19 / 05 / 2024

aselsanın kazakistandaki fabrikası ne zaman açılacak

aselsanın kazakistandaki fabrikası ne zaman açılacak

Aselsan ile Kazakistan Engineeringin ortaklaşa kurduğu ve Kazakistan Silahlı Kuvvetleri ile bölge ülkelerinin sınır güvenliği ekipmalarının üretileceği fabrika tamamlandı. Elektro optik fabrikasının açılışı, 10 Aralık'ta yapılacak....

Elon Musk, Türkiye'den arsa mı alacak? Tesla’nın 8. fabrikası Türkiye'de mi kurulacak?

Dünyanın en zenginleri arasında olan Elon Musk, Tesla’nın 8. fabrikası için harekete geçti. Bu kapsamda Musk yeni fabri için arsa arayışına başladı. Elon Musk'ın arsa için Türkiye'yi de düşündüğü belirtiliyor.

İlk insansız fabrikada robotlar robot üretecek!

Amazon’un desteklediği Agility Robotics adlı şirket, sadece insansı robotların çalışacağı dünyanın ilk fabrikasını 2024’te Amerika’da açıyor. İnsanın olmayacağı RoboFab adlı fabrikada robotları robotlar üretecek.

ASELSAN, 21 farklı kadroda KPSS'siz personel alımı yapacak! Başvuru şartları açıklandı!

ASELSAN, KPSS şartı olmadan 21 farklı kadroda personel alımı yapacak! Adaylar, çeşitli mühendislik ve uzmanlık kadrolarında iş fırsatları için başvurularını ASELSAN'ın resmi internet sitesi üzerinden yapabilirler. Detaylı başvuru şartları ve kadrolar açıklandı.

Rekorlara doymayan ASELSAN'dan yeni bir başarı daha! İşte yıllık cirosu

ASELSAN’ın 2022 senesi finansal sonuçları açıklandı. Senelik ciro geçtiğimiz senenin aynı dönemine göre yüzde 75 büyüyerek 35,3 milyar TL’ye ulaştı.

Tofaş'ın Bursa fabrikasında üretim 2 hafta duracak

Bursa'daki dev fabrikasında yaklaşık 7 bin çalışanı bulunan Tofaş iki hafta süreyle üretime ara verecek. Tofaş'ta üretim 16 Ocak'ta yeniden başlayacak.

İlk 9 ayda 128 ürünü millileştiren Aselsan'ın bilançosu açıklandı

Dünya genelinde 80 ülkeye satış yapan Aselsan ilk 9 aylık bilançosunu açıkladı. Bu dönemde 128 ürünü millileştiren şirket net karını yüzde 83 artırdı. Şirket Genel Müdürü Haluk Görgün, yılın son çeyreğinde de güçlü bilanço ve öz kaynaklarıyla ilerlemeye devam edeceklerini söyledi.

Tedarik sorunu Ford Otosan'ın Romanya fabrikasında üretimi durdurdu

Ford Otosan yarı iletken tedarikinde yaşanan sorunların devam ettiğini ve bu nedenle Romanya fabrikasında üretime verilen aranın uzatıldığını duyurdu.

Borsa İstanbul’da 12-16 Eylül tarih aralığında en çok prim yapan 3 hisse!

Borsa İstanbul'da bu hafta yüzde 4,09'luk bir düşüş gerçekleşti. Buna rağmen Borusan Yatırım Pazarlama, Parsan Makina Parçaları Sanayi ve ASELSAN'ın hisseleri bu haftanın en çok yükselen hisseleri oldu.

Fiat Doblo'da Türkiye'yi kahreden haber! Resmen duyurdular

Tofaş’ın Bursa fabrikasında üretilen yeni Fiat Doblo modelinin üretimi artık Türkiye'de değil İspanya'daki Vigo fabrikasında yapılacak. Türkiye'yi üzen kararla ilgili resmi açıklama da yapıldı.

Beyoğlu Hasköy'de inşa edilecek AVM'nin imar planları değişti!

Beyoğlu Hasköy’de bulunan yün iplik fabrikasının yerine inşa edilecek AVM'nin imar planlarında değişiklik yapıldı. Yeni imar planlarında sosyal tesis için iptal kararı alındı.

Aselsan Silah Fabrikası 17 Aralık'ta açılıyor!

Konya Teknoloji Endüstri Bölgesi'nde inşaatı süren Aselsan Silah Sistemleri Fabrikası'nın yüzde 80'i tamamlandı. Fabrika 17 Aralık tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle açılacak.

Akçansa'nın Çanakkale fabrikasında sürdürülebilirlik başarısı! 

Akçansa'nın Çanakkale fabrikasında KGS tarafından bağımsız online denetim yapıldı ve fabrika ‘Kaynakların Sorumlu Kullanımı Uluslararası Sürdürülebilirlik Belgesi’ni kazandı...

Volkswagen'ın yeni fabrikası Manisa'da kurulacak! 

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan Alman otomotiv devi Volkswagen'ın yeni fabrikasının Manisa'da kurulacağını açıkladı.

aselsanın kazakistandaki fabrikası ne zaman açılacak Haberi

aselsanın kazakistandaki fabrikası ne zaman açılacak


İki kurumun 2011'de kurulan Kazakistan-Aselsan Engineering Şirketi'nin ilk yatırımı olan elektro optik fabrikasının açılışı, 10 Aralık'da yapılacak.


Kazakistan Silahlı Kuvvetleri ile bölge ülkelerinin sınır güvenliği ekipmalarının üretileceği tesisin ana etaplarının 36 milyon dolara mal olduğunu öğrenildi.


Astana'daki fabrikanın açılışına Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Kazakistan Savunma Bakanı Adilbek Jaksıbekov, Savunma Sanayii Müsteşarı Murad Bayar ile Aselsan Genel Müdürü Cengiz Ergeneman'ın katılması bekleniyor.



KAZAKİSTAN ASELSAN ENGİNEERİNG ŞİRKETİ


Kazakistan Aselsan Engineering Limited Sirketi, 18 Nisan 2011 tarihinde kuruldu. KAE, Kazakistan askeri ve sivil kuruluşlarla bölge ülkelerinin ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik elektro optik ve elektronik cihaz ve sistemleri üretecek. Şirket ayrıca, bu sistemlerin her türlü platforma entegrasyonunu gerçekleştirecek.


Elektro optik fabrikasının önemli kısmı olan Faz 3'ün gelecek yıl tamamlanmasıyla, Kazakistan'ın teknolojik yeteneğiyle, sayılı ülkelerden biri haline geleceği belirtiliyor.


KAE...