07 / 05 / 2024

ASELSAN Bilkent çip fabrikası temel atma töreni

ASELSAN Bilkent çip fabrikası temel atma töreni

Savunma, uzay, haberleşme ve enerji sektörleri için Türkiye'nin ilk çip fabrikası kuruluyor. Aselsan ve Bilkent Üniversitesi ortaklığındaki fabrikanın temeli yarın atılacak..

ASELSAN 9,5 milyon dolarlık sözleşmeyi imzaladı!

ASELSAN’dan yeni bir başarı örneği. ASELSAN, 9,5 milyon dolarlık sözleşme yaptı. İşte detaylar!

İngiltere 10 yıllık çip tedarikini güvence altına aldı!

İngiltere, G7 Liderler Zirvesi'ne katılmak üzereyken 1 milyar sterlin çip yatırım planını açıkladı. İşte detaylar!

ASELSAN ile TUSAŞ'dan Radar ve Elektronik Harp Sözleşmesi imzalandı! Proje Hava SOJ ile alakalı olacak!

ASELSAN-TUSAŞ ortaklığı ile Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı arasında bir iş anlaşması gerçekleşti. Anlaşmanın içeriği Radar ve Elektronik Harp Sistemleri tedariki, aviyonik yazılım geliştirilmesi ve entegrasyonuna yönelik olarak tasarlandı.

Oppo’nun hayali suya düştü! Artık çip üretemeyecek

Çin merkezli elektronik şirketi Oppo, küresel ekonomideki güçsüzlük ve mobil endüstrideki durum sebebiyle çip dizaynı yapan yan kuruluşu olan Zeku’yu kapatma kararı aldı.

Aselsan'dan 5.6 milyar TL'lik imza!

Ülkenin savunma sistemlerinin güncellenmesi, modernizasyonu ve özgün ürünlerin geliştirilmesi yoluyla çalışma yapan ASELSAN'dan BMC Otomotiv ile 5.6 milyar TL'lik imza attığını ilan etti.

ASELSAN İlk Çeyrekte Ciro Rakamını Yüzde 90 Arttırdı!

ASELSAN, ilk çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı ve 3 aylık dönemdeki ciro rakamı geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 90 büyüyerek 8,3 milyar liraya yükseldi.

Türkiye dünyada çip üretimi yapan altıncı ülke olacak!

Kalyon Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Kalyoncu, kurdukları tesiste çip üretimine uygun altyapının hazır olduğunu belirterek, “Ar-Ge birimleri çalışıyor. Tayvan, Güney Kore, Japonya, Çin ve ABD gibi çip üreten ülkelerin arasına gireceğiz” dedi.

Aselsan lise mezunu personel alıyor! Yüksek maaşla hemen işe başlayın! İşte şartlar!

Aselsan lise, ön lisans ve lisans mezunu personel aradığını duyurdu. İş arayanlara müjde! İşte detaylar!

ASELSAN’dan KPSS şartsız personel alımı! Tecrübeli/tecrübesiz çok sayıda personel alınacak!

ASELSAN bünyesinde istihdam etmek üzere altı branşta personel alımı yapacağını duyurdu. Askeri Elektronik Sanayi (ASELSAN) bünyesinde istihdam edilmek isteyenler için kapı aralandı. Aralarında yazılım, ısıl tasarım, proje mühendisi gibi branşların da bulunduğu iş ilanında KPSS şartı aranmıyor.

ASELSAN tecrübesiz ve KPSS’siz personel alımına başladı! İşte ASELSAN personel alım şartları!

ASELSAN hem tecrübeli hem de tecrübesiz personel alımı yapacağını duyurdu. İşte detaylar!

Rekorlara doymayan ASELSAN'dan yeni bir başarı daha! İşte yıllık cirosu

ASELSAN’ın 2022 senesi finansal sonuçları açıklandı. Senelik ciro geçtiğimiz senenin aynı dönemine göre yüzde 75 büyüyerek 35,3 milyar TL’ye ulaştı.

Çip krizinde son viraj! Sonunda ışık göründü! Otomotiv sektöründe bir devir sona eriyor!

Dünyada otomotiv sektöründeki çip krizini çözmek için milyar dolarlık yatırımlar yapıldı. Tüm yatırımların devreye girmesi 2024 yılını bulacak. Çip krizinin kökten çözülmesi ise 2025’ yılında gerçekleşecek

Düşük kâra rağmen vazgeçmedi! Çip yatırımını sürdürecek

 Güney Koreli Samsung Electronics Co Ltd Salı günü, zayıf bir küresel ekonomi sektörü son bir yılın en kötü  gerilemesine mahkum etse de, bu yıl çip yatırımlarını azaltma planı olmadığını açıkladı. 

ASELSAN Bilkent çip fabrikası temel atma töreni Haberi

ASELSAN Bilkent çip fabrikası temel atma töreni

ASELSAN ve Bilkent Üniversitesi ortaklığında kurulan savunma, uzay, haberleşme ve enerji sektörleri için bir saç telinden daha ince ve dayanıklı malzemelerin üretileceği Türkiye'nin ilk çip fabrikası yarın düzenlenecek törenle atılacak. "AB-MikroNano" şirketin temiz odaları ve ilk kez denenecek teknolojilerle inşa edilecek binasının temeli, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın katılımıyla düzenlenecek törenle atılması planlanıyor. Türkiye, bu tesiste üretilecek GaN temelli çipler sayesinde savunma radarı, elektrikli araba, yüksek hızlı tren ve 4G/5G cep telefonu sistemleri gibi stratejik teknolojiler üretebilen dünyanın dördüncü ülkesi konumuna yükselecek. Bilkent Üniversitesi Nanoteknoloji Araştırma Merkezi (NANOTAM) Başkanı ve AB-MikroNano şirketinin Genel Müdürü Prof. Dr. Ekmel Özbay, ASELSAN ve NANOTAM'ın uzun yıllardır nano ve mikro teknolojiler üzerine ortak pek çok teknoloji geliştirdiğini anlattı. Çip üretecek şirket 30 milyon...