaşasın diye evlatlar ölüyor” manşetiyle Türkiye’de vicdanlara seslendiği Mecidiyeköy’deki asansör kazasında yeni gelişme. 10 işçinin hayatını kaybettiği kazada, TOKİ görevlileri hakkında iddianame hazırlandı.

Kleemann'dan panoramik asansör modelleri!

Çoğumuz asansör yolculuklarının sıkıcı olduğunu düşünürüz. İneceğimiz kata gelmek için saniyeleri sayarız. İşte asansör dünyasının dünyaca ünlü ismi Kleemann, şimdi bu duruma son veriyor.

asansör kazası son durum Haberi

asansör kazası son durum

Soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet savcısı Erdal Bağcı adliyede olmadığı için işçilerin ifadesi alınamadı. Soruşturmada tanıklık yapmak isteyen asansör operatörü Ercan Kılavuz, şantiyede alanındaki asansörleri kullanan 10 kişiden biri olduğunu belirterek, “Asansörleri kullanmak için hiçbir eğitim almadım. Bana hiçbir eğitim verilmedi. Asansörü kullanabileceğime dair göstermelik bir sertifika verdiler. Hiçbir geçerliliği yoktur. Asansör firması ile inşaat firması zaten birbirine bağlı. Asansör firması belgeyi ‘Eğitim aldı her türlü teknik bilgiye sahiptir’ diye düzenliyor. O belgeyi veriyor ama o eğitimi vermiyor. Verilen eğitim 30 saniyelik bir eğitimdir. O da yukarı tuşu,aşağı tuşu, durdurma tuşu bundan ibarettir. Bunun dışında hiçbir eğitimimiz yoktur” dedi.

Torunlar GYO’ya bağlı olarak 1.5 yıldır şantiye alanında çalıştığını belirten Kılavuz tüm asansörlerin bozuk olduğunu öne sürdü. Ercan Kılavuz 10 kişinin ölümü...